|
|
|
Witam
Gdzie warto udać się na pizze , aby było smacznie i w rozsądnej cenie? Jakich miejsc lepiej unikać? Mieszkam tu króciutko , więc im więcej opinii tym lepiej ;) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rustica na przeciwko policji, mi tam smakuje
|
|
|
|
|
CYTAT Witam Gdzie warto udać się na pizze , aby było smacznie i w rozsądnej cenie? Jakich miejsc lepiej unikać? Mieszkam tu króciutko , więc im więcej opinii tym lepiej ;) W Rustice już byłam , tak samo w Avanti , smaczne... ale to jeszcze nie to , za niedługo się wybieram i myślałam o Veronie , Capri , Ósemce albo Cleopatrze i sama nie wiem :] |
|
|
|
|
A ja lubię pizzę w Mamma Mia.
Robię to, co lubię. Lubię to, co robię. |
|
|
|
|
Biesiadowo - właściwie zamawiam, a nie chodzę, bo tam cudów w wystroju i klimatu zbytnio nie ma. Ale jeżeli chodzi o pizzę to moim zdaniem stosunek cena do jakości bardzo dobry. Jedna z tańszych pizz w mieście i moim zdaniem jedna z lepszych. Przede wszystkim nie żałują składników, 3 sosy w cenie, ciasto przyzwoite. Minus to ser, ale całościowo jak najbardziej ok. Może pizza opadu szczęki nie powoduje, ale jest dobra, idzie się tym najeść i nie ma po niej sr..i, a ja mam bardzo wrażliwe bebechy.
|
|
|
|
|
Mamma Mia, Fiori
|
|
|
|
|
Nie jadłam w zbyt wielu miejscach, ale póki co 'Fiori' jest na pierwszym miejscu jak dla mnie.
Cienkie ciasto i dobre proporcje jeśli chodzi o składniki... Makarony też smaczne -narkoza płatna czy na NFZ? -Na NFZ, doktorze -AAAaaa, kotki dwa, szarobure obydwa... |
|
|
|
|
Biesiadowo, Reset- na telefon do domu.
Warka |
|
|
|
|
CYTAT W Rustice już byłam , tak samo w Avanti , smaczne... ale to jeszcze nie to , za niedługo się wybieram i myślałam o Veronie , Capri , Ósemce albo Cleopatrze i sama nie wiem :] Najlepiej samemu obskoczyc rozne knajpy poprobowac i wtedy samemu ocenic gdzie najlepiej smakuje, bo kazdy ma rozne gusta Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Oczywiście to kwestia gustu, ale polecam pizzę w "Trattoria Ragazzi" - taka jak we Włoszech - cieniutkie ciasto, świeże składniki bardzo dobrej jakości. Sosy do pizzy są gęste i pyszne - w niczym nie przypominają tej brei, którą zwykle się nam serwuje w pizzeriach. Sos czosnkowy jest naprawdę czosnkowy, a w pomidorowym znaczący udział mają suszone pomidory. W pakiecie do tego fajny klimat i świetna obsługa.
Poza tym smaczne pizze mają też we "Fiori" i w "Veronie". Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
Z moich doświadczeń: jak lubisz -chcesz zjeść pizze zbliżoną do tej włoskiej to 'Fiori' i ostatnio wypróbowaliśmy 'Mamma Mia'- pyszna. 'Capri' 4plus.
|
|
|
|
|
Najlepsza pizza jest w avanti. Najlepiej zamówić na cienkim cieście.
ta pizza smakuje zawsze tak samo, sos jest taki sam i składniki są w dobrych proporcjach. Jadłem niedawno w mamamia. Ta pizza jest do zjedzenia, ale brakuje jej smaku, sosy oceniłbym na dostateczny. We fiori pizza jest smaczna, ale strasznie szybko stygnie (może to przez dowóz) i ciasto robi się tak twarde na obrzeżach, że mimo iż mam wszystkie swoje zęby to napracowałem się jak nad sucharem. sosy też dostateczne Bardzo dobra pizza jest w jubilacie na kawałki. Polecam jedynie właścicielom żeby sie ugięli i zaczeli robić sosy, bo z keczupem pizza jest bleeeeeee |
|
|
|
|
Ja najczesciej zamawiam w capri, rustica tez ok, ostatnio sprobowalam pierwszy raz w veronie bo jakos nigdy po drodze mi tam nie bylo i musze powiedziec ze posmakowala mi. We fiori nie przypadlo mi do gustu wlasnie to bardzo cienkie ciasto, ale to kazdy lubi co innego. Wsumie duzo tego do wyboru.
|
|
|
|
|
Ja najczesciej zamawiam w capri, rustica tez ok, ostatnio sprobowalam pierwszy raz w veronie bo jakos nigdy po drodze mi tam nie bylo i musze powiedziec ze posmakowala mi. We fiori nie przypadlo mi do gustu wlasnie to bardzo cienkie ciasto, ale to kazdy lubi co innego. Wsumie duzo tego do wyboru.
|
|
|
|
|
Ja mam dwie ulubione pizzerie: Avanti i Warka (może to nie pizzeria a raczej piwiarnia, pub ale oprócz piwa podają tam również dobrą pizzę i inne smaczne dania). Polecam te dwa miejsca.
strona Avanti - http://www.cukie(...)akt.html strona Warki - http://warka.stalowa-wola.pl/ >><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
CYTAT Witam Gdzie warto udać się na pizze , aby było smacznie i w rozsądnej cenie? Jakich miejsc lepiej unikać? Mieszkam tu króciutko , więc im więcej opinii tym lepiej ;) Moim zdaniem najlepsza pizza w mieście u Włocha robi ja Włoch w Jubilacie można kupić na kawałki przepyszna polecam na prawe warto!!!!! |
|
|
|
|
CYTAT Ja mam dwie ulubione pizzerie: Avanti i Warka (może to nie pizzeria a raczej piwiarnia, pub ale oprócz piwa podają tam również dobrą pizzę i inne smaczne dania). Polecam te dwa miejsca. No i w warce jest taka jak kiedys w Diablo? Nazwy nie których pozostały bez zmian i skład chyba też. |
|
|
|
|
CYTAT Moim zdaniem najlepsza pizza w mieście u Włocha robi ja Włoch w Jubilacie można kupić na kawałki przepyszna polecam na prawe warto!!!!! Ta, szczególnie jak podstygnie i robi się gliniasta i nie do ugryzenia, a ceny z kosmosu. 24zł/kg - to wyjdzie chyba najdrożej w mieście. |
|
|
|
|
dedek czy skład pozostał taki sam jak w Diablo to nie wiem bo nie jadłam pizzy z diablo ale ta w Warce na prawdę jest dobra. Na początku sceptycznie podeszłam do pizzy z Warki (sądziłam, że lepszej pizzy od Avanti nigdzie nie ma) ale jak spróbowałam to mi posmakowało.
Natomiast osobiście nie smakuje mi pizza od Włocha w Jubilacie (strasznie jest tłusta) oraz z Capri (ciasto). Ale każdy z nas ma inne smaki więc warto odwiedzić kilka pizzerii i wybrać tę, która nam najbardziej odpowiada smakowo i cenowo. >><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Moim zdaniem najlepsza pizza w mieście u Włocha robi ja Włoch w Jubilacie można kupić na kawałki przepyszna polecam na prawe warto!!!!! Ta, szczególnie jak podstygnie i robi się gliniasta i nie do ugryzenia, a ceny z kosmosu. 24zł/kg - to wyjdzie chyba najdrożej w mieście. Ostatnio kupiłam cała blachę czyli to co wyciąga z pieca zapłaciłam za nią 28zł ilościowo wyszła jak duza pizza z innej pizzerii wiec nie wiem czy tak drogo może i po wystygnięciu robi się nie fajna ale na gorąco pychota, a jak wystygnie wystarczy podgrzać w piekarniku i tez jest ok |
|
|
|
|
quattro, reset
|
|
|
|
|
Również uważałam,że Avantii ma najlepszą pizzę,a odkąd spróbowałam tej z Warki to już mam dylemat gdzie wybrać się na kolację np.
I tak jak wspomniał RNI-JEZOWE,najlepiej popróbować samemu. |
|
|
|
|
Ostatnio bardzo często chodzę do Mamma mia. Bardzo dobra jak komuś odpowiada cienkie ciasto A tak to polecam jeszcze Karczmę Biesiada oraz Rustice na Jana Pawła.
Niezmienne od lat w rodzinie zamawia się z AVANTI, ale ostatnio co tam robią to jakaś kpina. Pizza mało dodatków, a sosy do niej okropne. Niedawno dostałam pizze, do której czerwony sos to był najtańszy keczup coś strasznego. Jak odruchowo polaliśmy tym pizze to ciężko było zjeść. ;/////// Już tam nie zamówię i nie polecam nikomu. |
|
|
|
|
CYTAT Ostatnio bardzo często chodzę do Mamma mia. Bardzo dobra jak komuś odpowiada cienkie ciasto A tak to polecam jeszcze Karczmę Biesiada oraz Rustice na Jana Pawła. Niezmienne od lat w rodzinie zamawia się z AVANTI, ale ostatnio co tam robią to jakaś kpina. Pizza mało dodatków, a sosy do niej okropne. Niedawno dostałam pizze, do której czerwony sos to był najtańszy keczup coś strasznego. Jak odruchowo polaliśmy tym pizze to ciężko było zjeść. ;/////// Już tam nie zamówię i nie polecam nikomu. Dziwię się, że w Avanti Ci to przeszkadza, a w Biesiadzie nie, która rozcieńczony syf jako sos pomidorowy podaje. Pizzę mają średnią, ale nie jest najgorsza. |
|
|
|
|
CYTAT dedek czy skład pozostał taki sam jak w Diablo to nie wiem bo nie jadłam pizzy z diablo ale ta w Warce na prawdę jest dobra. Na początku sceptycznie podeszłam do pizzy z Warki (sądziłam, że lepszej pizzy od Avanti nigdzie nie ma) ale jak spróbowałam to mi posmakowało. z tego co wiem to ci sami właściciele co diablo, a w diablo nie było źle |
|