~~stalowiak | |
|
|
jako miastowy mam na co dzień pewne obserwacje i pozwolę sobie podzielić się z nimi na forum a raczej zadać pytanie:
- czy w Nisku nie ma żadnych sklepów spożywczych ? pytam ponieważ dzień w dzień chodząc do sklepu zauważyłem iż pod każdym sklepem spożywczym - nie chodzi o duże markety typu Tesco czy Biedronka - a raczej o np. Społem, Stokrotka, Carrefour większe Fraki itp., co trzeci a czasami co drugi samochód to RNI nasuwa mi się wniosek który to powyżej sformułowałem w postaci pytania - w Nisku nie ma żadnych sklepów spożywczych !!! dlatego też mieszkańcy owego zmuszeni są robić zakupy w Mieście Stalowa Wola, co wiąże się jednak z tym iż wykupują nam chleb, wędliny, sery żółte i czasami idąc wieczorem do sklepu nie ma w nim już nic do jedzenie - nie raz i nie dwa - zapewne nie tylko ja - ale i pozostali mieszkańcy naszego Miasta musieli kłaść się spać o tzw. suchym pysku |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Heh.. dokładnie Prawda to zaiste.
|
|
|
|
|
kolego ciesz sie ze ci wyjadają chleb, wędliny o serze nie wspomne...przynajmniej jesteś pewien że schodzą i jeż świeze. A tak apropo to po co wy mieszkańcy miasta przyjezdzacie na tą wichure gdzie wrony zawracają do pracy? a do Rzeszowa to nie mozecie jeździc przez Bojanów tylko przez Nisko sie pchacie i nam drogi korkujecie?
|
|
~~haha | |
|
|
Powiem Ci ze troche gasisz pyska z tym ze Tobie dupy sie rano niechce ruszyc to myslisz ze dla Ciebie bedą trzymac specjalnie.Masz tesco 24h i co nie raczysz sie tam zaopatrzyc tam masz wszystko popierdółko a ze ktos jest przejazdem to co niema prawa kupic w najblizszym sklepie tylko ma jechac tam gdzie mieszka?A jak polacy jedza zagaranice i pracuja to co dobrze jest?Tak samo i tu.I wcale nie jestem z Niska tylko ze Stalowej.
|
|
|
~~LKR | |
|
|
CYTAT PMasz tesco 24h i co nie raczysz sie tam zaopatrzyc tam masz wszystko ba, pod Teskiem co nawet nie co trzeci czy co drugi samochód RNI ale w zasadzie każden jeden - tam to już wwogóle wszystko wykupują i nie ma nic |
|
|
~~kimi | |
|
|
Ale jak by co to KRYZYS
i ludziska pieniedzy nie maja! |
|
|
~~socjolog | |
|
|
CYTAT Ale jak by co to KRYZYS i ludziska pieniedzy nie maja! do Miasta pojechać "na sklepy" - a zwłaszcza w niedzielę i cały dzień "lansować" się tamże to zawsze mają |
|
|
~~some1 | |
|
|
Śmieszą mnie takie tematy ;) autor nazywa siebie "miastowym" - napisz skąd pochodzą twoi rodzice/dziadkowie a napiszę ci kim jesteś ;) prawda jest taka, że Stalowa Wola ściągała do siebie mieszkańców z całej Polski - były to miasta, miasteczka, ale również wioski i wiochy. Obecnie obywatele hutniczego grodu to taki misz masz i zawsze śmieszyło mnie to obnoszenie się "miejskością". W Stalowej Woli macie takie same psie kupy na chodnikach jak wszędzie a jeszcze do niedawna tuż za bazyliką stała stodoła (których jeszcze sporo choćby nieopodal przy Poniatowskiego).
|
|
|
~~STALOWA WOLA LA | |
|
|
ale podobnie jest z samochodami RTA tez jezdza do stalowej na zakupy. tylko nie wiem co wam to przeszkadza? nie wiem towar ci podbieraja czy co?
|
|
|
~~hehe | |
|
|
CYTAT jako miastowy mam na co dzień pewne obserwacje i pozwolę sobie podzielić się z nimi na forum a raczej zadać pytanie: - czy w Nisku nie ma żadnych sklepów spożywczych ? pytam ponieważ dzień w dzień chodząc do sklepu zauważyłem iż pod każdym sklepem spożywczym - nie chodzi o duże markety typu Tesco czy Biedronka - a raczej o np. Społem, Stokrotka, Carrefour większe Fraki itp., co trzeci a czasami co drugi samochód to RNI nasuwa mi się wniosek który to powyżej sformułowałem w postaci pytania - w Nisku nie ma żadnych sklepów spożywczych !!! dlatego też mieszkańcy owego zmuszeni są robić zakupy w Mieście Stalowa Wola, co wiąże się jednak z tym iż wykupują nam chleb, wędliny, sery żółte i czasami idąc wieczorem do sklepu nie ma w nim już nic do jedzenie - nie raz i nie dwa - zapewne nie tylko ja - ale i pozostali mieszkańcy naszego Miasta musieli kłaść się spać o tzw. suchym pysku zeby z niska dojechac do tych twoich sklepow trzeba jechac samochodem dlatego na parkingach stoja rni a ty sam napisales ze chodzisz do sklepow to co sie dziwisz jak wy wszyscy chodzicie nie jezdzicie |
|
|
~~bulwers | |
|
|
CYTAT kolego ciesz sie ze ci wyjadają chleb, wędliny o serze nie wspomne...przynajmniej jesteś pewien że schodzą i jeż świeze. A tak apropo to po co wy mieszkańcy miasta przyjezdzacie na tą wichure gdzie wrony zawracają do pracy? a do Rzeszowa to nie mozecie jeździc przez Bojanów tylko przez Nisko sie pchacie i nam drogi korkujecie? a Wy jak chcecie jechac do SANDOMINGO albo SIARKOPOLU to przez pysznice a potem wsplaw !!! PS.WIDZE ZE OD DLUZSZEGO CZATU TRWA WOJNA MIEDZY RST A RNI !! Drodzy mieszkancy Niska rzadajcie sobie dalej dostepu do morza, tylko najlpierw do wody zarzadajcie |
|
|
~~RNI | |
|
|
Miasto Nisko żonda dostępa do morza !!
|
|
|
~~hehe | |
|
|
~~stalowiak to debil! Normalnie idiota! Może niedługo zaczniesz sprawdzać kto z innej dzielnicy przyjechał pod twój blok zakupy zrobić? Człowieku masz głupsze myślenie od kiboli i do tego jakąś manię prześladowczą. I jak chcesz odpowiedzieć na ten post to napisz najpierw (jak to już ktoś wyżej zauważył) skąd pochodzą twoi rodzice bo założę się, że nie urodzili się w Stalowej.
|
|
|
~~stalowiak | |
|
|
CYTAT ~~stalowiak to debil! Normalnie idiota! Może niedługo zaczniesz sprawdzać kto z innej dzielnicy przyjechał pod twój blok zakupy zrobić? Człowieku masz głupsze myślenie od kiboli i do tego jakąś manię prześladowczą. I jak chcesz odpowiedzieć na ten post to napisz najpierw (jak to już ktoś wyżej zauważył) skąd pochodzą twoi rodzice bo założę się, że nie urodzili się w Stalowej. no więc byś się zdziwił, bo moi rodzice są rodowitymi Warszawiakami z dziada pradziada a przyjechali do Stalowej w latach 50 ubiegłego wieku do pracy w Hucie - byli dobrze wykształconymi inż. konstruktorami. |
|
|
~~Iza | |
|
|
Przepalaja auta w Stalowej..gdyby zlikwidowac wszystkie samochody 10 letnie i starsze w nIsku nie było by aut
|
|
|
~~kierowca RNI | |
|
|
I na okrętkę te same teksty-Nisko to, Nisko tamto, a ten kierowca taki a ten nijaki.Zwykłe bicie piany i zwykli pieniacze.Trudno to nazwać wojną , po prostu grupka mało rozwiniętych młodzików nie widzi nic po za swoim nosem i własnym ja.I dodał bym jeszcze że, mają najlepsze fury w całej Polsce, no i są najlepszymi kierowcami bo potrafią przejechać bezkolizyjnie rondo.Czyżbyście panowie i panie należeli do młodzieży wszechpolskiej a może marzy się wam powrót hitleryzmu.
Poczekajcie jeszcze parę miesięcy jak huta padnie na łopatki i zabraknie wam kasiorki na paliwko, zakupy, czynsze.A wtedy wrócicie z podwiniętymi ogonami na tą wieś którą tak gnoicie. Widzisz "Iza" jakie głupoty wypisujesz, jakby tak się stało to i w stalówce mało co poruszałoby się po drogach, w takim PKS-ie i MKS-ie to zostałoby może ze dwa autobusy, nie wspomnę już o osobowych."stalowiak" a kiedy poszedłeś z pustym żołądkiem spać,pieprzysz jak potłuczony,żarcie ci w sklepie RNI wykupiło-puknij się facet jak jeszcze masz w co.Zbierz wszystkich swoich kolesi z takim myśleniem i postawcie rogatki na obrzeżach miasta.Nie wpuszczajcie nikogo kto ma inną tablicę rejestracyjną niż RST, a wtedy może ci tego żarcia starczy i nażresz się aż się zasrasz.Na tak inteligentny artykuł masz takie odpowiedzi.Jak chciałeś zaognienia tematu to masz na zawołanie. |
|
|
~~some1 | |
|
|
stalowiak nawet jeśli twoi rodzice są rodowitymi warszawiakami z dziada pradziada, to nie jest to żadne usprawiedliwienie do tego byś pisał takie teksty i zachowywał się tym samym jak małomiasteczkowy burak
strasznie płytkie jest różnicowanie ludzi ze względu na pochodzenie czy też miejsce zamieszkania |
|
|
|
|
|
no więc byś się zdziwił, bo moi rodzice są rodowitymi Warszawiakami z dziada pradziada a przyjechali do Stalowej w latach 50 ubiegłego wieku do pracy w Hucie - byli dobrze wykształconymi inż. konstruktorami. [/cytat]
No stalaowiak ty poprostu krawaciażem powinieneś być...to wracaj do tej warszawy |
|
~~Ja rst | |
|
|
Stalowa Wola jak i Nisko - to są miasta !!! A jak ktoś ma problem to niech poczyta na te tematy.
|
|
|
|
|
|
some1 piszesz:
CYTAT autor nazywa siebie "miastowym" - napisz skąd pochodzą twoi rodzice/dziadkowie a napiszę ci kim jesteś ;) prawda jest taka, że Stalowa Wola ściągała do siebie mieszkańców z całej Polski - były to miasta, miasteczka, ale również wioski i wiochy. To tak, jakbyś miała pretensje, że Amerykanie nazywają siebie Amerykanami. Przecież nazjeżdżało się buractwa z całego świata i teraz zgrywają paniska.. Chinole, Schwarzeneggery (o, ten nawet został gubernatorem Kalifornii.. Austriak jeden z zapyziałej wiochy spod Alp i inne takie). |
|
~~some1 | |
|
|
CYTAT To tak, jakbyś miała pretensje, że Amerykanie nazywają siebie Amerykanami. Przecież nazjeżdżało się buractwa z całego świata i teraz zgrywają paniska.. Chinole, Schwarzeneggery (o, ten nawet został gubernatorem Kalifornii.. Austriak jeden z zapyziałej wiochy spod Alp i inne takie). To nie tak Chodziło mi o to, że trudno jeszcze mówić o jakiejś szeroko pojętej tożsamości mieszkańców Stalowej Woli - takowa dopiero powoli się tworzy. Taki proces zachodzi także np. w Warszawie, gdzie ponad połowa mieszkańców nie ma wiele wspólnego z tym miastem, prócz faktu zamieszkania tam i pracowania. |
|
|
|
|
|
CYTAT To nie tak umiech Chodziło mi o to, że trudno jeszcze mówić o jakiejś szeroko pojętej tożsamości mieszkańców Stalowej Woli - takowa dopiero powoli się tworzy. No ale jak nie tak? Popatrz ile czasu wystarczyło, żeby góral spod Alp pojechał do Ameryki, dostał ichnie obywatelstwo, został gubernatorem stanu Kalifornia i żeby Amerykanie zaczęli się zastanawiać nad zmianą konstytucji (bo jak dotychczas prezydentem USA może zostać jedynie osoba tam urodzona, a Szwarz się przymierzał i do tego stanowiska)? Co Ty chcesz, żeby taki proces trwał 300 lat? |
|
~~RNI | |
|
|
jak jesteś taki cwany baranie to podbij do kierowcy rni i powiedz co cię boli (pewnie strach ci nie pozwoli) a nie napinasz się na necie i siejesz niepotrzebny zamęt podnieca cię to jak ludzie się wyzywają jak tak to miłej zabawy z własną ręką bo pewnie jesteś samotnym skrzywdzonym przez życie psycholem
|
|
|
~~erniniewierni | |
|
|
LUDZIE W DUPACH WAM SIE PRZEWRACA I TYLE WAM POWIEM !!! chodzi tylko i wylacznie o kierowcow a nie o blachy a czy w nisku sa sklepy z tego co slyszalem 2 markety maja powstac i zobaczymy kto sie zesra na mietowo. haha i ten problem najazdow czlowieku zal mi Ciebie BARDZO !!!! ~~stalowiak czlowieku zamknij oczy a sciana sama Cie znajdzie! ! diss
|
|
|
~~some1 | |
|
|
CYTAT No ale jak nie tak? Popatrz ile czasu wystarczyło, żeby góral spod Alp pojechał do Ameryki, dostał ichnie obywatelstwo, został gubernatorem stanu Kalifornia i żeby Amerykanie zaczęli się zastanawiać nad zmianą konstytucji (bo jak dotychczas prezydentem USA może zostać jedynie osoba tam urodzona, a Szwarz się przymierzał i do tego stanowiska)? Co Ty chcesz, żeby taki proces trwał 300 lat? Dlaczego cały czas dajesz ten dziwny przykład USA? Nie myliłbym obywatelstwa z przywiązaniem do danego kraju i tożsamością. Czy ja studiując 5 lat w Krakowie stałem się Krakusem? Nie i nigdy nim nie będę, nawet jakbym miał mieszkać tam przez całe życie, bo moje korzenie są inne. dopiero młodzi mieszkańcy Stalowej Woli będą mogli mówić o stalowowolskiej tożsamości, gdyż np. ich rodzice urodzili się i wychowali w Stalowej Woli, dziadkowie pochodzą ze Stalowej Woli itd. itp. |
|
|