|
|
|
Ja nie piszę ze WOSP był tej sytuaccji winien tylko własnie ludzie odpowiedzialni za to. No niestety karetka kogoś zabrała.A ze wiem ze w innych miastach jest bezpiecznie bo nie jestem stad i widziałam, rózne swiatełka ale po wczorajszej sytuacji widzę że lepsze słabsze swiatełko niż przedobrzone i z krzywda dla innych;)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Byłem widzałem - więc napiszę więcej bo nawet na własnej skórze poczułem efekty pirotechniczne - na szczęście miałem czapkę na głowie . Przed fajerwerkami organizator ostrzegał aby wszyscy wycofali się na teren "parku " (za ogrodzenie placu zabaw ) , oczywiście tłum nawet się nie ruszył i tam walnęło konkretnie dwa razy ( co widać na 2.25 minucie filmu ) . A co z racą która wybuchła na placu zabaw - tam miało być bezpiecznie ... tu chyba ktoś beknie . Kto dokładnie obejrzy filmik to zaskoczy że od początku te fajerwerki były jakieś lipne - wybuchały stosunkowo nisko nad dachem budynku spółdzielni , dopiero już pod koniec fajerwerki były jak trzeba - leciały wysoko .Na filmie o 2.05 min widać że jeden z ładunków eksplodował bezpośrednio na dachu co zapewne wywołało wywrócenie się innych ładunków co spowodowało że zamiast iść pionowo w niebo , szły w poziomie i na nieszczęście w kierunku tłumu. Dobrze że nie było więcej ofiar tego światełka .
|
|
|
|
|
CYTAT No nie mogę w to uwierzyć co tu Szanowny wszystko wiedzący Andrzejek wypisuje CYTAT monikararak no tak teraz powinien sztab WOSP wkleić pdf ze zgodą na organizację. Najlepiej skontrolować, złapać winnych i surowo ukarać. Wszystko od dziś kontrolować i każdą decyzję wklejać w postaci pliku pdf na SM. Puknij się w łeb monikararak. Przy temacie fotoradarów mało się nie zesrał żeby bronić bezpieczeństwa, żeby wszystkich kontrolować a tu proszę. Ktoś zawinił, ludzie mogli ponieść uszczerbek na zdrowiu a Pan wszystko wiedzący każe to olać...mlotek Powinny być wyciągnięte konsekwencje a winni ukarani. Ciekaw jestem co byś powiedział gdyby taka petarda wybuchła na Twoim dziecku?? co byś wtedy mówił?? też kazał byś to olać?? mega pozer z Ciebie........... Ja też w sumie miałam zawsze Andrzejka za mądrzejszego człowieka-, ale po tym, co tu odstawił Nie powiem-, bo czasem napisze, co wie, jak kogoś to akurat ciekawi. Ale ideologia życia ciekawa- komuś wytykał, że puścić psa w lesie to nieodpowiedzialne, a strzelać w ludzi petardami to już OK. Drugie: jak widzę te nieletnie dzieciaczki z tymi puszkami to jestem za tym, aby ci, co zbierają pieniądze musieli być pełnoletnimi osobami i zachowali troche kultury w miejscu publicznym. -Agnieszka- |
|
|
|
|
CYTAT [cytat] A kto robił imprezę by komuś stała się krzywda. Ktoś to planował? Czy zwyczajnie pi*****z by się popisać? Andrzejek czym się mam popisać? zabezpiecza się imprezę tak, aby było bezpiecznie, a tu co? już drugi raz to samo zdarzenie nic nikogo nie nauczyło? |
|
|
|
|
w tvn24 byla stalowka i film ze swiatelka do nieba , takze polaczenie telefoniczne z organizatorami , i jasno jest stwierdzone ze fajerwerki odpalala specjalistyczna firma z krakowa
|
|
|
|
|
CYTAT No nie mogę w to uwierzyć co tu Szanowny wszystko wiedzący Andrzejek wypisuje CYTAT monikararak no tak teraz powinien sztab WOSP wkleić pdf ze zgodą na organizację. Przy temacie fotoradarów mało się nie zesrał żeby bronić bezpieczeństwa, żeby wszystkich kontrolować a tu proszę. Ktoś zawinił, ludzie mogli ponieść uszczerbek na zdrowiu a Pan wszystko wiedzący każe to olać... Powinny być wyciągnięte konsekwencje a winni ukarani. Ciekaw jestem co byś powiedział gdyby taka petarda wybuchła na Twoim dziecku?? co byś wtedy mówił?? też kazał byś to olać?? mega pozer z Ciebie...........Najlepiej skontrolować, złapać winnych i surowo ukarać. Wszystko od dziś kontrolować i każdą decyzję wklejać w postaci pliku pdf na SM. Puknij się w łeb monikararak. Stecyk, nie też jestem za ukaraniem winnych ale takie wypisywanie jak monikarak 2 godziny po incydencie to masakra. Od razu sztab powinien ją o wszystkim poinformować. CYTAT Ja też w sumie miałam zawsze Andrzejka za mądrzejszego człowieka-, ale po tym, co tu odstawił Nie powiem-, bo czasem napisze, co wie, jak kogoś to akurat ciekawi. Ale ideologia życia ciekawa- komuś wytykał, że puścić psa w lesie to nieodpowiedzialne, a strzelać w ludzi petardami to już OK. Drugie: jak widzę te nieletnie dzieciaczki z tymi puszkami to jestem za tym, aby ci, co zbierają pieniądze musieli być pełnoletnimi osobami i zachowali troche kultury w miejscu publicznym. A gdzie ja napisałem, że strzelanie w ludzi petardami jest OK. CYTAT Andrzejek czym się mam popisać? zabezpiecza się imprezę tak, aby było bezpiecznie, a tu co? już drugi raz to samo zdarzenie nic nikogo nie nauczyło? A wypadki losowe? Takie sytuacje się zdarzają. Jesteś w stanie udowodnić, że specjalnie celowano w ludzi? Zastanów się co piszesz. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|