|
|
|
Do okresu końca gwarancji jeżdżę z wielkim bólem do ASO. Zawsze wiedząc, że mnie kroją
Na bazie własnych doświadczeń, nikomu nie polecam. Jak trzeba to trzeba. Ale ze świadomością, że wydoją. Natomiast obserwując niektóych, to wizyta w ASO działa nie na samochód, ale na nich samych. Czują się potem dumni jak paw, że byli w ASO ... i zrobili przegląd (zebrali kolejną kolorową piecząteczkę) ... co kto lubi P.S. Nie kupuje samochodów, które by wymagały czynności serwisowych w okresie pogwarancyjnym (do 5 lat samochodu); w rozumieniu naprawy |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Teraz poczytajcie jak kroja w AUTORUDZIE.
tu macie sterownik ze szrotu za 300zl w autorudzie taki sam kosztowal 2500 w 2010r http://alleg(...)947.html Potem Wam napisze jak NIEMIEC na moim aucie orznol ubezpieczalnie COMPENSE. Mowilem trzeba dobrze papiery przegladac. W tych papierach sa machloje. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
CYTAT Do okresu końca gwarancji jeżdżę z wielkim bólem do ASO. Zawsze wiedząc, że mnie kroją Na bazie własnych doświadczeń, nikomu nie polecam. Jak trzeba to trzeba. Ale ze świadomością, że wydoją. Natomiast obserwując niektóych, to wizyta w ASO działa nie na samochód, ale na nich samych. Czują się potem dumni jak paw, że byli w ASO ... i zrobili przegląd (zebrali kolejną kolorową piecząteczkę) ... co kto lubi P.S. Nie kupuje samochodów, które by wymagały czynności serwisowych w okresie pogwarancyjnym (do 5 lat samochodu); w rozumieniu naprawy Jak masz taki wielki ból to po co odwiedzasz ASO ?, tak wygląda typowe polskie druciarstwo fura za 100tys w leasingu a raz w roku szkoda kilkaset złotych na serwis |
|
|
|
|
Szkoda. Oczywiście, że szkoda wyrzucać pieniądze w błoto.
Gdybym tak na każdym kroku wyżucała tu kilkaset, tam kilkaset, to by nowej fury nie było Przykład z ostatnich dni. Wymiana tylnych tarcz + klocki. ASO 1750. Alternatywa, Tarcze Bosch + klocki Bosch: 650, wymiana niecałe 200. |
|
|
|
|
Gajowy - ja raz w zyciu oddalem samochod do ASO... wjechalem do serwisu ale juz nie wyjechalem... dopiero dzieki pomocy ludzi z forum samochod ozywili... tak wiec po co oddawac samochod do ASO?
|
|
|
|
|
Niektórzy jeżdzą tam dla siebie. Wydadzą parę tysięcy, dostaną kolorową piecząteczkę i są szczęśliwsi
|
|
|
|
|
CYTAT ...wymiana niecałe 200. Czyli drożej niż w ASO.... |
|
|
|
|
Jezdzi sie tam miedzy innymi po to, ze jak sie ma nowe firmowe autka to gwarancja jest wazna tylko i wylacznie jezeli serwisuj sie w aso. Gajowy smieja sie ze w aso kroja itp. ale ile tematow na forum o roznych "MECHANIORACH" z garazow. Szukaja tanich a potem placza ze jakis tam stefan to partacz i naciagacz i jeszcze gwarancji nie da. Zalozcie sobie firme z kilkoma autami i zobaczymy czy bedziecie serwisowac po garazach.
|
|
|
|
|
CYTAT Jezdzi sie tam miedzy innymi po to, ze jak sie ma nowe firmowe autka to gwarancja jest wazna tylko i wylacznie jezeli serwisuj sie w aso. Bzdura. Od kilku lat, przeglądy okresowe (w trakcie trwania gwarancji) można wykonać poza ASO. Nie popadajmy w skrajności z garażowcami Istnieją sieci serwisów, w których gwarancja nie jest czymś wyimaginowanym, a i nawet coś dla wielbicieli piecząteczek i książeczek - również można je zbierać Stalowa Wola jest pod tym względem troszkę uboga. Znam tylko jeden taki serwis. Niestety. ASO nie jest gwarancją jakości usług. Są lepsze i gorsze. Jak to mówią. ASO nie naprawia. ASO wymienia. |
|
|
|
|
Gajowy. Ty lepiej klucza dynamometrycznego używaj I jak piszą - czytaj ze zrozumieniem.
|
|
|
|
|
CYTAT Gajowy. Ty lepiej klucza dynamometrycznego używaj I jak piszą - czytaj ze zrozumieniem. Klucza używać nie potrzebuję , a czego nie zrozumiałem możesz mi wyjaśnić |
|
|
|
|
jest jeszcze w autorudzie
|
|
|
|
|
CYTAT Znając osoby, które tam pracują ( nie wszystkie). Nie sądzę aby przymrózyli oko na te zarzutu, to chyba o coś sie musi tu rozgrywać, jeśli nie wiesz o co chodzi, chodzi o kasę. Ale nie mam pojęcia, co na to eReni? Tu sie rozchodzi juz o miliony, Jak kiedys wspominalem mie nie chodzi juz o zadna kase ani zadne zadoscuczynienie, poprostu w autorudzie zjawila sie padlina ktora uszkadza kowalskim samochody i wyludza pieniadze z ubezpieczalni. Na moim NIEMIEC zrobil przekret z czesciami ze szrotu, a potem SZKOLAK, rzeczoznawac SUDOL i moj prawnicyna robili ubezpieczalnie ALIANZ w huja. Przyczyna padniecia elektroniki byly zamontowane polamane czesci ze szrotu i zdemontowane czesci w aucie nie widzialne podczac odbioru auta. W papierach NIEMIEC wpisal machloj zeby nikt im nic nie udowodnil. Ale ze ja znalazlem czesci ze szrotu w aucie to juz NIEMIEC tego machloja nie mog uzyc przeciwko mnie, tzn raz go uzyl a potem sie wszyscy w autorudzie pytali czzy znam sie na samochodach. Jak wyszlo na jaw ze znalazlem czesci to prawnicyna chcial mnie wdupic w wyludzenie falszywa faktura z ubezpieczalni ALIANZ 12tys zl. Jak wyszlo na jaw ze prawnicyna to spolka z SZKOLAKIEM to prawnicyna zerwal ze mna umowe. Wtedy wyslalem pismo do ALIANZ ze NIEMIEC I SZKOLAK ich w huja robia. Ze przzyczyna zalania elektroniki bylo brak czesci w aucie i czesci ze szrotu, a nie jak to NIEMIEC wyslal papiery ze szyba zle przyklejona. Wtedy sam glowny kierownik CLS w Katowicach zadal wyjasnien od autorudu co bylo przyczyna zalania i o co chodzi z tymi czesciami ze szrotu i brakujacymi czesciami. Ani SZKOLAK ani NIEMIEC do dzisiejszego dna niechca tego wyjasnic. Tak jak pisalem trzeba wyczyscic AUTORUD z tej PADLINY. Jest tam grupa 8osob co uszkadza te samochody, a krawaciarze sa odpowiedzialni za papiery i wpisuja machloj zeby nikt nic im nigdy nie udowodnil a ubezpieczalnia zwrocila kase za naprawe auta. Reszta w AUTORUDZIE o niczym nie wie jak to sie odbywa. i jaki jes wpisany ten machloj w papierach Tak NIEMIEC i SZKOLAK orzneli ubezpieczalnie ALIANZ z 5tys zl, To co tu pisze to autorud mnie nie pozwie do sadu bo tu sa winni KRAWACIARZE SZKOLAK I NIEMIEC, a oni sie boja o swoj stolek w AUTORUDZIE. Jak juz wczesniej wspominalem AUTORUD nie ma dobrych ADWOKATOW, poprostu SZKOLAK robi ich w huja, i taki adwokacina nic nie wie i wygrywa sprawe. Tak SZKOLAK zrobil w h... adwokata KROWIAKA z Rzeszowa.I ten adwokat boi sie mnie pozwac bo nie wie na czym zostal zrobiony w h.... Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Ja rozumiem, że jesteś tym wszystkim poirytowany- delikatnie pisząc.Ale dziwi Mnie to, że nie chcesz walczyć o swoje, skoro Oni są winni wg. Ciebie ewidentnie.. Gdyby to dotyczyło Mnie, czy Mojej rodziny, znajomych, nie podarowałabym, nie wywlekałabym takich rzeczy na forach- w porządku ludzie, klienci mają prawo wiedzieć co się czyni za zamkniętymi drzwiami serwisó itp, a załatwiła bym to w sposób dyplomatyczny. Mając oczywiście wg. Ciebie takie dowody, które są dla nich bardzo nie wygodne..Okej, Tobie na pieniądzach nie zalezy- to troche dziwne, ponieważ nawet niechcesz ruszyć tego, żeby pozbawić winowajców- stołka, i tych milionów. Troche to takie przerysowane wg. Mnie. Ale kazdy robi to co uważa, za stosowne... Powodzenia
|
|
|
|
|
Śledzę od samego początku ten wątek,i mnie również zastanawia bierna postawa salonu,liczą może że sprawa ucichnie
|
|
|
|
|
Nieobecni nie maja racji
|
|
|
|
|
Wobec braku nowości i biciu piany. Zamykam.
|
|