|
|
|
Tak sobie myślę że mamy 21 wiek. Robimy zakupy na całym świecie i sprzęt z drugiego końca świata kurier dostarczy w 3 dni. A nasi "fachowcy" odcinają wodę na kilkanaście dni. Jak zwykle wezmą się za modernizację opierając się o łopatę i pokazując że żółw to szybkie zwierze. Na koniec woda dalej będzie brudna parę dni po modernizacji. Takie luźne przemyślenia.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Mam podobne przemyślenia.
Co roku z powodu tego wyłączania ciepłej wody szlak mnie trafia. Nie wierzę, że nie da się inaczej. |
|
|
|
|
A u mnie ciepła woda jest.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
U mnie woda jest i ciepła i czysta ale np. na Malcach w Nisku z tą czystością jest już loteria. Przez 3 dni napełniałem basen o poj. 3m3 bo co chwilę leciała woda jakiej w "Misu" z kranu dolał do spirytusu Stuwała
"Demokracja jest wtedy, gdy dwa wilki i owca głosują, co zjeść na obiad. Wolność jest wtedy, gdy uzbrojona po zęby owca może się bronić przed demokratycznie podjętą decyzją." Benjamin Franklin |
|
|
|
|
mnie dziś obudziło wiercenie i grzebanie przy rurach na klatce schodowej, a później pod prysznicem niemiła niespodzianka - brak ciepłej wody. mam nadzieję, że to nie potrwa dłużej niż jeden dzień, zwłaszcza, że nadchodzą upały. nie rozumiem, dlaczego muszą to robic akurat w środku lata?
|
|
|
|
|
No i w pizdu ciepłej wody brak. Skończyła się. Długo może to potrwać?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
na klatce schodowej wyczytalem, ze nie ma byc cieplej wody do 6 sierpnia
|
|
|
|
|
a od soboty ponad 30st upały. niech ich ...
ja nie wiem, czy tego nie można zrobic w maju, we wrześniu, tylko trzeba akurat w samym środku lata? |
|
|
|
|
ciepłej wody ma nie być 2 tygodnie ...
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
...hmmm.. u mnie jest ale może się skończy jak u Andrzejka?....Może prościej --> na jakiej ulicy tej ciepłej wody nie macie?
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Jak czytam niektóre wypowiedzi to mam wrażenie, że rozmawiam z ludźmi, którzy mieszkają na Księżycu. Ludzie, to nowość dla Was, że co roku wody nie ma ciepłej w okresie letnim?
Zacznijcie czytać ogłoszenia na klatce to nie będzie wielkich oczu, że w kranie zimna woda. Po drugie, znowu jakiś strach Was ogarnia, że nie będzie jej 2 tygodnie, tak jakbyście w tej sytuacji byli pierwszy raz. Co roku to się odbywa i nigdy nie trwa 2 tygodni, zwykle to maksymalnie tydzień, a informacja jest podawana na wyrost, żeby ludzie nie wkurzali pracowników administracji jakby się coś przeciągnęło... |
|
|
|
|
może to nie nowośc (choc dla mnie trochę tak), ale co roku jest to tak samo wkurzające.
|
|
|
|
|
A ja mam w domu terme i narazie ciepla woda plynie. Ale czytalem bodajrze na sm, ze i u mnie na osiedlu mysla ciepla wode z sieci robic. Mam pytanie. Jakie macie oplaty za ciepla wode? Bywam czesto w lublinie i z tego jak tam jest wydaje mi sie ze rozwiazanie z terma jest lepsze. A moze ktos sie wypowie, kto mial terme a teraz ma wode z sieci czy teraz ma lepiej czy lepiej bylo z terma. |
|
|
|
|
mik8 - to, że jest to wkurzające to tak, ja temu nie przeczę. Mnie też to denerwuje, bo niby 21 wiek, a co roku te przerwy są. Niemniej jednak, mógłbym nawet miesiąc pocierpieć byle tylko nie mieć termy, to jest dopiero relikt przeszłości i realne zagrożenie dla zdrowia i życia człowieka. Trzeba pamiętać o regularnym konserwowaniu, przeglądach instalacji. W bloku czasem zdarzy się idiota co sobie coś tam ukręci w kanale wentylacyjnym i przez takiego tłuka można się przyczadzić bo cyrkulacja powietrza będzie zakłócona.
Tommi - Ty się nie zastanawiaj co się bardziej opłaca, wybierz zdrowie. Co do opłat: Zaliczka CCW: stała 14,70zł/metr, zmienna 21,61zł/metr, remontówka ccw 2,30zł. |
|
|
|
|
Wybudujta sobie własny dom. Wywiercie własną studnię. Załóżcie solary i będziecie mieli ciepłą wodę cały rok
STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
CYTAT a od soboty ponad 30st upały. niech ich ... ja nie wiem, czy tego nie można zrobic w maju, we wrześniu, tylko trzeba akurat w samym środku lata? Rozumiem, że nie będziesz się myła? Ja tam wolę się myć w zimnej wodzie jak jest gorąco. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Ja tylko przypomnę.
Woda zimna kosztuje sporo mniej niż ciepła. Z przyzwyczajenia ludzie nie mają ciepłej wody a i tak kurek ustawiają na nią. Efekt?? Zasuwa licznik sporo droższej ciepłej wody... Warto o tym pamiętać. Ja jak co dwa lata założyłem przepływowy ogrzewacz wody i mam spokój. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Andrzejku, a skąd taki wniosek? będę myła siebie, będę myła dziecko i będę niestety grzac wodę - przy upałach co najmniej 3 razy dziennie, bo lodowaty prysznic to nie jest moja ulubiona rozrywka.
ale spoko, przeżyję to jakoś. choc nie bez nerwów. |
|
|
|
|
CYTAT Ja tylko przypomnę. Woda zimna kosztuje sporo mniej niż ciepła. Z przyzwyczajenia ludzie nie mają ciepłej wody a i tak kurek ustawiają na nią. Efekt?? Zasuwa licznik sporo droższej ciepłej wody... Warto o tym pamiętać. Ależ bzdura. STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
CYTAT Ależ bzdura. ????? "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejku ja proponuje zakrecic zawory z ciepla woda i po problemie.
|
|
|
|
|
Niech Jacek wyjaśni, jak to u niego się dzieje, że przy braku ciepłęj wody - otwoerając kran zasuwa mu licznik ciepłej wody
STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|
|
|
|
CYTAT Niech Jacek wyjaśni, jak to u niego się dzieje, że przy braku ciepłęj wody - otwoerając kran zasuwa mu licznik ciepłej wody To proste. Woda leci ale zimna. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Bo woda leci tylko ze jest zimna.
|
|
|
|
|
A no to chyba, że tak
Czyli woda ciepła jest - tyle, że zimna To tak jak z czarną pożeczką, która jak jest czerwona - to jest zielona STOP gwałcicielom mechaniki ! Klucz dynamometryczny podstawowym narzędziem pracy. |
|