|
|
|
witam
czy w Stalowej w sanepidzie istnieje mozliwość zatrudnienia dla mgr biologii, biochemii? Czy ktoś z Was się tam starał o pracę i z jakim powodzeniem? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Na pracę nie ma szans. Cztery - trzy lata temu tylko na staż brali i co pół roku wymieniali się tylko stażyści. Chyba, że po stażu uda ci się wskoczyć na miejsce jakiejś starej prukwy, która odchodzi na emeryturę. Ale tam większość w wieku 45-55, więc trzeba jeszcze trochę poczekać, a na razie szukać szczęścia gdzie indziej. Albo uda ci się wskoczyć na zastępstwo, jak któraś z młodych pójdzie na macierzyńskie, ale z tego co wiem, to już młode w większości po ciążach. Sama bym chciała, dobra robota, tylko mało płatna (przynajmniej wszyscy narzekali na kiepskie zarobki, ale kto teraz nie narzeka...). Słyszałam, że na staże już tak chętnie teraz nie biorą, bo dyrektor nie daje gwarancji zatrudnienia, a teraz w PUP na to patrzą przy dawaniu stażystów do firmy. Nie wiem, jak jest teraz, ale powodzenia.
|
|
|
|
|
W lutym po skonczonym inż. byłam tam pytac o staz nie zgadzaja sie na stazystów teraz
|
|