|
|
|
Witam
Czy ktoś z Was wie, jakim programem osiągne identyczny efekt na zdjęciach ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Trzeba duzo cwiczyc?
|
|
|
|
|
Bez strzałów z "omki" się nie obejdzie.
|
|
|
|
|
Chodzi Ci o program treningowy? No, musi być ciężki, nie powiem. Natomiast poważnie, jeśli chodzi o efektu, to wspomnianym Photshopem na pewno to osiągniesz. Musisz nieco się pobawić, poszukać tutoriali.
|
|
|
|
|
CYTAT Bez strzałów z "omki" się nie obejdzie. Oczywiście miało być obejdzie, nie obędzie. |
|
|
|
|
Takie coś by Cię satysfakcjonowało? Czy to jeszcze nie to? Pozdr. |
|
|
|
|
A te zdjęcia nie były filtrowane w Instagramie? Bo tam chyba takie filtry są.
|
|
|
|
|
Pobaw sie w Phoshopie krzywmi jak również filtrami
|
|
|
|
|
Szopen, ze tak sie zapytam. Ten efekt masz po dodaniu szumow i kontrascie?
|
|
|
|
|
Dokładnie. Do tego wyostrzanie (ogólne plus ręczne podciągnięcie gdzieniegdzie) i taka na szybko zabawa światłem/cieniem.
|
|
|
|
|
Szopen, bardzo zbliżony efekt, uzyskałeś go z funkcji dostępnych w photoshopie ?
|
|
|
|
|
Tak. Tych funkcji wymienionych 2 i 3 wpisy wyzej.
|
|
|
|
|
A ja proponuję poczytać o tzw. HDR-ach, bo myślę, ze chodzi Ci o szeroką rozpiętość tonalną efekt można uzyskać przez Photoshopa albo inne programy, w Internecie jest dużo tutoriali w tym zakresie, bo to bardzo popularna, ale niełatwa technika (w tym przypadku takie określenie jest bardziej adekwatne niż obróbka).
Kombinowanie poprzez kontrast odradzam, chyba, że ktoś lubi oscylować na granicy kiczu. Pozdrawiam |
|
|
|
|
CYTAT A ja proponuję poczytać o tzw. HDR-ach, bo myślę, ze chodzi Ci o szeroką rozpiętość tonalną efekt można uzyskać przez Photoshopa albo inne programy, w Internecie jest dużo tutoriali w tym zakresie, bo to bardzo popularna, ale niełatwa technika (w tym przypadku takie określenie jest bardziej adekwatne niż obróbka). Kombinowanie poprzez kontrast odradzam, chyba, że ktoś lubi oscylować na granicy kiczu. Pozdrawiam Mógłbyś podać link ? bym za pomocą takiego tutoriala osiągnał taki efekt |
|
|
|
|
CYTAT Mógłbyś podać link ? bym za pomocą takiego tutoriala osiągnał taki efekt http://lmgtfy.com/?q=hdr+effect+tutorial |
|
|
|
|
Zgadzam się poprzednikiem, ale może pomogę umieszczając dwa przydatne linki, dzięki którym zobaczysz, z czym to się je
http://fotob(...)poradnik http://fotob(...)djec-hdr konkretnego tutorialu Ci nie mogę wskazać, za dużo technik, sam wybierz odpowiednią dla Ciebie, a z mojej strony mogę Ci zasugerować skorzystanie z tutorialu na youtube, wydaje mi się, że to najłatwiejsza opcja. Powodzenia |
|
|
|
|
Bildelberg - te przyklady co akurat podales to przyklad jak zepsuc zdjecie
Jak chcesz osiagnac efekty tego typu poszukaj w necie informacji o: Dragan effect oraz Dave Hill effect. Ogolnie najepszym specem w tego typie obrobki jest Dave Hill. Ale pamietaj ze aby otrzymac fajnie obrobione zdjecie nie wystarczy jakas akcja do Photoshopa ktora zrobi to sama - są jednak akcje ktore poprowadza cie krok po kroku i mozna osiagnac calkiem przyzwoite efekty. www.photo24.pl tel. +48 698-788-225 GG: 1311020 (zawsze niewidoczny) |
|
|
|
|
Rozumiem, a czy ktoś z Was zajmuje się tym ?
Mógłbym np. zapłacić któremuś z Was za "lekcję" obróbki zdjęć, lub czy wykonalibyście kilka zdjęć na zlecenie ? |
|