Posty: 2857
Dołączył: 17 Maja 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT nie proporcje tylko dodatki, np. czy jest glutaminian sodu czy guanylan wapnia itak dalej itak dalej hehe strasznie bladzisz, za kazdym razem chcesz cos innego, teraz to sie ma nijak do przykladu z dziadkiem i jego knajpa :] skoro skonczylismy na konserwantach czy wzmacniaczach smaku to tu chyba nie ma wielkiej tajemnicy :] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Posty: 787
Dołączył: 17 Sie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT hehe strasznie bladzisz, za kazdym razem chcesz cos innego, teraz to sie ma nijak do przykladu z dziadkiem i jego knajpa :] skoro skonczylismy na konserwantach czy wzmacniaczach smaku to tu chyba nie ma wielkiej tajemnicy :] Ja wyraziłem się wcześniej, że jeżeli to możliwe poznałbym skład tego, co jest nabite na szpikulec i się grilluje- i na pewno skład nie jest taki krótki jak baranina, kurczak czy cielęcina tylko ciągnie się na kilka linijek jak skład każdej wędliny tak jak we wfracu czy stokrotce czy innym sklepie jest obok ceny skład wędliny i mój dziadek taki właśnie skład każdej potrawy posiadał, aby klient wiedział* czy zje coś z takim a nie innym świństwem. Takie to dziwne? Wy wszystko, co leży, w spożywczaku bezmyślnie kupujecie i jecie czy czasem rzucicie okiem na skład. Zawsze można znaleźć taki sam produkt o lepszym składzie. *zdażyło się kilka razy że ktos prosił kelnera o info o składzie jedzenia |
|
Posty: 2857
Dołączył: 17 Maja 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
dedek juz teraz to odplywasz :] chcesz mi powiedziec ze w Zamosciu po wojnie, ludzie znali konserwanty, uzdatniacze i inne dziadostwa, a malo tego mieli gdzie sie przebadac na alergeny i wiedzieli na co sa uczuleni? :]
iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Posty: 787
Dołączył: 17 Sie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Ifeelgood, a coś Ty się mnie tu uczepił? Tylko o to, że chciałem przeczytać skład tego, co jem?
A co do knajpy. To nie było zaraz po wojnie, a to, że mój dziadek był właścicielem nie znaczy, że siedział tam i gotował. Zaraz po wojnie to chyba nie było prywatnych knajp. Nie wiem też czy się badali na alergie wszyscy klienci knajpy, z opowieści swojego ojca wiem, że kilku ludzi prosiło o skład. Przez kilkanaście lat było tylko kilku takich. Podanie składu produktu spożywczego, a dyskutujesz i rozważasz jak o zalegalizowaniu związku miedzy mężczyzną i chłopakiem. http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/607718,zywnosc_sprzedawana_luzem_powinna_miec_podany_sklad.html |
|
Posty: 2857
Dołączył: 17 Maja 2008r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
napisales ze chcesz znac sklad jak a etykietach - tam jest sklad %, ustalilismy ze to jest polowa sukcesu i troche srednio to podawac, napisales ze chodzi Ci o konserwanty - to przyznalem racje ze to newlive moglby napisac :]
w miedzyczasie przewinela sie historia alergikow i dziadka, ktory podawal nazwy uzdatniaczy :] gdzie do poznych lat 80 - mieso, warzywa, czy owoce się solilo/wedzilo, marynowalo, slodzilo, pasteryzowalo - nie bylo nienaturalnych uzdatniaczy. Dziadek co najwyzej mogl napisac ze mielony byl z miesa wolowego, wieprzowego, pieprzu soli i cebuli. nie czepiam sie tylko te wyjasnienia sie kupy nie trzymaja ;] iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
Posty: 787
Dołączył: 17 Sie 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT nie czepiam sie tylko te wyjasnienia sie kupy nie trzymaja ;] co się kupy nie trzyma? Miał podać skład to podał.
|
|
Posty: 85
Dołączył: 23 Lis 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Witajcie,
minęło już trochę czasu, więc poproszę o Wasze opinie co do ilości mięsa("wielkości") i innych składników w serwowanym przez nas kebabie na WP 4A. Być może macie inne uwagi dotyczące obługi lub programu Free Bee? Pozdrawiam,newlive |
|
Posty: 973
Dołączył: 14 Kwie 2009r. Skąd: Konto zawieszone |
|
|
|
Moderowano przez: panna_pina 2. Zabronione jest w szczególności publikowanie:
2.11. Wpisów zbędnie odświeżających stare wątki |
|
Posty: 330
Dołączył: 10 Lut 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
wczoraj zamawialismy kebaba od "turasa" i powiem szczerze ze nic sie nie zmienilo. dalej kebaba owijany jest 2 razy samym ciastem zeby jak najmniej dac w nim miesa... jezeli juz macie tak robic to chociaz dawajcie wiecej surowki zeby stwarzal wrazenie wiekszego, bo juz szczerze mowiac wolalbym zjesc kebaba z wieksza iloscia surowki niz takiego suchego zamulacza w ktorym jest malo surowki a jeszcze mniej miesa to tyle odemnie
|
|