|
|
|
Gdzie można składać podania o prace w IKEI?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
można składać u wartownika na placu budowy!
|
|
|
|
|
a składał już ktoś? i od kiedy uruchomią produkcje
|
|
Dołączył: 7 Kwie 2010r. Skąd: stalowa okolice Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
jak tam trafić?
|
|
|
|
|
Głupie pytanie. Idź do sekretariatu i zostaw tam. Proste. Jak będą chcieli to się odezwą.
|
|
|
|
|
Przeszukałem internet i ani widu ani słychu gdzie i czy można składać podania o pracę.
Jeśli ktoś posiada sprawdzone i konkretne informacje co do miejsca składania i czasu składnia podań prosiłbym o informacje. Bo z tym gościem na placu budowy to..... a jeśli w sekretariacie i owy istnieje prosiłbym o dodatkowe informacje, gdzie się znajduje. Dzięki |
|
|
|
|
jest @ , na którą wysyła się podania - osobiście nie znam - . Moi znajomi co niektórzy przyjęci co niektórzy mają termin rozmowy. Puki co kokosów tam nie ma po przedstawionych im warunkach zatrudnienia!
|
|
|
|
|
start od najniższej krajowej
|
|
|
|
|
od najniższej krajowej to pikuś bo wszystkie cwaniaki zatrudniające tak robią ale umowy gówniane !!!
|
|
|
|
|
Czyli tylko na maila ?? można składać podania powiadacie, adres widziałem w innym wątku.
A co do odniesienia lepsza najniższa niż żadna krajowa. A co do umów to Polska czyli druga Irlandia. Bez komentarza. Polacy naród który w domu nie uprawia sexu bo ruchają go w pracy Oby moja skończyła studia i żegnam cię Polsko. |
|
|
|
|
właśnie to jest mentalność Polaków - lepsza najniższa niż żadna inna....przez to jest jak jest !!
|
|
|
|
|
Może i mentalność ale już tak jest w tym kraju, że to pracodawca ma rację a nie pracownik.
Nie zgodzisz się ty zgodzi się inny też jestem zdania, że to psuje rynek pracy. Ale jeśli wszedłeś między wrony musisz krakać... .I niestety nic się na to nie poradzi. W 100% się z tobą zgadzam ale na moje miejsce jest 100x innych osób |
|
|
|
|
Ludzie jak zobaczycie normy w sweedwodzie to zobaczycie że i za 3 tysiące cięzko by było tam pracować. Bywałem w filiach sweedwoda na północy i kapo podwala każdego by normy były wykonywane. Normy są regularnie podnoszone bo pracownicy przyzwyczajają się do wykonywanej pracy i można spokjnie njeszcze z murzynów trochę wycisnąć. Byłem w czterech fabrykach na halach produkcyjnych na testach materiału i byłem w szoku jak ci ludzie zasuwali. Zwykle otwierają fabryki w biednych rejonach o dużym bezrobociu by mieć dużo siły roboczej. Także nic dobrego
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Powiem tak ja np nie wiem jak tam jest, ale jeśli okazało by się, że masz rację od razu zwalniam się, choć nie każdy może to zrobić.
A czyja to wina prawa gdzie pracownik jest nikim, u nas pracodawca to niemal Bóg, bo nic mu nie udowodnisz i nie mamy kar dla takich. Marzy mi się, iż nadejdzie taki czas jak na Zachodzie i w normalnych krajach (aczkolwiek i tam prawo jest czasem łamane), gdzie prawdziwy pracodawca będzie zobligowany do przestrzegania pewnych zasad pod groźbą realnych i dotkliwych kar, jak również pracownik będzie w stanie walczyć o swoje.... ale w tym kraju to odległa, a być może nierealna przyszłość. A jak to mówią wina kryzysu a kryzys jest dla biednych. Bogaty w kryzysie jeszcze bardziej się bogaci. CIĘŻKA PRACA NIE HAŃBI ALE NIE DAJMY Z SIEBIE ROBIĆ MURZYNÓW. |
|
|
|
|
byłem kiedyś kiedyś w firmie na Niezłomnych.......złożyć CV i mnie zatrudnili. Porobiłem ładnie pięknie badania dali mi umowę do podpisania - odmówiłem - Jako operator CNC wpisali ślusarz - dali ochłap w najniższej krajowej - umowa próbna na 3 miesiące - oczywiście nie zgodziłem się gdyż mam trochę tego doświadczenia na w/w maszynach - zaproponowali skrócenie o połowę okresu próbnego - odmówiłem i podziękowałem - myślałem że mnie tam zjedzą ale mówię WAM za***iste uczucie jak się odmawia ku**om i wyzyskiwaczom, radzę WAM spróbujcie, w każdym z was jest człowiek myślący i sobie poradzi w życiu ! takich biznesmeuuuf trza tępić w taki właśnie sposób !
|
|
|
|
|
Jacek z tymi normami to wszędzie tak na oczyszczalni w alutecu pewien pan spompowany kurczak co chwile normy podnosi, już z ludzi wyciskają resztę sił. zobaczymy jak długo
|
|
|
|
|
Tylko zauważ że tam nie masz w umowie najniższej krajowej tylko prawie średnią zgadzasz się?
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
za taką robotę co robią ludzie ( nie maszyny ) powinni płacić średnią krajową ale w EURO !!!! w firmie gdzie robię swoją wypłatę BRUTTO wypracowywuję w dokładnie 23 minuty.... ( przepraszam maszyna za mnie to robi !! ) a gdzie reszta miesiąca ????? licząc 1/3 dochodu miesięcznego na materiały energię + wypłaty miliony idą do kieszeni właścicieli. Od taki lekki wyzysk.
|
|
|
|
|
No tak 1800 zl brutto + premie . W ciągu ostatniego roku niektore normy poszly 2 razy w gore a pieniadze dalej te same. Uwierzcie mi idzie zarobić tam te 3 tys ale jakim kosztem 7 dni 1 zmiana 7 dni 2 zmiana 6 dni 3 zmiana przespisz niedziele i znowu od poniedzialku to samo. przez całe lato tak pracowaliśmy. A jak np nie przyszedłeś w którąś sobote czy niedziele to szanowny pan Ch..... zabierał po 300
|
|
|
|
|
jakby nie właśnie ludzie tacy jak MY te ćwoki zajęliby nasze miejsca za nasze pieniądze po innych firmach, dlatego życzę im, by stołki na których siedzą połamały się i zobaczyli co znaczy PRACA !!!!
|
|
|
|
|
oczyszczacz
No tak 1800 zl brutto + premie . W ciągu ostatniego roku niektore normy poszly 2 razy w gore a pieniadze dalej te same. Uwierzcie mi idzie zarobić tam te 3 tys ale jakim kosztem 7 dni 1 zmiana 7 dni 2 zmiana 6 dni 3 zmiana przespisz niedziele i znowu od poniedzialku to samo. przez całe lato tak pracowaliśmy. - chyba żartujesz, że pracowaliście 20 dni bez przerwy, potem dzień wolny i znów 20 dni!!!! I za taką pracę 3tys????? - nie chce się wierzyć.... To jaka stawka godzinowa Ci wyszła??? 12zł/godzina za pracę non stop???? i naprawdę się ludzie godzą na taki tryb pracy?? napiszcie coś więcej na ten temat!!! |
|
|
|
|
Oj tak mój mąż i mój ojciec tak robią 7 dni w tyg w alutecu. U męża wypłata 3200 zł. Nikogo to nie obchodzi że chcesz miec choc jeden dzień w tyg wolny, masz przyjść i koniec. Ojciec po 50-tce i chłopina ledwo żyje, nikogo to nie obchodzi czyś stary czy młody Norma musi być wyrobiona
|
|
|
|
|
od 1 stycznia 2014 weszła ustawa o braku nadgodzin jeśli pracownik zostaje powyżej 8 godzin oraz dodatkowo ale dokładnie nie znam treści ustawy coś weszło z czasem równoważnym gdzie prawo działa na korzyść pracodawcy, także oni mają abyśmy pracowali 12 godzin x 12 dni bez dnia przerwy, a zapłacą jak za zwykłą godzinę pracy.....
|
|
|
|
|
Dodajcie jeszcze,że obowiązuje całe 15 min. przerwy, co by mieć siły na te normy
Na tym świat się kręci. Bierzcie kredyty na mieszkania, samochody, AGD i RTV na raty byle się uwiązać i być szczęśliwym. W pracy można tylko marudzić pod nosem ale nie daj Boże stracić ją - prace. To nie jest przypadek,że w miejscach o dużym bezrobociu powstają takie firmy. |
|
|
|
|
CYTAT Oj tak mój mąż i mój ojciec tak robią 7 dni w tyg w alutecu. U męża wypłata 3200 zł. Nikogo to nie obchodzi że chcesz miec choc jeden dzień w tyg wolny, masz przyjść i koniec. Ojciec po 50-tce i chłopina ledwo żyje, nikogo to nie obchodzi czyś stary czy młody Norma musi być wyrobiona No tak. Ale norm nie podnosi niemiecki właśiciel tylko polaczki, ktorzy za parę stówek więcej zgnoją człowieka |
|