|
|
|
Witam wszystkich, potrzebuję wiedzieć czy w STW istnieją jeszcze jakieś inne sklepy jak AND i Komputronik ? Allegro odpada ze względu na wysokie prawdopodobieństwo usterki przedmiotu.
Chodzi o kupno dysku SSD w przystępnej cenie, ale na stronach w/w o przystępnych cenach mówić nie można. Przebitki po 30 i więcej zł porównując z X-kom w Rzeszowie. Jak nie znajdę, to chyba pozostaje wyjazd do Rzeszowa... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
a po co jechac jak mozna zamowic z xkom za 8 zeta do paczkomatu
ja tak robie od jakiegos czasu polecam ten sklep super obsluga nara |
|
|
|
|
a zaglądnij panie do tego sklepu za halą targową
dawny op-timus zapytaj o ich cenę informując ich, że możesz kupić w danym miejscu za taką cenę i zadaj im pytanie czy potrafili by również Ci taką cenę zaoferować czyli grzecznie a konkretnie sam tak często robię zakupy w sklepach a sprzedawcy, aby mieć jednak jakiś zarobek często proponują dobrą cenę Powodzenia |
|
|
|
|
CYTAT Opłaca Ci się za trzy dyszki dymać do Rzeszowa? Oczywiście nie specjalnie, przy okazji innych zakupów, odwiedzin znajomych, biby na akademiku |
|
|
|
|
CYTAT Allegro odpada ze względu na wysokie prawdopodobieństwo usterki przedmiotu. A to ciekawe, kupuję na Allegro mnóstwo elektroniki, 4 laptopy już tak kupiłem: 2 dla siebie, 2 dla osób z rodziny. Poza tym sporo innej typu aparaty cyfrowe, telefony, dyski twarde itp. Jeszcze problemów nie miałem. Oczywiście trzeba umieć kupować, nie jakieś zakatowane trupy od kombinatorów. Jest sporo firm, znanych sklepów, które sprzedają towar poprzez Allegro. |
|
|
|
|
ja ostatnio kupiłem subwoofer Yamahy na allegro - waga ponad 10 kg, wysłany kurierem za 16 zł doszedł nienaruszony!! tym bardziej dysk czy inna część komputerowa!
|
|
|
|
|
Na x-komie kupowałem SSD i działa już połtora roku wiec można sobie zamówić i niema po co jechać.Pewny sklep
|
|
|
|
|
Czy taki dysk można podłączyc do każdej płyty głównej zamiast standardowego? Jakie są korzyści a jakie minusy takiego rozwiązania?
|
|
|
|
|
Po odpowiedziach widzę, że niektózy nie jarzą o co chodzi - nie denerwować się, to był mój błąd, że nie wytłumaczyłem wszystkiego od początku do końca, pisałem zbyt szybko i zbyt dużymi skrótami myślowymi.
Chodzi o to, że odpada kupno poprzez allegro z tego względu, że dyski SSD lubią się często psuć. Niektóre modele wytrzymują 3 dni użytkowania lub tydzień, a inne działają i działają. Jest wysokie ryzyko usterki. Dlatego też boję się kupować na allegro żeby nie odsyłać go nie daj Boże po kilku dniach na gwarancję. @Ola Bomba Tak w skrócie, reszta jest w necie. Najwolniejszy dysk SSD jest szybszy niż zwykły HDD w standardowym blaszaku PC. Windows'owski pulpit widzisz już po około 10 sek lub mniej ( zależy od prędkości odczytu dysku ), system zamyka się w 5 sek, instalacja windowsa w kilka minut, szybsze działanie programów, pełne skanowanie antywirusem w kilka minut ( u mnie obecnie do godziny czasu ). Obecnie jeżeli kupować dysk to tylko SSD, same zalety, z wad to, że jeden lub dwa na dziesięc może paść po kilku dniach korzystania. Płyta główna musi mieć złącze SATA. |
|
|
|
|
Damian - nowe dyski SSD nie padają.
Pierwsze modele SSD rzeczywiście lubiły padać. Ja i moim znajomi mamy uzywamy SSD od dawna i nikomu nic sie z dyskiem nie stało. Z SSD polecam OCZ, Samsung, Intel. |
|