NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3 4 »
Ankieta _ Dowód wdzięczności.?, Co dajemy lekarzom w dowód wdzięczności w St Woli.
~~mavi
ff
Wysłany: 20 Lut 2009r. 21:26  
cyt.Co zrobić,gdy nie zostanie się przyjętym do przychodni.?
Ubezpieczenie jest ważne...
Tylko pani ma w danym dniu zły dzien i ruga wszyskich.
Ma ktos jakis przepis.

Jaka pani?Doktor?Proszę jaśniej!

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Lut 2009r. 21:26  

~~ja rst
ff
Wysłany: 21 Lut 2009r. 10:50  
Albo w Ambulatorium przy HSW - kolejka 10 osób czeka na wizyte a pielęgniarka wprowadza swoją znajomą jako pierwszą bez żadnego wyjasnienia...........Tak już jest w naszym kraju że prawie każdy patrzy na swoje dupsko......

~~chory
ff
Wysłany: 21 Lut 2009r. 15:46  
Pielęgniarka ma prawo wprowadzić swoje dupsko do gabinetu poza kolejnością bo tylko tyle się jej należy za trudną prace z chorymi ludźmi. Jak leżysz w szpitalu to do pielęgniarki jesteś miły bo od niej potrzebujesz pomocy, ale jak trzeba jej pomóc (przepuścić w kolejce)to byś ją zlinczował!!!A co do czekoladek (tzw. dowodów wdzięczności)- po cholere dajesz a potem obgadujesz i wypominasz. NIE DAWAJ!!!!

ff
Wysłany: 21 Lut 2009r. 16:50  
~Chory...
Zachowanie pielęgniarek uważam za naganne i godne pogardy.
Każdy ma prawo protestować.
Jak komuś to przeszkadza...
Widziałam w czasie dyżuru,jak pielęgniarki udzielają pomocy.
Wierz mi...
Nie chciałbyś mieć takiego widoku przed oczami.
Mozna by ci napisac cala strone porad,opisu co robic,itp ale po co...
placze
I nie pisz o linczu na pie...ch.zaklopotany
Sądzę ze nie chciałbyś sie znaleźć w takiej samej sytuacji....
Ty nie wiesz co to bezinteresowana pomoc...
Zastanów się nad sobą!...
Dobra rada...
"Życzę powrotu do zdrowia"good

„Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”.
Prywatna wiadomość 

~~Adela
ff
Wysłany: 22 Lut 2009r. 01:59  
Nie wszyscy nadają sie do pracy w szpitalu. Nie wszyscy.
Nie wszyscy nadają sie do pracy w szkole . Nie wszyscy , a są nauczycielami.
Polacy to specyficzny naród,katolicki i w tym katolicyzmie bardzo pogubiony, bo zamiast w cierpiącym człowieku zobaczyc Chrystusa , to widzi tylko siebie. Nie dotyczy ta uwaga tylko personelu, ale odnoszenia sie ludzi do siebie nawzajem .
Wynika to z moich oberwacji ,ponieważ w tym nielubianym szpitalu przepracowałam większość mojego życia. Każdy pacjent chciałby być wyjątkowo traktowany,a takie rzczy to tylko w Leśnej Górze, albo w marzeniach dyrekcji szpitala

~~wombat
ff
Wysłany: 22 Lut 2009r. 03:54  
Jak się idzie między ludzi trzeba sie umyć, ogolić, załozyć czyste ubranie, wyszorować zęby ,być miłym dla innych. Koniec.

~~Adela
ff
Wysłany: 22 Lut 2009r. 03:56  
Trochę tego dużo,chyba za dużo...

ff
Wysłany: 22 Lut 2009r. 10:08  
~Wombat...
Człowieku z mózgiem wielkości Macaca(Macaca silenus).
To i tak cieszę sie ze doszłes do takich wniosków...
Wielkie dzienki ...
Masz największy talent no superr,podziwiam cię że doszłes w życiu do tego...goodok

Prywatna wiadomość 

~~ja rst
ff
Wysłany: 22 Lut 2009r. 11:01  
CYTAT
Pielęgniarka ma prawo wprowadzić swoje dupsko do gabinetu poza kolejnością bo tylko tyle się jej należy za trudną prace z chorymi ludźmi. Jak leżysz w szpitalu to do pielęgniarki jesteś miły bo od niej potrzebujesz pomocy, ale jak trzeba jej pomóc (przepuścić w kolejce)to byś ją zlinczował!!!A co do czekoladek (tzw. dowodów wdzięczności)- po cholere dajesz a potem obgadujesz i wypominasz. NIE DAWAJ!!!!

Czytaj dokładnie a potem się wypowiadaj .Pielęgniarka ma prawo sumiennie wykonywać swoje obowiązki i oczekiwać wynagrodzenia za to( temat wynagrodzenia jest innym tematem), a czy do jej obowiązków należy wprowadzanie znajomych osób po za kolejką pacjentów ??? NIE !!! Osobiście nigdy nie dałem żadnego "prezentu" .

~~wombat
ff
Wysłany: 22 Lut 2009r. 14:04  
Dziękuję za komplement.
Proponuję niezależnie od wielkości mózgu zacząć ulepszanie świata od siebie.Zrobić należy to.o czym napisałem wcześniej. Wówczas nie trzeba się przymilać prezentami do nikogo.
A polszczyzna u ciebie zadna

ff
Wysłany: 22 Lut 2009r. 14:06  
Czy wiecie jaka to frajda nie chorować.?
Myślę,ze nie jestem do tego zdolny...
Ale trudno się dziwić pacjentom,skoro i pielęgniarki są traktowane przez lekarzy czasem jak śmieci...
Poza tym,lekarze mają dość utyskiwań na to,jacy są źli...
Byłem w szpitalu i wiem jak wygląda praca
pielęgniarki.
Widziałem je rano i w porze posiłków.
Cały dzień siedszą i p....... o .......marynie.
ile tam pracują:trochę rano po obchodzie kiedy trzeba doprowadzić i wykonać badania i przy roznoszeniu leków,a tak kawka,kawka kawka i popierdólki.

Masz swoje poglądy.?
Tu jest miejsce,gdzie możesz je swobodnie wyrazić!
Pisz,komentuj i dyskutuj.

Prywatna wiadomość 

~~Wombat
ff
Wysłany: 22 Lut 2009r. 14:23  
Wydaje mi się ,że pacjenci nie posiadają wiedzy na temat pracy średniego personelu. To,co wydaje się być bezsensownym łażeniem jest ich wypełnianiem obowiązków i to na najwyżśzych obrotach. Najłatwiej jest się wypowiadać o pracy innych.Zwłaszcza oczekuje się współczucia i serdeczności,kopetencji,profenalizmu i ciepła. Ok. Petycję złóżcie u naczelnej pielęgniarki,aby nakażdej sali byłą pielęgniarka, a nie 2 lub 3 na cały oddział. Zapewniam,że bęzie jak w serialu.
Tylko lekarzy trzeba zmienić, bo większość reprezentuje brak kultury ,ale to tylko o nichświadczy.

~~Adela
ff
Wysłany: 22 Lut 2009r. 16:15  
Ponarzekajcie sobie,póki macie na kogo.Za 10-15 lat
nie będzie komu zrobić zastrzyka,podać leków wykonać zabiegów.W rentgenie też nie będzie miał kto zrobić zdjęcia.W laboratorium zrobić badań.
Wtedy będzie nowa jakość- samoobsługa jak Tesco lub innym hipermarkecie.

~~Gal
ff
Wysłany: 22 Lut 2009r. 16:27  
CYTAT
Ponarzekajcie sobie,póki macie na kogo.Za 10-15 lat
nie będzie komu zrobić zastrzyka,podać leków wykonać zabiegów.W rentgenie też nie będzie miał kto zrobić zdjęcia.W laboratorium zrobić badań.
Wtedy będzie nowa jakość- samoobsługa jak Tesco lub innym hipermarkecie.

Naszczęscie są dobre i optymistyczne pielęgniarki .

~~Reiker
ff
Wysłany: 22 Lut 2009r. 22:22  
A tak poza tym:
To kogo to:

~~Adela
ff
Wysłany: 23 Lut 2009r. 06:41  
Nie jestem pielęgniarką.

W tym kotle nie mieszają pielęgniarki,ale durne ustawy wymyślane od dziesiątek lat przez durnych polityków.
A optymizm niewiele tu da . Życzę powodzenia.

~~wombat
ff
Wysłany: 23 Lut 2009r. 08:39  
Wiesz --reiker-- jak nikogo nie ochodzi, to po co psioczysz?

Wszyscy narzekają, tylko jak wracają z Wysp Brytyjskich lub z USA biegną się badać i leczyć w SZpitalu. Dlaczego?

Skoro tak źle są traktowani, nieuprzejmy personel, długo trzeba czekać etc....
Odpowiedz sobie sam....

ff
Wysłany: 23 Lut 2009r. 18:38  
~Wombat _ To nie ja byłem.
Chciałbym coś wyjaśnić!!
~Reiker _ Podszył sie podemnie!!

Prywatna wiadomość 

~~Pacjent
ff
Wysłany: 24 Lut 2009r. 07:30  
-a po dowody wdzięczności?

Chyba tylko po to ,aby lekarze napędzali polską gospodarkę.
Już zarabiają tyle ,że powinno im wystarczyć.
Apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Który inżynier lub nauczyciel tyle zarabia?

Ludzie ,oni z was się śmieją, że latacie z prezentami,przecież mają prządne pensje ,tylko udają dziadów z przyzwyczajenia.

~~niestety
ff
Wysłany: 24 Lut 2009r. 07:44  
CYTAT

-a po dowody wdzięczności?

Chyba tylko po to ,aby lekarze napędzali polską gospodarkę.
Już zarabiają tyle ,że powinno im wystarczyć.
Apetyt rośnie w miarę jedzenia.

Który inżynier lub nauczyciel tyle zarabia?

Ludzie ,oni z was się śmieją, że latacie z prezentami,przecież mają prządne pensje ,tylko udają dziadów z przyzwyczajenia.

I to niestety jest gorzka prawda!!!!!!

~~Tomy
ff
Wysłany: 24 Lut 2009r. 08:13  
Nie jestem lekarzem, ale uważam, że ta grupa powinna być najlepiej opłacana tak jak na zachodzie. Powód jest prosty, mają jedną z najbardziej odpowiedzialnych prac. Pomyślcie chwilę jak jest fajnie odpowiadać za ludzkie życie, żyć ze świadomością, że jeden Twój błąd może zrujnować ludzkie życie. A na błędy trzeb być przygotowanym bo każdy je popełnia. Pomyślcie jakie to jest uczucie jak na Twoich oczach umiera człowiek. A takich sytuacji jest od groma. Szkoda, że większość z Was widzi tylko jedną stronę medalu. A że są czarne owce. Wszędzie niestety są. Ile osób tyle różnych charakterów. Wśród księży zdarzają się przypadki pedofilii, ale to nie znaczy, że każdy ksiądz to pedofil.

~~Adela
ff
Wysłany: 24 Lut 2009r. 08:29  
Jak na zachodzie powinni zarabiać nauczyciele ,
pielęgniarki i mnóstwo innych osób, które pracują w służbie zdrowia, bo stres w pracy jest straszny,a większość ludzie tego nie wie , bo nie wykonuje takiej pracy i nie wie jakie są procedury i też całe życie trzeba się uczyc, a to nie przekłada się na zarobki.

Jeśl chcesz płacić lekarzom za to, co mają i tak

zapłacone to twoja sprawa.

~~NIESTETY
ff
Wysłany: 24 Lut 2009r. 08:51  
CYTAT
Nie jestem lekarzem, ale uważam, że ta grupa powinna być najlepiej opłacana tak jak na zachodzie. Powód jest prosty, mają jedną z najbardziej odpowiedzialnych prac. Pomyślcie chwilę jak jest fajnie odpowiadać za ludzkie życie, żyć ze świadomością, że jeden Twój błąd może zrujnować ludzkie życie. A na błędy trzeb być przygotowanym bo każdy je popełnia. Pomyślcie jakie to jest uczucie jak na Twoich oczach umiera człowiek. A takich sytuacji jest od groma. Szkoda, że większość z Was widzi tylko jedną stronę medalu. A że są czarne owce. Wszędzie niestety są. Ile osób tyle różnych charakterów. Wśród księży zdarzają się przypadki pedofilii, ale to nie znaczy, że każdy ksiądz to pedofil.

Przecież ta grupa jest najlepiej opłacana!I co z tego?
My jako pacjenci mamy lepiej?Idź do przychodni na Staszica,zobacz co tam się dzieje.Nie dostaniesz się ,ale prywatnie i owszem.Za humory lekarzy od pacjentów obrywa personel niższy.Jakie jest uczucie gdy na jego oczach umiera człowiek pytasz?Gwarantuję przeżywa to młody lekarz a potem to już normalka.Leżałem w szpitalu i widziałem,że młodzi lekarze interesowali się pacjentami,ale starsi-lepiej nie...........

~~Adela
ff
Wysłany: 24 Lut 2009r. 09:01  
Powiem tak- krecią robotę robi NFZ, kolejki muszą być , bo NFZ tak sobie życzy, a że to kosztem pacjentów , to tych urzędasów to nie ochodzi.

Dlatego lekarz na tym mają ruch w gabinetach prywatnych i poza nimi.

Dlatego jako jedyna grupa społeczna i zawodowa mogą rozruszać polską gospodarkę .

~~Gal
ff
Wysłany: 24 Lut 2009r. 09:08  
CYTAT

Jak na zachodzie powinni zarabiać nauczyciele ,
pielęgniarki i mnóstwo innych osób, które pracują w służbie zdrowia, bo stres w pracy jest straszny,a większość ludzie tego nie wie , bo nie wykonuje takiej pracy i nie wie jakie są procedury i też całe życie trzeba się uczyc, a to nie przekłada się na zarobki.

Jeśl chcesz płacić lekarzom za to, co mają i tak

zapłacone to twoja sprawa.

Proponuje spędzić kilka dni na kopalni ( na fizycznym stanowisku) albo innym podobnym miejscu , aby się przekonać co to jest stres i wysiłek fizyczny . Tam nie ma czasu na "kawke i pączusia" - to odnośnie nauczycieli.

« 1 2 3 4 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »