|
|
|
Mam kilka pytań odnośnie do Szkoły Omega w Stalowej Woli. Wybieram się na kierunek Asystentka stomatologiczna. Chciałabym się dowiedzieć jak są prowadzone zajęcia czy nauczyciele są ok czy jest ciężko ile płaciliście czesnego i czy po tej szkole można dostać zatrudnienie. Czekam na odpowiedz.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
raczej jest rynek "zapchany" i w Rzeszowie też,ale jeśli już pragniesz się
kształcić w tym kierunku,namawiam Cię na higienistkę stomatologiczną,która ma już prawo do kontaktu z pacjentem,wykonywania scalingów(czyszczenie z kamienia nazębnego),lakowanie zębów u dzieciaków itd,mozna ten zawód wykonywac w całej UE szkoła jest w Rzeszowie http://www.nsb.c(...)zna.html a z tego co pamiętam czesne 170zł/mc |
|
|
|
|
Dziękuję za wypowiedź i czekam na dalsze wypowiedzi. I chciałabym żeby ktoś napisał kto ukończył ten kierunek.
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
.....
CYTAT czekam na dalsze wypowiedzi ..... ----->CYTAT są bardzo duże wymagania trzeba znać cała anatomie człowieka prawie jak lekarz nauczyciele pilnują nie można ściągać na sprawdzianach .... ...no niestety tak tam już bywa....
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
CYTAT magda417 (technik masażysta, ) Ja tam bardzo nie polecam bo własnie z tego kierunku zrezygnowałam bo są bardzo duże wymagania trzeba znać cała anatomie człowieka prawie jak lekarz nauczyciele pilnują nie można ściągać na sprawdzianach. Nauczyciele nie dają żadnych materiałów każą sobie samemu robić notatki Jak to będzie...tutaj też nie dadzą ściągać ... a i trzeba też znać trochę układ szczęki i choć troszkę skład chemiczny zakładanych plomb....itp. Anatomia też tam będzie choć w mniejszym zakresie niż na kierunku technik. CYTAT teQuilla raczej jest rynek "zapchany" i w Rzeszowie też, Higienistka stomatologiczna ma wyższe kwalifikacje niż asystent. Raczej z pracą ciężko.... Czasem mam wrażenie, że część kierunków w tej szkole w StW jest po to aby wszyscy mieli co robić choć niewiele to przynosi efektu...i pracy dla naszych absolwentów w naszym mieście. Nauczyciele mili, kompetentni ...tylko czy to wystarczy? Co do czesnego proponuję wykonać telefon: http://www.omega.szkola.pl/kontakt/stalowa-wola/ Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
kazdy kierunek dobry jak sie chce uczyc i cos osiagnac w zyciu asystent stomatologa to zawod dla ludzi cierpliwych i majacych piodejscie
|
|