Dołączył: 0 00 0000r. Skąd: Tarnobrzeg - Stalowa Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Witam
Na dniach zamierzam jechać na Balice odebrać znajomego z lotniska i mialbym kilka pytań bo ostatni raz do Krakowa autem jechałem ponad dwa lata temu a na lotnisko szczerze mówiąc niemiałem jakoś odwiedzić. Trasa nadal jest zapewne na Tbg, Mielec dalej Tanów i A4 zapewne pod same Balice tylko... Jak wygląda sprawa z bramkami ?? Są jakieś płatności po drodze ?? Jeżeli tak to czy istnieje możliwość ominięcia ? Domyślam się również, że parking przy lotniskowy nie jest darmowy jak na Jasionce... ile kosztuje mniej wiecej 1/2 h postoju ? Wiem, że powinienem zapytać najpierw wujka Google, ale wole od kogoś pewnego wiedzieć. Jeżeli ktoś chciałby dodać coś więcej (istotnego) to z przyjemnością przyjmę do wiadomości. Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
|
|
Śmiejecie się ze mnie, bo jestem inny. Ja się śmieję z was, bo wszyscy jesteście tacy sami. |
|
|
|
|
Ja ci proponuje jechac przez Polaniec droga 79 w nowym brzesku skreczasz w lewo i kierujesz sie na Niepolomice w niepolomicach na swiatlach w lewo dojezdzasz do szarowa tam juz na A4 i przed bramkami masz Balice zero oplat. Albo druga alternatywa jedziesz na Stany-Kolbuszowa-Tarnow w Tarnowie A4 do samego lotniska. Jesli bedziesz jechal w dzien jak jest wiekszy ruch lepsza jest ta druga opcja
|
|
|
|
|
A4 dojezdzasz do zjazdu na BALICE przed bramkami.
Tak wiec narazie zadnych bramek nie ma. Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Biorac pod uwage pore roku i warunki drogowe, odpuść sobie Połańce czy Kolbuszową - wal śmiało na Rzeszów - Kraków. Od Rzeszowa do Balic popierdylasz non stop 140 km/h z małym odpoczynkiem między Dębicą a Tarnowem. A pytania o parking nie rozumiem - chcesz zabrać ze sobą wyliczoną kwotę? Pół godziny kosztuje 4 zł - więc zabierz ze sobą dyszkę, to jeszcze kawę na statoilu wypijesz.
|
|
|
|
|
Ze stalowej na rzeszow nie jedz bo w korkach bedziesz stal.
Od sokolowa do stobiernej sa roboty drogowe i sa korki. Ze stalowej wal na nowa debe potem kolbuszowa i z kolbuszowej na debice Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
Jechałem ostatnio do RZ i żadnych korków nie widziałem Zresztą nawet jakby był koreczek 10 minutowy to później to nadrobisz na dobrej drodze
|
|
|
|
|
W tym tygodniu byłem na balicach. Mielec-Tarnow- I caly czas na Katowice A4 i bezie zjazd na balice latwa droga w sumie
ALOHA :)) |
|
|
|
|
No ja trase Jezowe Debica robie w 65min przez kolbuszowa tuszyme.
No teraz na Rzeszow wystarczy dostac sie do Stobiernej na S19 i potem prosta do Debicy. Ktos jak Debicy nie zna to tez moze sie pogubic na tych objazdach przez miasto, bo z A4 przy zjezdzie jest zamkniety wiadukt zeby sie dostac na E40 I trzeba Debice objezdzac bocznymi drogami. Ale jak to mowia teraz sa GPSy Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!! |
|
|
|
|
CYTAT Biorac pod uwage pore roku i warunki drogowe, odpuść sobie Połańce czy Kolbuszową - wal śmiało na Rzeszów - Kraków. A jechałeś tamtędy chociaż raz w zimie (Połaniec)? Tam są zawsze dobre warunki drogowe i nigdzie się nie stoi. To znana trasa i praktycznie wszystkie busy i większość autobusów STW-KRK tamtędy jeździ. Często jadę tą trasą i nigdy nie było problemów. Zatem trasa na Połaniec i potem Kierowanie się za N. Brzeskiem na Niepołomice jak najbardziej ok. |
|
|
|
|
Stalowa Wola -Tarnobrzeg -Mielec - Lisia Góra -Tarnów(autostrada A4)- Balice zjazd z A4 na lotnisko jest przed bramkami , czas jazdy ok 2,5 godz .
Teraz to jest najbardziej optymalny dojazd Szerokości "Racja jest jak dupa, każdy ma swoją." Józef Piłsudski |
|