Posty: 45
Dołączył: 3 Kwie 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Proszę o opinie,która z Kebabowni jest według Was najlepsza w Stalowej Woli i dlaczego?Tyle się teraz tego narobiło.
|
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 167
Dołączył: 29 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Zdecydowanie luxor. Dobre mięso, lokal prowadzi Polka więc 0 strachu że turek doda coś swojego do naszego kebaba. Dobre ciasto, opcja grill, talerz i wielle innych. Polecam
|
|
Posty: 1234
Dołączył: 3 Gru 2010r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
z luxora jeszcze nie jadłem dla mnie najlepszy na wojska
|
|
Posty: 47
Dołączył: 22 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Kiedyś napisałbym że zdecydowanie ten na wojska polskiego. Mimo że nie mieszkam już w Stalowej Woli to jak tylko przyjeżdzałem, zawsze obowiązkowo odwiedzałem tego kebaba, ponieważ dla mnie był rewelacyjny i niepowtarzalny. Jednak od jakiegoś czasu dzieje się tam coś nie dobrego, o ile można powiedzieć że jakość składników nie zmieniła się bardzo, to ilość mięsa w tym kebabie wzbudza śmiech. Na początku istnienia kebaba zamawiałem małego w cieście i był wystarczający żeby się najeśc, a teraz duży w cieście(17 zł) jest chyba duży tylko dlatego że ma dwa placki które są "zapychaczami" i składnikiem zdecydowanie dominującym w całej potrawie. Zamawiając kebaba raz, drugi myślałem że to tylko chwilowy problem, że może mięso się kończyło czy coś i poprostu dają mniej. Niestety ten problem okazał się przykrym standardem.Dla przykładu: Oglądając ostatnie El. ligi mistrzów siedząc z kolegami wpadliśmy na pomysł zamówienia kebaba. Każdy zamawiał od Nazira(tłumacząc że niewiele gorszy a przynajmniej w tej samej cenie 2x wiecej), ja wierny kebabowi "tureckiemu" i wtedy jeszcze przekonany że poprzednia ilość skladników była "wypadkiem przy pracy" zaciekle broniłem swojego ulubionego kebaba. Kiedy przyjechał mój kebab i zobaczyłem co kryje się pod dwoma plackami zostałem "wyśmiany" przez reszte kolegów. Mój kebab miał w srodku zawinięte mięso w walec o średnicy (uwaga hit) 3 cm i to w górnej szerszej częśći.Piszę ten post z pewną premedytacją ponieważ wiem że właściel kebaba na wojska polskiego tutaj zagląda. W pewnym sensie ta wypowiedz jest jakimś apelem do niego o opamiętanie. Czytałem tu na forum wypowiedzi ludzi narzekających na ten sam problem co ja wiec nie jest to tylko moja opinia. A więc drogi właścielu apeluję żebyś "coś z tym zrobił" bo już straciłeś wielu klientów z mojego grona z tego powodu a myślę że nie zadowolonych jest więcej. Jest to także moja prośba bo Twoj kebab tak jak pisałem wcześniej ma niespotykany nigdzie smak i niechciałbym być zmuszony do zmiany obowiązkowego miejsca na kulinarej mapie Stalowej. Pozdrawiam
|
|
Posty: 2235
Dołączył: 7 Gru 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Jak dla mnie Nazir chociaż juz dwa razy trafiły mi sie w kebabie jakieś skóry? chrząstki ? nie wiem jak to nazwać bynajmniej było to nie do pogryzienia i troszeczke odrzuciło mnie od tej "jadłodajni" ;)
:) |
|
Posty: 31
Dołączył: 27 Paź 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Kurcze czy ten kebab to nasz potrawa narodowa?
Ja kebaby jem sporadycznie może dlatego że jestem kobietą i nie potrzebuje takiej ilości mięsa, ale mój znajmoy zachwalał na wojska polskiego, kiedys sie skusiłam i zamowilam w ciescie z ostrym sosem, i jak dla mnie byl boski, ale nie mam porównania bo jak do tej pory chodzilismy tylko tam |
|
Posty: 85
Dołączył: 23 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Witajcie,
nie mylicie się zaglądam tu i to dosyć często.Mój biznes jest dla mnie bardzo ważny tak jak i Wasza praca i Wasze biznesy dla Was. Tak samo bardzo ważne są dla mnie Wasze opinie na tamat serwowanych przez nas kebabów na WP4A. Serdeczne podziękowania dla Ciebie-mieszkaniecstw za szczerą opinię. Ogłaszam wszem i wobec, że od dnia dzisiejszego nasz Kebeb swą wielkością, ilością mięsa etc. nie będzie ustępował żadnemu innemu kebabowi w tym mieście. Oczywiście jakość mamy najlpszą,ponieważ gwaratujemy to Wam produkując wszystko od podstaw,sami: od bel mięsa, poprzez bułki,ciasto,surówki,jogurtowe sosy etc. Żaden inny kebeb tego nie robi w STW, pozostali kupują wszystko gotowe-produkowane w fabrykach, oprócz surówek.To jedyny produkt,który robią sami. Jednocześnie zwracam się do Was z apelem.Proszę wysyłajcie do mnie informacje, jeżli jesteście z czegoś niezadowoleni(oczywiście uzasadnione przypadki), a gwarantuję,że żaden mail nie pozostanie bez odpowiedzi,a także że pójdą za tym konkretne działania.Piszcie na biuro@tureckikebab.pl. PS. I proszę nie wierzcie w takie rzeczy,jak: mięso z jagnięciny, cielęciny, produkty z egiptu,turcji etc. Może napoje, produkty w puszkach,słoikach,koserwowane są sprowadzane,ale nic więcej. Pozdrawiam, Mariusz Dobrowolski |
|
Posty: 30
Dołączył: 3 Lip 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Zauwazcie drodzy koledzy i kolezanki iż w ostatnim czasie powstalo tak wiele punktow z kebabem. Najechalo nam sie turkow czy jakiegos innego ciapatego hu ....., bulgarow, rumunow wiekszosc zyje z tego co ukradnie z oszustw na rynkach czy tez pseudo jedzenia. Kupujcie u swoich wspierjac rynek lokalny. Nie pozwolmy zeby do naszego pieknego miasta przyjezdzali ludzie takiego pokroju niszczac miasto min wizerunkiem i przestepstwem
|
|
Posty: 280
Dołączył: 26 Lis 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Nie pozwolmy zeby do naszego pieknego miasta przyjezdzali ludzie takiego pokroju niszczac miasto min wizerunkiem i przestepstwem Jedyne przestępstwa jakich doświadczyłem były dziełem naszych cudownych rodaków. A co do kebaba z WP, który równiez jest moim ulubionym, mam pytanie do właściciela. Pisze Pan, że wszystko robicie sami, od podstaw. Czy mięso równiuez robicie Państwo sami, czy zakupujecie od zakładów mięsnych? |
|
Posty: 147
Dołączył: 25 Lis 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT A co do kebaba z WP, który równiez jest moim ulubionym, mam pytanie do właściciela. Pisze Pan, że wszystko robicie sami, od podstaw. Czy mięso równiuez robicie Państwo sami, czy zakupujecie od zakładów mięsnych? Na takich tępakow nie powinno się w ogole odpowiadac. To, ze napisal ze surowki robią sami ma znaczyć, że za kebabem jest pole salaty marchewki cebuli etc? To, ze napisal ze robia sossy jogurtowe oznacza, że maja miec mleczarnie, która produkuje jogurt? Weź sie lecz. Jak wolisz gotowe belki, ktore np biesiadowo trzyma w garazu to idz do nich. Pisze Ci czlowiek, ze u nich belki powstaja na miejscu to sie czepiasz ze nie maja rzeźni. |
|
Posty: 280
Dołączył: 26 Lis 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Weź się uspokój człowieku. Zapytałem, nie czepiam się. Obruszyłeś się jakbym ci rodzinę obrażał. Lecz się frustracie.
|
|
Posty: 1863
Dołączył: 9 Sty 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
maciek1938 - rozdzielmy dwa problemy
Przestępstwa to działka w większości rdzennych Polaków. Niszczenie mienia publicznego przez łysoli itp. Poza tym kebaby to jacyś arabowie z różnych dziwnych krajów. Co do Rumunów to stereotypy, dla Polaków każdy żebrak to Rumun... Problem imigrantów owszem jest, w całej Europie i związanej z tym przestępczości, ale akurat w Stalowen to Polacy zwykle rozrabiają. |
|
Posty: 147
Dołączył: 25 Lis 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Weź się uspokój człowieku. Zapytałem, nie czepiam się. Obruszyłeś się jakbym ci rodzinę obrażał. Lecz się frustracie. Sam jestes frustratem, który szuka rzeźni w kebabowni. |
|
Posty: 5021
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Newliwe nam akurat z żoną pasuje ilośc mięsa. Zamawiamy tylko na wp, próbowałem wszystkich i tylko ten podchodzi.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Posty: 711
Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
To może i ja się wypowiem jako, że wcinam kebaba od czasu do czasu. Fakt faktem z WP kebab wolowy niegdyś pobijał i nazira i luxora. Niestety to było kiedyś. Luxor też spadł już na drugi plan i został Nazir, który mimo iż nie ma produktów, które sam robi, ale jest smaczny. Cena również przystępna. Co do kebaba tureckigo kilka uwag. Mięso faktycznie jest go ciutke mniej, ale dla mnie (wół) jakby takie suche jakieś, również jak ktoś wcześniej napisał ten placek jakiś taki malutki się zrobił no ale za to nadrabiają koperkiem w surówkach (blech) :/
Pozdrawiam Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
Posty: 85
Dołączył: 23 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Kupujcie u swoich wspierjac rynek lokalny. Nie pozwolmy zeby do naszego pieknego miasta przyjezdzali ludzie takiego pokroju niszczac miasto min wizerunkiem i przestepstwem Kupując u nas wpieracie właśnie lokalny rynek,te pieniądze zostają tutaj i tutaj są wydawane.To samo tyczy się ludzi u nas zatrudnionych.Oni swój byt wiążą z tym krajem i tu wydają swoje pieniądze. |
|
Posty: 85
Dołączył: 23 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Czy mięso równiuez robicie Państwo sami, czy zakupujecie od zakładów mięsnych? Oczywiście,że surowiec kupujemy, nie jesteśmy ZPM. Ale doskonale wiemy co kupujemy i dbamy o to,żeby to co kupujemy było najwyższej jakości. |
|
Posty: 345
Dołączył: 1 Maja 2007r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Moim zdaniem nr 1 wciąż jest kebab na WP.
Mięso z kurczaka + grilowane warzywa i ser feta to poprostu mistrzowstwo! (po spożądzeniu mógł by być bardziej dopiekany w opiekaczu) fakt za dużego 17 zł troszkę dużo. Drugie miejsce w moim zestawieniu to Emre, dobre mięsiwo, sosiwo i surówki Reszta to lokale lecące na masówke nie na jakość. Nazir to moim zdaniem syf, kilka trazy trafiły mi się skóry i chrząstki... pozatym za dużo przypraw, nie czuć mięsa, nie kupię już tam żarcia. Piramida bez polotu, mięso z kurczaka smakowało mi jak by wcześniej wyciągnięto je z rosołu jedyny plus to że kosztuje 10zł i dowóz 0zł więc jak ktoś groszem nie śmierdzi to zawsze może coś "opierdolić na cieplo" W innych kebabowniach się nie stołuję. Ktoś napisał że inne kebaby są większe od tego na WP. A czy ktoś zauwazył że wszystkie kebabsy, które ostatnimy czasy powstały w Stw są prasowane na kształt podeszwy od buta? jest duzy na dlugość a objetościowo tyle samo mięsa a nawet i mniej co na WP podstawa sukcesu: klient ma jeść oczami Ogólnie staram się powoli oduczyć jeść takich dań, chociaż pokusa czasem jest silniejsza NON SERVIAM |
|
Posty: 1821
Dołączył: 6 Lut 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT Zauwazcie drodzy koledzy i kolezanki iż w ostatnim czasie powstalo tak wiele punktow z kebabem. Najechalo nam sie turkow czy jakiegos innego ciapatego hu ....., bulgarow, rumunow wiekszosc zyje z tego co ukradnie z oszustw na rynkach czy tez pseudo jedzenia. Kupujcie u swoich wspierjac rynek lokalny. Nie pozwolmy zeby do naszego pieknego miasta przyjezdzali ludzie takiego pokroju niszczac miasto min wizerunkiem i przestepstwem Wymień kilka przykładów owych przestępstw za sprawą właścicieli/ pracowników kebaba ? Nie wiem czy pamiętasz jak wyglądała hala targowa w latach 90 tych, ilu wtedy było żebrzących a ilu teraz jest. I tak bym obstawiał,że łyse głowy przyczyniły się do wyrządzania większych strat, przestępstw niż cyganie z Rumunii w tamtych latach. Pseudo jedzenie ? A inne fast foody ? nie przeszkadzają Ci ? W tego przypadkach wspieranie lokalnego rynku zostaje w tyle, liczy się smak i jakość potrawy. |
|
Posty: 2235
Dołączył: 7 Gru 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT A czy ktoś zauwazył że wszystkie kebabsy, które ostatnimy czasy powstały w Stw są prasowane na kształt podeszwy od buta? No właśnie, dlaczego tak jest? o ile dobrze pamiętam jeszcze rok temu a może nawet mniej kebaby w tzw "cieście" nie były tak uwalcowane na podeszwe a w formie takiej jakby to nazwać turbki no po prostu zawinięte to wszystko było. Dlaczego teraz wszystkie są takie płaskie? żeby było lepiej jeść czy jak? :) |
|
Posty: 289
Dołączył: 16 Marz 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Witka to i ja dodam "3 grosze" od siebie. Wczoraj robilem kebaby w domu (innym tez polecam) koszt wyprodukowania 8 kebabow tj pity (sam robilem), kurczak, przyprawy, warzywa, sosy mysle ze wyrobilem sie w 30 zl.
|
|
Posty: 787
Dołączył: 17 Sie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT Newliwe nam akurat z żoną pasuje ilośc mięsa. Zamawiamy tylko na wp, próbowałem wszystkich i tylko ten podchodzi. Drobiowy czy ten drugi? newlive, A można prosić o skład wyrobu mięsnego i sosu- taki jak na etykietach wędlin. |
|
Posty: 5021
Dołączył: 20 Lut 2009r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
My zawsze wołowy zamawiamy, w innych ewentualnie pseudo baraninę, kurczak sporadycznie.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Posty: 72
Dołączył: 3 Wrz 2010r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Siedząc w pracy i przeglądając forum (oczywiście po ukradku) skusiłam się na kebaba z( Wojska Polskiego) z fetą i grilowanymi warzywami. Jestem pod wrażeniem -niebo w gębie, naprawde smaczny.
Chociaż osobiście nie przepadam za fast foodami. |
|
Posty: 100
Dołączył: 3 Lut 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
No tak , potwierdza się metoda małych kroczków. Wspierajcie biznesy muslinów . W końcu taki widok wam nie przeszkadza .... tyle że to jest Warszawa a za pare lat będzie to Stalowa. I bez pieprzenia mi tu o tolerancji bo oni nie sa tolerancyjni wobec nas.
http://warsz(...)html?i=0 |
|