|
|
|
Witam
Jakiej firmy polecacie lodówkę i kuchenkę gazową? i czy warto zakupić A++ czy A+. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiadomo ze A++ jest jakas oszczedniejsza, no ale A+ tez nie jest jakies dziadostwo
Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
ja kupiłam ostatnio lodówkę Whirpoola,fajna,pojemna ale nie polecam bo bardzo głośna.
wcześniej miałam lodówkę i kuchenkę Agnis-kuchenka działa bez awaryjnie od 7lat,a lodówka po 6latach padła. jeśli chodzi o klase energetyczną to produkty A++ są droższe ale pobierają mniej energii. |
|
|
|
|
Mogę Ci napisać czego nie polecam - to też jakaś podpowiedź
Lodówka Indesit - elementy plastikowe są kiepskiej jakości (to nie tylko moje doświadczenie - znajomi, którzy mają te lodówki też mają te same problemy): - bardzo często wyłamują się zaczepy półek, - pod plastikowe okucia szklanych półek dostają się zanieczyszczenia - bardzo trudno to umyć bo przy zdejmowaniu okucia łatwo pękają, - pękają przednie panele szuflad z zamrażalnika, - bez większych starań odpadają uchwyty od plastikowych listew między szufladami w zamrażalniku. Oczywiście wszystkie te elementy można dokupić w autoryzowanym serwisie i kurier przywiezie do domu, ale koszt wymiany wszystkiego co pękło i się złamało może wynieść połowę wartości lodówki. Generalnie lodówka dla ludzi, którzy nie będą z niej zbyt często korzystali lub będą trzymali na półkach tylko sałatę A propos wypowiedzi hbkm - zanim kupisz jakikolwiek sprzęt AGD sprawdź na etykiecie energetycznej nie tylko klasę energetyczną, ale i poziom hałasu jaki wytwarza dane urządzenie. Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
My mamy electrolux ERN 29790 , jesteśmy bardzo zadowoleni
|
|
|
|
|
dzięki za rady
|
|
|
|
|
Zdecydowanie polecam A++ Warto wydać więcej, ale za to później zaoszczędzisz.
|
|