~~czaruś | |
|
|
interesują mnie formalności i papiery jakie są potrzebne przy przekraczaniu granicy z Ukrainą
|
|
|
|
|
|
|
|
Dołączył: 28 Sie 2007r. Skąd: z miasta rowerów Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ja byłem na "pomarańczowej"
ale się działo wtedy było tak potrzebujesz oczywiście "pasek" i na granicy wypełniasz taką karteczkę do kogo jedziesz i w jakim celu teraz nie wiem jak jest pozdro! Errare humanum est. |
|
Dołączył: 30 Sty 2009r. Skąd: stalowowolunia Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT ja byłem na \"pomarańczowej\" ale się działo wtedy było tak potrzebujesz oczywiście \"pasek\" i na granicy wypełniasz taką karteczkę do kogo jedziesz i w jakim celu teraz nie wiem jak jest pozdro! Nie czujesz patrząc z perspektywy czasu niesmaku ? Wielki zryw, zaangażowanie sąsiadów a wyszło jak zwykle |
|
|
|
|
wyszło jak w Polsce. ważne że wesoło było
Errare humanum est. |
|
|
|
|
CYTAT wyszło jak w Polsce. ważne że wesoło było No patrz a ja patrząc na ten cały zryw myślałem sobie jakim jestem pesymistą Wyszło jednak, że byłem jednak realistą ale wcale mnie to nie cieszy Pozdrawiam |
|
|
|
|
a byłeś??
słuchaj Ukraina jest krajem, a przynajmniej była wtedy gdy ja tam byłem, wszystko chodzi pijane od zwykłego obywatela po milicjanta, korupcja (jedz na przejście w Medyce dolar i wieziesz co chcesz), i w ogóle syf. we Lwowie nie było porządnego remontu odkąd go Polacy opuścili, wiec czegoż się spodziewać po tym narodzie?? Zwykli ludzie z którymi rozmawiałem byli pełni optymizmu i wogóle tłumaczyliśmy im z kolegą, że nie będzie tak kolorowo ale ciężko im to było przyjąć. U nich ruscy rządzili i rządzą nadal tak jak u nas komuchy! Z tym że oni na przewrót za późno się zdecydowali. dziękuję za uwagę. pozdrawiam! Errare humanum est. |
|
|
|
|
CYTAT a byłeś?? słuchaj Ukraina jest krajem, a przynajmniej była wtedy gdy ja tam byłem, wszystko chodzi pijane od zwykłego obywatela po milicjanta, korupcja (jedz na przejście w Medyce dolar i wieziesz co chcesz), i w ogóle syf. we Lwowie nie było porządnego remontu odkąd go Polacy opuścili, wiec czegoż się spodziewać po tym narodzie?? Zwykli ludzie z którymi rozmawiałem byli pełni optymizmu i wogóle tłumaczyliśmy im z kolegą, że nie będzie tak kolorowo ale ciężko im to było przyjąć. U nich ruscy rządzili i rządzą nadal tak jak u nas komuchy! Z tym że oni na przewrót za późno się zdecydowali. dziękuję za uwagę. pozdrawiam! Byłem na Ukrainie kilka razy, zarówno przed pomarańczami jak i po Optymizmowi Ukraińców w sumie się nie dziwię dokonywał się tam zryw jak nasz solidarnościowy Dziwię się natomiast naszym rodakom którzy uwierzyli w uzyskanie nowego w pełni suwerennego partnera na wschodzie Ten kto cokolwiek orientuje się w mentalności Ukraińców wie, że zdecydowanie bliżej im do Moskwy niż do Unii i Nato do których aspirują |
|
~~VirusStyldowany | |
|
|
CYTAT ja byłem na \\\"pomarańczowej\\\" ale się działo wtedy było tak potrzebujesz oczywiście \\\"pasek\\\" i na granicy wypełniasz taką karteczkę do kogo jedziesz i w jakim celu teraz nie wiem jak jest pozdro! Dokladnie... Paszport i wypelniasz karteczke taka: 1) Naziwsko 2) Imie (jak są dwa w paszporcie to dwa imiona) 3) Narodowosć 4) Data urodzenia 5) płec M/M (mezczyzna) 6) Seria i nr paszportu 7) - 8) Dane dzieci (jak z nimi chcesz przejsc) 9) W jakich celach zmierzasz do tego pieknego kraju 10) Do jakiego miasta ? (SEGHINI - to jest zaraz za granicą w medyce miasto) 11) No i jakim srodkiem lokomocji. Myśle, ze ci pomoglem. Aha taka karteczka jest wazna 3 miesiace od daty wydania |
|
|
|
|
|
heh virek brawo!!!
Errare humanum est. |
|
~~czaruś | |
|
|
bardzo dziękiję za info VirusStyldowany
|
|
|
~~kermit | |
|
|
a może ktoś z Was jeżdził na Ukrainę po paliwo, jakie tam są ceny i ile można przewieźć?
|
|
|
~~Apas | |
|
|
Trzeba mieć 200 USD .
|
|
|
~~VirusStyldowany | |
|
|
kermit Jakis rok temu paliwo bylo po cenie okolo 1.5 - 2.0 i mozna bylo przewiezc pelny bak + 10 litrow bańce. O ile sie nie myle teraz wolno przewiezc caly bak. Jak jedziesz na medyke to przy samej granicy skrec w lewo za biedronke zjedz na sam dol na parking strzezony Tam panowie oferuja paliwo Papierosy i Alkohol...
Jagi no co pomagam, zeby nie bylo, ze az taki skur*** jestem |
|
|