NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
« 1 2 3 4 5 »
Kto na nowego prezydenta stalowej woli ?,
ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 10:12  
CYTAT
Wybory samorządowe odbędą się w Październiku.
Stefekkrol, zwyczajowo, za próg ważności wszystkich wyborów uważa się 30%.

Co znaczy, że zwyczajowo uważa się? Albo wymóg frekwencyjny wpisany jest w ordynację wyborczą i wtedy obowiązuje, albo nie. Powtórzę ci politologu z nie wiem czyjej łaski, że w przypadku wyborów samorządowych - parlamentarnych - prezydenckich takiego progu nie ma (bądź jeszcze nie ma, bo nie wiadomo co obecnie rządzący nam zmajstrują, wszak już mówi się o zmianie metody przeliczania głosów na mandaty). Ilu wyborców zagłosuje, tylu zagłosuje i wybory są ważne. Nawet jak do urny pofatyguje się jeden wyborca. Taki urok demokracji.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 10:12  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 10:43  
CYTAT
Stefek, to ja tu jestem ekspertem. Wykaż trochę zaufania.
Jeżeli frekwencja wyniesie poniżej 30%, to wynik można podważyć.

No to ekspercie podaj podstawę prawną, w oparciu o którą będziesz podważał i unieważniał.
A śledząc twoje wynurzenia nie dziwię się wcale, że ludzie mają politologów za nic. Z takim poziomem wiedzy, ty skończyłeś gdzieś ten zacny kierunek? Niech świat się kończy. I to szybko...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 11:26  
CYTAT
Stefek, prawo to jedno, a zwyczaj to drugie.
Wyniki wyborów w których osiągnięto frekwencję poniżej 30% uważa się za mające wątłą podstawę społeczną. Sugeruje się ich powtórzenie.

Florek weź się ogarnij człowieku i przestań już tu pisać bo się kompromitujesz.
Skoro jest ordynacja wyborcza to sobie ją poczytaj a nie głupoty wypisujesz. Zwyczajowo to na wiosnę krowy wyprowadza się na pastwiska...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 11:28  
Odi profanum vulgus et arceo

WYMIĘKAM.
Zwyczaj?? Wątła podstawa społeczna?? Florek weź się... sciana
Uczelni gratuluję politologa-absolwenta, Stalowej Woli gratuluje FlorkaXXX

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 11:30  
CYTAT
Sugeruje się ich powtórzenie.

Sugerujemy abyś wziął się za robotę fizyczną a nie teoretyzował na tematy o których masz blade pojęcie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 12:53  
Tak szczerze to nie ma odpowiedniego kandydata na Prezydenta miasta.

1. Nadbereżny L. - jeśli wygra odda wszystko Kościołowi
2. Szlęzak A. - jeśli wygra dalej będzie budował lokale typu Inkubator, Biblioteka, do których miasto musi dopłacać, bo przynoszą straty zamiast przynosić zyski i stwarzać nowe miejsca pracy.
3. Zarzeczny J. - wielki przegrany w walce o fotel starosty, któremu kolesie załatwili ciepłą posadkę w SBM chociaż nigdy nie miał nic do czynienia z budownictwem i który obiecał, że będzie walczył o szkolnictwo. W efekcie likwidował szkoły i zwalniał nauczycieli.
4. Siembida W. - podobnie jak Pan numer 1.

Zanim zagłosujecie rozliczcie wszystkich potencjalnych kandydatów co tak na prawdę zrobili dla zwykłych, przeciętnych ludzi żeby żyło im się lepiej. Czy stworzyli nowe miejsca pracy? Czy zmalało bezrobocie? Czy spadły opłaty a pensje poszły w gorę? Czy miasto przynosi zyski zamiast strat? Czy z korzyścią dla miasta i ludzi reprezentują nas na arenie politycznej, czy jedynie garną wszystkie dobra dla siebie i swoich znajomych.

>><> ----> Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><<
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 13:13  
Jestem ciekaw jak to bedzie wygladac. Na razie mysle ze A.Szlęzak zostaje bez kontrkandydata. Warto siegnac pamiecia jak wygladala walka o fotel z W.Siembida ktorego Szlezak "rozstrzelał" podczas debat. Pamietam ze wszystko sie panu S. wydawalo, zero konkretów. Jak ktos taki mialby byc wlodarzem Stalowej Woli to takim wyborem mieszkancy zafudowali by sobie strzal w kolano. Tez mnie ubodło ze stadion jest nie dokonczony i jest posmiewiskiem na skale wojewodztwa. Rozsadek podpowiada ze w miescie jednak najwazniejsze beda nowe inwestycje. Jak inwestor sie znajdzie to i moze wsrod nich jakis potencjalny sponsor zainteresuje sie naszym klubem, znajda sie fundusze i w koncu doczekamy blizszym terminie dokonczenia stadionu czego sobie i Wam zycze.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 16:16  
Florek-xxx wiem wiem do tej całej plejady trzeba by było również dodać Panią Butryn i wielu innych polityków lub osób chcących wskoczyć na polityczne salony. Jednak cel jest tylko jeden: mieszkańcy powinni rozliczyć wszystkich potencjalnych kandydatów za ich "zasługi" dla miasta i ludzi zanim oddadzą bezmyślnie głos.

>><> ----> Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><<
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 16:40  
wszyscy kandydaci jak jeden pchają się do koryta i tyle, żaden nie sprawi (czyt. ma w dupie obywateli) aby żyło nam się lepiejumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 16:46  
Uważam że pablo podsumował to bardzo ładnieumiech trzeba mu za to polaćpotluczony

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 17:10  
Betty, to ty już wiedz kto kandyduje?? . Typowe narzekanie i biadolenie. Sama kandyduj i coś zrób, a nie pie...lsz.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 20:57  
Dość interesująco to Pani rozpisała. Jestem ciekaw Pani komentarza dot. Pana Franciszka Zaborowskiego, który w mojej opinii jeko jedyny może nawiązać merytoryczną walkę ze Szrekiem.

CYTAT
Tak szczerze to nie ma odpowiedniego kandydata na Prezydenta miasta.

1. Nadbereżny L. - jeśli wygra odda wszystko Kościołowi
2. Szlęzak A. - jeśli wygra dalej będzie budował lokale typu Inkubator, Biblioteka, do których miasto musi dopłacać, bo przynoszą straty zamiast przynosić zyski i stwarzać nowe miejsca pracy.
3. Zarzeczny J. - wielki przegrany w walce o fotel starosty, któremu kolesie załatwili ciepłą posadkę w SBM chociaż nigdy nie miał nic do czynienia z budownictwem i który obiecał, że będzie walczył o szkolnictwo. W efekcie likwidował szkoły i zwalniał nauczycieli.
4. Siembida W. - podobnie jak Pan numer 1.

Zanim zagłosujecie rozliczcie wszystkich potencjalnych kandydatów co tak na prawdę zrobili dla zwykłych, przeciętnych ludzi żeby żyło im się lepiej. Czy stworzyli nowe miejsca pracy? Czy zmalało bezrobocie? Czy spadły opłaty a pensje poszły w gorę? Czy miasto przynosi zyski zamiast strat? Czy z korzyścią dla miasta i ludzi reprezentują nas na arenie politycznej, czy jedynie garną wszystkie dobra dla siebie i swoich znajomych.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 21:57  
janek23 oj chciałabym ale uwierz mi, że zwykli, inteligentni ludzie tacy jak Ty czy ja, którzy zrobiliby rewolucję w rządzie nie mają siły przebicia w dzisiejszym świecie tak jak Ci którzy dążą za wszelką cenę, sposobami i znajomościami do tego aby dostać się do politycznego "raju".

kombatant nie mam zdania na temat tego Pana. Nie przyglądałam się jego działaniom ani jego sylwetce.

Prywatna wiadomość 

las
las
las
ff
Wysłany: 20 Sty 2014r. 22:04  
Tylko Ja!!cool girl

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2014r. 09:50  
las good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2014r. 10:19  
Dla mnie osobiście najlepszym kandydatem byłby Zygmunt Cholewiński.

Nie pasuje mi tylko, że z PO, ale w końcu trzeba głosować na ludzi, a nie na popaprane partie jak PO i PiS.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2014r. 11:53  
Florek-xxx wytłumacz mi jakie to ma znaczenie dla mnie? wszyscy chcą się nachapać i nakraść a w mojej sytuacji nic się nie zmieni, mamy bibliotekę do której trzeba dokładać z moich podatków, podobnie ma się rzecz z inkubatorem, ewentualnie mogę sobie zrobić piknik pod transformersem na rondzieumiech a po drugie Twoje ukochane PO rządzi już dłuższy czas i co się zmieniło? wzrosło bezrobocie, wyprzedają majątek kraju,podwyższają podatki itd. itp. by żyło nam się lepiejumiech przyjdą "nowi" do kryta i będzie to samo.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2014r. 12:27  
Ja ja mogę być prezydentem, obiecuję że nie będę dużo kradł :cwaniak: heheuśmiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2014r. 13:08  
Proponuję aby lud wyszedł na ulicę i głośno powiedział co myśli o politykach ze St. Woli - rewolucja good

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2014r. 13:16  
po pierwsze florku już nie da się pogorszyć funkcjonowania państwa (gorzej już chyba być nie może) dzięki Pułtuskowiumiech Twojemu guru, po drugie byt obywateli i tak jest fatalny i lepszy na pewno nie będzie, po trzecie ubezpieczenia zdrowotne są jak dla mnie zbędne, ponieważ płacę a chcąc się leczyć (w pełnym znaczeniu tego słowa) to trzeba iść prywatnie, odśnieżanie? możesz mi pokazać w którym miejscu jest odśnieżone?? w Poniedziałek 60 osób zgłosiło się na SOR z złamaniami, więc dlaczego mam płacić za coś co nie jest wykonane, co do oświetlenia to tylko transformers jest oświetlony a co druga ulica ciemnaumiech a po czwarte nie odpowiedziałeś na moje pytanie tylko bredzisz jak po psychotropchumiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 21 Sty 2014r. 13:38  
Florek-xxx to co mamy zostać drugą Ukrainą, Rosją albo Kubą i żyć w dyktaturze? Jeśli jest źle przeciętnemu mieszkańcowi to trzeba to zmienić po co tkwić w maraźmie. Od czasów historycznych istniały rewolucje (gwałtowne, szybkie zmiany). Jedne zmieniały coś na lepsze inne na gorsze ale działanie zawsze jest lepsze niż nic nie robienie i przyglądanie się jak państwo, miasto chylą ku upadkowi a z nimi ludzie.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Sty 2014r. 12:37  
Florek-xxx widzę że jesteś ekspertem w dziedzinie polityki, więc mi odpowiedz, jakie ma znaczenie dla szarego obywatela to kto rządzi??
platfusy już pokazały co potrafią, skoro chcesz nadal ich popierać to masz przez nich całkowicie wyprany mózg

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 23 Sty 2014r. 13:01  
Florek-xxx od wielu lat mamy demokratyczne wybory i co one dały? Czy przeciętnym ludziom żyje się lepiej, nie ma rosnącego bezrobocia a kraj, miasta nie chylą się ku upadkowi, młodzi zostają w ojczyźnie i nie wyjeżdżają za chlebem ?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Sty 2014r. 13:49  
dla mnie i dla innych zwykłych obywateli nic się nie zmieni, państwo jest na krawędzi dzięki PO, i oczywiście nie sądzę aby inna partia to poprawiła ponieważ jak już pisałem wcześniej, każdy się pcha do koryta żeby nakraść, a szary obywatel jest ruchany przez rząd cały czas, nie ważne jaka partia dojdzie do władzy.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 24 Sty 2014r. 17:07  
Politycy aby dojść do władzy musza bardzo wiele wyborcom obiecywać, ale żeby potem utrzymać się przy władzy nie doprowadzając państwa do upadku, muszą robić wszystko, aby tych obietnic nie spełnić.
Od czasu do czasu zamieniają się więc przy korytach dając nadzieję, że po zmianie władzy będzie lepiejumiech

Prywatna wiadomość 

« 1 2 3 4 5 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »