|
|
|
witam wszystkich! mam taki pytanie czy ja pracując jako opiekunka do dziecka w mieszkaniu gdzie pani x.... idzie do pracy na pierwszą zmianę a pan x.... wraca po trzeciej zmianie i śpi w pokoju obok podczas gdy ja zajmuję się dzieckiem to czy ja dobrze robię. Pytanie moje bierze się stad,iż mój facet uważa że ja zamiast opiekować się dzieckiem pcham się do łóżka facetowi zaznaczam z góry że tak nigdy nie było kto ma rację ja czy mój facet którego kocham i dla mnie nie jest to do przyjęcia taka sytuacja nawet mi to do głowy nie przyszło żeby tak zrobić .Proszę o wasze poglądy i opinie na ten temat czy może ktoś miał do czynienia z podobną sytuacja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Skoro masz czyste sumienie, to nie widzę przeszkód abyś nadal pracowała jako opiekunka, a z facetem porozmawiaj i to na poważnie.
|
|
|
|
|
Takie sytuacje są normalne. Skoro ojciec dziecka pracuje na trzecie zmiany to musi kiedyś spać i co w tym dziwnego, że w tym czasie opiekunka zajmuje się jego dzieckiem? Ja na Twoim miejscu zmieniłabym faceta - jakby mój facet powiedział mi coś takiego to tak jakby powiedział: "Puszczasz się". To na cholerę mi facet, który mnie obraża w ten sposób? Gdzie tu miłość i szacunek? A jak jest taki zazdrosny teraz to za kilka lat nie tylko nie będziesz mogła pracować ale i z domu Cię nie wypuści na krok bo z doświadczenia wiem, że takim chorobliwie zazdrosnym gościom z wiekiem się tylko pogarsza.
Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
.... hmmm... kiedyś sama miałam opiekunkę i teraz myślę czy mój mąż spał po trzeciej zmianie jak ja byłam w robocie czy nie spał....hmmmm ... nie no po prostu wylecz swojego z chorej zazdrości...skoro opiekujesz się dzieckiem to się opiekujesz...co by Twój facet powiedział jakbyś poszła do innej pracy między ludzi?...pewnie też znalazłby sobie powód do zazdrości....polecam wyleczyć go z tego i tyle....
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
No to muszę się głęboko zastanowić jak to było;-)i zapytać męża czy on aby spał....he he he, po 3 dniu trzeciej zmiany
Tak naprawdę to chory jest Twój facet. Z doświadczenia wiem, jak mój mąż przychodził z pracy, to nie byłby w stanie zająć się obcą babą (III-zmiana, nocy od 1-5), taki był padnięty po pracy. Czyli wychodzi na to, że według Twojego faceta zamiast zająć się dobrze dzieckiem to zajęłaś się dobrze jego tatą? Idąc dalej tokiem rozumowania Twojego faceta, to robi z Ciebie Q...ę, która dobrze robi za kasę i to nie ważne komu ... tatusiowi czy dziecku(dobrze się nim opiekując) Zbyt inteligentny to on nie jest i mocno Cię obraża. W związku z tym jak pójdziesz do pracy,np. w biurze i wrócisz 15 min. później niż Twój facet wyliczył Ci czas powrotu w swojej główce...to znaczy, że dobrze robiłaś szefowi ??? No sorry, albo rozmowa z nim coś u niego zmieni albo podziękowałabym mu bardzo szybko. CYTAT A jak jest taki zazdrosny teraz to za kilka lat nie tylko nie będziesz mogła pracować ale i z domu Cię nie wypuści na krok bo z doświadczenia wiem, że takim chorobliwie zazdrosnym gościom z wiekiem się tylko pogarsza. Muszę się z tym zgodzić. Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
Zazdrosci nie da sie wyleczzyc, skoro tak jest i nie widzi sie na zmiane zazdrosnego faceta to lepiej juz teraz go zmienic.
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: stalowa okolice Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
pózniej bedzie jeszcze gorzej. teraz możesz sie wycofać bez tłumaczenia się facetowi.za kilka lat z dziecmi i formalnosciami niebedzie lepiej. jestem ciekawa co on robi, troche przezyłam.. widzialam..kolezanka spoznia sie 5 min po pracy (ma wyliczone 10 min), awantura,wyzwiska, szarpanina. on akurat mial mlodszy model, pozniej sie do niej wyprowadzil. i kto tu sie p..czal?
|
|
|
|
|
anulka02000 - A to nie ty zatrudniasz opiekunkę?
http://stalo(...)d=724788 |
|
|
|
|
CYTAT anulka02000 - A to nie ty zatrudniasz opiekunkę? smiech2 http://stalo(...)d=724788 Czyli wychodzi na to, że sama zatrudniasz opiekunkę do dziecka i to ty nie ufasz własnemu mężowi... |
|
|
|
|
tak zgadza się to jest temat założony przezemnie ale tylko pod tym kątem żeby się dowiedzieć co zrobić aby być ubezpieczonym bo wtedy byłam nieubezpieczona ja opiekunki nie potrzebuję ponieważ moje najmłodsze dziecko ma 10 lat i chodzi do 4 klasy
|
|
Dołączył: 16 Maja 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Skoro poprzedni temat był założony, żeby tylko podpytać, to po co piszesz, że już zatrudniłaś opiekunkę, która jednocześnie jest w dodatku gosposią, bo gotuje i sprząta , a Ty jesteś zadowolona?? Masakra, jakie to proste życie może być skomplikowane. I pełne intryg: Napisz o co Ci chodzi, a nie jakieś tematy-ściemy zakładasz jak jakaś małolata. A małolatą chyba nie jesteś skoro masz 10-letnie dziecko. No chyba, że to też zmyśliłaś....
|
|
|
|
|
A to na forum trzeba pisać prawdę i tylko prawdę? Zapytała czysto teoretycznie jak załatwić sprawę w konkretnej sytuacji. Naprawdę musi się tłumaczyć dlaczego to zrobiła?
|
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: stalowa okolice Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ale kwas poco sie rozpisywalam.
|
|
|
|
|
CYTAT matylda ale kwas poco sie rozpisywalam. Co racja, to racja Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
opiekunka powinna być brzydka i niemłoda - jest to swięte przykazanie
|
|
|
|
|
Po prostu wiesz co to jest milosc wiernosc i uczciwosc co raz wiecej rozwodow malo slubu konkubinacja zakazane sluby powinny byc wogule bo za duzo rozwodow ale jak masz czyste sumienie i opiekujesz sie dzieckiem spytaj mamy dziecka czy mozesz wziasc dzieciaka do siebie bo twoj maz jestz a zdrosny jak kobiety maz spi po 3 zmianie !
|
|
|
|
|
Rzeczywiście coś nie tak z Twoim facetem. Póki nie jesteście jeszcze na stałe związani, zastanów się nad swoim związkiem. Moim zdaniem to nic nie normalnego, w końcu chłop musi się kiedyś wyspać, tym bardziej po tej trzeciej zmianie ;)
CYTAT spytaj mamy dziecka czy mozesz wziasc dzieciaka do siebie bo twoj maz jestz a zdrosny jak kobiety maz spi po 3 zmianie ! Dobry pomysł. |
|
|
|
|
CYTAT opiekunka powinna być brzydka i niemłoda - jest to swięte przykazanie Ktoś musi mieć sporo kompleksów, skoro tak pisze. Aczkolwiek może jest w tym ziarenko prawdy Jest też takie powiedzenie, że "jak się dba - tak się ma". Nie sądzę, żeby szczęśliwy mąż i ojciec oddawał się w ramiona opiekunki swojego syna czy córki. To tylko moje zdanie |
|
|
|
|
Niestety zdarzają się przypadki romansu z opiekunką a nawet rozpadu małżeństwa, więc jak wyżej opiekunka powinna być brzydka i niemłoda
|
|
|
|
|
Niestety zdarzają się przypadki romansu z opiekunką a nawet rozpadu małżeństwa, więc jak wyżej opiekunka powinna być brzydka i niemłoda
|
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
Jak kocha to i zazdrosny jest.a czy ty nie byla bys zazdrosna o swojego faceta? Jak by spedzal czas z inna kobieta.? Widocznie ma Twoj facet stracha zeby ojxciec dziecka lap do ciebie nie wyciagał.
|
|
|
|
|
po pierwsze temat z 2013 roku po co go ktoś wygrzebał już dawno po wszystkim!
po drugie należę do tej drugiej kat. starych i brzydkich po trzecie w moim wieku nie interesują mnie 20-letnie chłopaczki po czwarte brzydziła by mnie sytuacja kiedy młody robaczek właził by na pomarszczoną śliwkę |
|
|
|
|
Na tym polega wlasnie różnica miedzy dwulatkiem a doroslym facetem - tego pierwszego można zostawić sam na sam z nianią
|
|
|
|
|
Ale to drugie jest bardziej popularne http://praca(...)c-domowa szczegolnie za granica do opieki nad seniorami mozna wyjecha od zaraZ
|
|