~~pacjent | |
|
|
- to kwestia honoru, albo się go ma ,albo go się nie ma , aby przyjmować dowody wdzięczności
|
|
|
|
|
|
|
|
|
~~Adela | |
|
|
Miało być o służbie zdrowia .
Ale jak weszliśmy na nauczycieli , to zapytam , czy ktoś wychowuje swoje dzieci? Nie jestem nauczcielem ,lecz jako postronna osoba obserwuję poczynania tego kwiatu naszej ojczyzny, to zadaję sobie pytanie: Gdzie są rodzice ? Czy oni widzą swoje 14 - letnie dzieci pijane ? Agresywne? Wulgarne? Kradnące? Po sześciu godzinach w szkole nauczycie czują się jakby wyszli z kopalni. Zyczę dobrego samopoczucia |
|
|
~~DoD | |
|
|
Sądzę, że większość z tych osób co tak psioczą na lekarzy ma ciulową pracę i mało zarabia więc nie mogą przeżyć tego, że ktoś zarabia więcej od nich. Trzeba było ćwoki jedne iść na studia medyczne, zrobić specjalizację i samemu sobie teraz odpowiedzieć na pytanie czy brać w łapę czy nie brać. Wtedy by się okazało ilu z Was NARZEKACZE byłoby tak wspaniałymi lekarzami. Nie popieram łapówek bo uważam, że opieka nad pacjętem leży w kompetencji lekarzy ale te wszystkie narzekania o zarobkach lekarzy dziwią mnie biorąc pod uwagę odpowiedzialność jaka na nich ciąży.
Uczcie się barany i zarabiajcie dużo. Wtedy inni będą mieli do Was pretensje |
|
|
~~sde | |
|
|
Chciałbym się podzielic refleksjami na temat lekarzy stalowowolskich i nie tylko. Po pierwsze uważam, że lekarz powinien dobrze zarabiac i czas od czasu może jakiś dowód wdzięcznosci przyjąc typu kwiaty, koniak itp. ale... Teraz kilka faktów z życia służby zdrowia.
- Im większy grajdół, prowincja tym lekarz wyżej głowę nosi i traktuje pacjentów z góry, w Stalówce jest kilku takich bufonów, - Traktowanie oddziałów jak prywatnych folwarków, czytaj ginekologia, na której pracuje co by tu nie mówiąc morderca, sprawa toczy się od kilku lat i jakoś pan N. za kratki nie może trafic, nie mówiąc o moralnym aspekcie sprawy - Niejednokrotnie lekarz jest zmęczony przychodząc do pracy bo do późnych godzin nocnych przyjmuje prywatnie. Wóz albo przewóz i jedno nie może kolidowac z drugim - naciąganie na niepotrzebne antybiotyki, gdzie wystarczyłyby naprawdę tańsze leki, no cóż koncerny farmaceutyczne się kłaniają - naciąganie na inne fanaberie - pewien pan lekarz reumatolog jest w tym mistrzem. |
|
|
~~drmarek | |
|
|
do ~~DoD
Zamiast ubliżać innym naucz się poprawnie pisać!!!!!ty pacjęcie. |
|
|
~~DoD | |
|
|
drmarek - nie czepiaj się detali. Nie w tym sens tego co napisałem. Wkurzają mne ci wszyscy zazdrośnicy, którzy czepiają się wszystkich tych, którym jest lepiej a sami postawieni na ich miejscu byliby tacy sami albo gorsi. Ty pewnie też do nich należysz bo sensu nie wyłapałeś ale błąd zauważyłeś. Gratuluje spostrzegawczości bo to chyba jedyna twoja zaleta jak mniemam.
|
|
|
~~drmarek | |
|
|
Ale dlaczego tak się unosisz-po co te barany,ćwoki????????To mnie zniesmaczyło do Ciebie.Zdrowia.
|
|
|
~~DoD | |
|
|
Najlepszego.
|
|
|
~~misia | |
|
|
sde -co ty wiesz o pracy innych, siedzisz i wypisujesz brednie. Najlepiej oceniać a z siebie nic nie dawać tylko brać. Każda praca jest ciężka i należy ją cenić. Jesteś bez grzechów to zostan świętym> Jesteś idiotą w pełnym wydaniu
|
|
|
~~Adela | |
|
|
I zrobiło się nerwowo.
Dlaczego lekarze biorą? Ponieważ muszą swoim dzieciom opłacić korypetycje od I klasy LO ,a potem opłacać muszą studia medyczne, a potem ustawić specjalizację. A potem są takie niedouczone bufony na oddziałach i pokazują swoją " kulturę". Szkoda , że przy okazji wyjazdów specjalizacyjnych do większych placówek medyczny nie uczą sie kulturyobcowania z ludźmi. Ludźmi - pacjentami i personelem, z którym wsółpracują. |
|
|
~~pacjent | |
|
|
-to co napisał-sde -to niestety prawda, najprawdziwsza.
Jak kogoś to oburza , to niech się oburza. Po to jest to forum ,aby pisać. Jestem zdania , aby nic nie dawać, zwłaszca teraz w sytuacji ,gdy wielu ludzi straciło pracę , w tym wykształconych i po studiach. Jako pacjent mam wrażenie , niektórzy lekarze to takie :Anusiaki, Maślany i Konieczki... |
|
|
~~pacjentka | |
|
|
Ja nie daję dowodow wdzięczności i nie narzekam. mam wrażenie, że Forum to bezsensowne dyskusje niczemu nie służące.
|
|
|
~~Iza | |
|
|
A kto daje korepetycje- NAUCZYCIELE, czyli jawne okradanie ludzi . Opodatkować ich
|
|
|
~~pacjent | |
|
|
a robienie badań na szpitalnym sprzęcie i branie za to pieniędzy , to poświęcenia dla ludzkości?
|
|
|
~~zeus | |
|
|
http://www.niebiore.org.pl/
|
|
|
~~kik | |
|
|
pacjent to nauczyciel, mam cie frajerze a co ty robisz i jaki jesteś w pracy odkryj się
|
|
|
~~pacjent | |
|
|
-dlaczego zaraz nauczyciel ?
- przeciaż można być pacjentem i pracownikiem chorej służby zdowia służby zdrowia, nie będąc lekarzem,ani też pielęgniarką.... i jestem perfekcjonistą w tym ,co robię. Spoko ,każdy do mnie trafi |
|
|
|
|
|
CYTAT -dlaczego zaraz nauczyciel ? - przeciaż można być pacjentem i pracownikiem chorej służby zdowia służby zdrowia, nie będąc lekarzem,ani też pielęgniarką.... i jestem perfekcjonistą w tym ,co robię. Spoko ,każdy do mnie trafi ~pacjent mam nadziejeje,ty nie Zimny chirurg. Tam tez trzeba byc perfekcjonistą. „Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|
~~Pytek.. | |
|
|
Lekarz specjalista chirurg Dr Mroczek on przyjmuje jescze w ambulatorium pod Hsw czy juz nie pytanko.
|
|
|
|
|
|
Nikt w tym temacie widocznie nie wie a podobno tu sa forumowicze wszechwiedzący.Pozdrawiam.
„Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|
~~Aneta... | |
|
|
Ile dac pigułom na Chirurgi za wypis meza ze szpitala zeby sie pospieszyły bo dzisiaj takie niemrawe jakies były ...
|
|
|
~~~Ania W | |
|
|
Moze bombonierka i kawa to powinno wystarczyc.
|
|
|
~~Staszek | |
|
|
Ja dałem 500zł i do teraz panie które spotykam na ulicy mi sie kłaniaja.
|
|
|
~~Adela | |
|
|
pielęgniarki nie przygotowują wypisów
|
|
|
~~~~HeXoR | |
|
|
Ale mogą je znacznie przyspieszyc jak chca.
|
|
|