|
|
|
Gdzie w Stalowej dostane kabel HDMI ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
W każdym sklepie komputerowym. Na pewno znajdziesz też w dużym Tesco.
|
|
|
|
|
Ja jak kupowalem to w tesco byly, kupilem taniej niz w mixelectronic i mediaexpert.
|
|
|
|
|
Tylko nie daj się nabić w "super kabel" HDMI za 100 PLN za 1m To jedna wielka ściema, taki przewód może kosztować 20-30 PLN.
|
|
|
|
|
dokladnie, za kabel 3m zaplacilem 39zl a w sklepach rtv i agd wolali od stowki w gore
|
|
|
|
|
Tak kup najtańszy. Popieraj producenta badziewia. Pierwszy kabel kupiłem tani 2m za kilkadziesiąt zł. Jak go znajdę to ci dam za frytki O ile żona go już nie wywaliła. W ogóle nie szedł przez niego sygnał. Pieniądze wywalone w błoto no ale tanie było. Teraz jak potrzebuje to faktycznie nie kupuje tych po 100 zł/metr ale unikałbym takich po 20-30 zł/metr. Pomyśl, taki kabel kupujesz w zasadzie na całe życie bo on się nie zepsuje. Czy warto brać badziewie za kilka zł?
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Andrzejek nie zawsze co drogie to dobre, i na tych za stowke i na tych za 3 dyszki bylo wyraznie napisane "MADE IN CHINA" a spotkalem sie nawet z napisem "MADE IN VIETNAM". Mam jeden drozszy i jedna taka tanioche, zadnej roznicy nie widze w wykonaniu, ani w jakosci na tv.
|
|
|
|
|
Ja za 5m zapłaciłem 19zł na Allegro.
|
|
|
|
|
CYTAT W ogóle nie szedł przez niego sygnał. Może nie umiałeś go podłączyć? |
|
|
|
|
CYTAT Może nie umiałeś go podłączyć? A to można tego nie potrafić? Stecyk, nie wszystko co Chińskie jest złe. Myślisz że tam jest jedna fabryka kabli? maruda, do oglądania filmów w AVI czy innym wypasionym formacie to ok. Jak będziesz miał film w rozdzielczości HD to może być problem. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
Jezeli nie wszystko co Chinskie jest zle, to taki kabelek za 3 dyszki moze byc calkiem dobry.
|
|
|
|
|
Kupując ps3 dawali "złoty" kabel hdmi za 1 zł wart niby 199zł.
Drugi kupiłem za 20 złotych w tesco i z nudów podmieniałem i brak różnicy.. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT Tylko nie daj się nabić w "super kabel" HDMI za 100 PLN za 1m To jedna wielka ściema, taki przewód może kosztować 20-30 PLN. To nie jest tak do końca, ok 4 lata temu kupowałem x'a 360 do tego dokupiłem kabelek hdmi panasonic ze złoconymi końcówkami za 130zł 1m. Mam w domu kilka tanich kabli (ok 50zl) za 1,5m i jaka jest różnica ? Otóż przy oglądaniu filmów czy TV żadna ale gdy przełącze kabel od dvd (taki za 50zł) do xboxa i włączę nową grę typu fifa czy jakąś strzelankę obraz jest gorszy a do tego mniej płynny, ale tak jak piszę różnica ta jest widoczna tylko w grach o dużych detalach i na TV min 42" na mniejszych zapewne różnicy nie ma i jak pisałem wcześniej przy codziennym użytkowaniu różnicy nie widać. Jeśli ktoś potrzebuje to mam kabelek miniHDMI na hdmi kupiony za 50zł nawet nie podłączony bo kupiłem przez pomyłkę (miało być 2xhdmi) oddam za browarka. |
|
|
|
|
W hurtowni elektrycznej Elmat pod HSW, kabel HDMI 5m kupiłem za 20zł, mają niezły wybór... POLECAM!
mycha |
|
|
|
|
http://technologie.gazeta.pl/internet/1,104530,11707254,Nie_daj_sie_nabrac__czyli_dlaczego_tanie_i_drogie.html
W skrócie: Morrison twierdzi, że nie ma możliwości, by jakikolwiek kabel zmieniał sygnał po drodze ze źródła do odbiornika. To, co wychodzi z chociażby czytnika płyt Blu-ray, ostatecznie trafia do telewizora w niezmienionej formie. Albo więc otrzymujemy rewelacyjny obraz i dźwięk, albo nie otrzymujemy go wcale. Stanów pośrednich być nie może. |
|
|
|
|
madras, niby tak powinno być bo to sygnał cyfrowy, ale płyty omega CD-R zawssze mi trzeszczą DVD-R omega zawsze się zacinają a to też sygnał cyfrowy
i to co pisze Andrzejek, kabel sygnału wcale nie przewodził ja najtańszego nie kupie ale najdroższego też nie |
|
|
|
|
CYTAT W hurtowni elektrycznej Elmat pod HSW, kabel HDMI 5m kupiłem za 20zł, mają niezły wybór... POLECAM! Takiego za 20zł na pewno bym nie kupił, ale czy kupił bym drugi za 119zł? też nie, wybrałbym coś pośredniego za 40-60zł znanej dobrej firmy np. panasonic,sony czy asus ale bez pozłacanych końcówek, bo jak mówie różnica jest na tyle nieznaczna że szkoda przepłacać ;) chyba żę ktoś jest pasjonatą gier typu GTA V czy fif 14 ;) i lubi detale |
|
|
|
|
czytam co wy piszecie i się tak zastanawiam. Na polibudzie od dawna uczyli, że sygnał cyfrowy albo jest albo go nie ma z samej natury zapisu (0 i 1). Też mam droższy kabel i tańszy , różnicy nie ma żadnej na FULL HD. Różnicę w jakości owszem można rozpatrywać gdy kabel jest analogowy. Jak wiadomo HDMI analogowy nie jest...
|
|