|
|
|
Potrzebuję opini w doborze dobrej jakości wkrętarko-wiertarki, ważne by miała 18V jak i zapasowy akumulator, budżet do około 300 zł, co polecacie ?
Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw |
|
|
|
|
Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw |
|
|
|
|
Przykro mi to stwierdzić ale z takim budżetem na zakup wiertarko wkrętarki osiemnastki to jak z motyką na słońce. przygotuj sobie ok 1000 zł to coś dobrego kupisz. pozdro
|
|
|
|
|
no 1000 jak 1000 ale te 700zl trzeba miec.
http://alleg(...)108.html Za 300zl to mozna kupic wkretarke do wiercenia i wkrecania w styropianie. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
zgadzam się że za 300 to ciężko będzie
ale ja osobiście używam już 3 rok takiej tylko 14,4 i na domowe potrzeby jest super http://alleg(...)497.html ale jeśli potrzebujesz sprzętu do codziennej pracy to nie ma opcji w tej kwocie |
|
|
|
|
Mi chodzi właśnie o sprzęt do użytku domowego a do 300 zł jest cała masa różności na znanym portalu aukcyjnym.
|
|
|
|
Jest masa ale one tylko wyglad maja wkretarki .
Baterie nie sa az tak wytrzymale nawet te 18volt Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Co sądzicie o tym zestawie :
http://alleg(...)367.html Czymże jest życie, jeśli nie szeregiem natchnionych szaleństw? Trzeba tylko umieć je popełniać! A pierwszy warunek: nie pomijać żadnej sposobności, bo nie zdarzają się co dzień. Autor: George Bernard Shaw |
|
|
|
|
Black&Decker 18V z udarem...2x aku i bolty dodatkowo...poki co jedyne czego nie wywiercila to otworu w zelbecie lanym konstrukcyjnym...tzn...po 1cm padlo wiertlo
osobiscie uwazam, ze warto, do prac blokowo-piwnicowych w sam raz...mysle ze i holenderke by tym skrecil poszukaj na tym portalu co to narzekaja 'ale drogo' na nim... |
|
|
|
|
tez wlasnie taka kupilem do 300 zl , z 2 bateria i zestawem roznych koncowek wraz z torba . troche juz nimi porobilem domowych robot i nienarzekam .
|
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
piejo10 mam wkrętarkę kupioną na rynku już czwarty rok jej leci i jeszcze mnie nie zawiodła,a uwierz miała co robić.Problem z wkrętarkami tak naprawdę nie istnieje i jaką byś nie kupił to będzie dobrze Ci służyć do momentu zużycia się baterii,która do firmowego sprzętu kosztuje krocie.Ja natomiast w swojej nie firmowej zajeżdżam powoli drugi komplet baterii,który kupuje na bazarze i po przełożeniu i polutowaniu ogniw z tych kupionych do moich obudów oraz po sformatowaniu zakrętarka odżywa na nowo.Jedna bateria 18V kosztuje 35-40 złotych.Trzeba też dobrze się im przyglądnąć,bo miałem kiedyś 9,6V a na baterii pisało 18V. Są na pierwszy rzut oka identyczne ale łatwo ich rozróżnić po ciężarze.Sprawdź ile kosztują baterie do zakrętarek firmowych, a gwarantuje Ci,że wcale nie odbiegają jakością od tych bazarowych,a wręcz ogniwa są produkowane przez tego samego producenta.Ważna jest bateria,bo każda zakrętarka przeżyje ich kilka.
|
|
|
|
|
Kup sobie u Mariana na rynku obok kożuchów on ma sprzęt dobry używany i doradzi.
|
|
|
|
|
szukaj firmy RYOBI,sprzet tanszy ale niezle daje rade,uzywałem kilka lat w firmie,baterie padły,a wkretarki dalej w niezłej formie
|
|
|
|
|
CYTAT szukaj firmy RYOBI,sprzet tanszy ale niezle daje rade,uzywałem kilka lat w firmie,baterie padły,a wkretarki dalej w niezłej formie Potwierdzam, sprzęt mile zaskoczył wytrzymałością i skutecznością. Używałem tych narzędzi: http://kk.org/cooltools/archives/3080 Jest jeszcze Ryobi w innych barwach, z tymi nie miałem do czynienia: http://konme(...)nt/ryobi |
|
|
|
|
Swoje wkretarki przywiozlem zza granicy zaplacilem za 2 320$ Bosha i takimi wiem ze cos zrobie mam tez taka zwykla kupiona za 150zl w polsce to bateria padla bardzo szybko a i trzymala niedlugo. Niestety jakosc idzie w parze z cena.Do 300zl kupisz wkretarke, jak niewiele robisz to ci wystarczy
ALOHA :)) |
|
|
|
|
CYTAT jeśli mało używasz wkrętarka będzie ci służyła tyle ile bedzie trzymał akumulator (2 lata) tu li-ion wytrzyma rok dłużej ale markowa wkrętarka z takim akumulatorem jest sporo droższa jeżeli będziesz używał do cięższej pracy a nie chcesz kupować de-walt ani makity to weź celme Nie ma na to reguły. Mam dwie wkrętarki, jedną ryobi a drugą ferma. Obie mają 4 - 5 lat i baterie dalej działają. Jedną używam dość często , a drugą (ferm) awaryjnie - raz na 2 miesiące. |
|