|
|
|
mial ktos z was operowane haluksy?? jezeli tak to gdzie najlepiej to zrobic bo szczerze mowiac do stalowowolskich ortopedow nie mam zbyt duzego zaufania, interesuje mnie operacja tylko na nfz dzieki z gory za pomoc pozdro
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lepiej zaczekaj na Rudną, to ten sam NFZ, więc okres czekania podobny.
Wiem, że czas jest kródszy niż pierwotnie podają, zadzwonią wcześniej i wyznaczą termin. Ja na jedną nogę czekałem 4 miesiące, na drugą dziewięć. Aha, w Rudnej robią zabieg inną metodą niż w Stalowej. Nie ma gipsu po zabiegu. I szybciej wraca się do zdrowia. Mam na zbyciu specjalny sandał do chodzenia po zabiegu. Jakby co, pisz na priw. |
|
|
|
|
W Polsce rządzonej przez czcigodną Partie Oszustów, czekać tak długo na operację? By żarło się lepiej...
Idź prywatnie, zabulisz, ale masz z miejsca. Czas to pieniądz. |
|
|
|
|
niemam tyle kasy, za jednego palca biora prywatnie 4 kola a ja mam do zrobienia oba
|
|
|
|
|
Zarejestruj się w Rudnej przez telefon.
Jedź. Potem idź do ortopedy w Stalowej. Zobaczysz co Ci powiedzą tu i tam i wtedy podejmiesz decyzję. |
|
|
|
|
O własnie, mnie tez interesuje ten temat; proszę podac jakies szczegóły: jaką metodą robią to w Rudnej, czy to jest w znieczuleniu ogólnym czy mijescowym, i jak długo nie da się chodzic?No i jakie efekty, bo kiedys słyszałam, ze to odrasta i efekty nie są do końca trwałe
|
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
polecam dr bartoszka, operował mnie w nisku w marcu zeszłego roku, miałam martwice kości i po operacji spokój mam
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
Dołączył: 20 Maja 2012r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
Pewnie poszło o %,a w Nisku w szpitalu pracuje jeszcze?
|
|
Dołączył: 3 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola (podkar Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Bartoszek przyjmuje u Goli
Lepiej uzbieraj kasę i zrób prywatnie. Wstawią ci implant i stopa wygląda idealnie. Nawrót choroby wykluczony całkowicie. Na drugi dzień wychodzisz o kulach z kliniki i nie masz nogi w gipsie. Fakt,że jakiś czas boli.Ale to zabieg na kości. |
|
|
|
|
mamę chętnie bym wysłała na taką operację,a koleżanka poleciła mi Rudną Małą,diagnostyka płatna prywatna,a operacja juz na NFZ
szybko,i profesjonalnie bardzo podobno, |
|
|
|
|
CYTAT Lepiej uzbieraj kasę i zrób prywatnie. Wstawią ci implant i stopa wygląda idealnie. Nawrót choroby wykluczony całkowicie. Na drugi dzień wychodzisz o kulach z kliniki i nie masz nogi w gipsie. Fakt,że jakiś czas boli.Ale to zabieg na kości. INPLANT? Na haluksa???? |
|
Dołączył: 3 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola (podkar Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Kajus-poczytaj troszeczkę w sieci.Implant sprowadzany z Niemiec. Przeźmierowo koło Poznania. Pełny profezjonalizm.A zabieg był zrobiony w 2006r. Teraz ta pani w szpilkach bryka i ma piękne stópki!!!
|
|
|
|
|
CYTAT Kajus-poczytaj troszeczkę w sieci.Implant sprowadzany z Niemiec. Przeźmierowo koło Poznania. Pełny profezjonalizm.A zabieg był zrobiony w 2006r. Teraz ta pani w szpilkach bryka i ma piękne stópki!!! Ja też mam piękne i swoje kości |
|
|
|
|
Ludzie jako że mam w rodzinie 2 osoby jedna zrobiła operacje, drugiej się nie chce bo kupi większe buty i już to olewa...
Piszecie że terminy długie na nfz. Ale problem nie pojawia się natychmiast tylko zmiany robią się latami i sa ignorowane. Wystarczy iśc do specjalisty gdy widzimy niepokojące zmiany, przepisze maści, zaleci zmianę obuwia, wkłądki korygujące i nie uwieżycie - operacja jest zbędna... Prawda smutna jest taka że przez unikanie wizyty szkodzicie sobie. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
jacek co ty pieprzysz? haluks to deformacja kosci ktora trzeba operacyjnie przestawic, mascia to mozesz smarowac sobie siniaka zeby szybciej zszedl
|
|
Dołączył: 17 Paź 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 40% |
|
|
|
[cytat]Ludzie jako że mam w rodzinie 2 osoby jedna zrobiła operacje, drugiej się nie chce bo kupi większe buty i już to olewa...
Piszecie że terminy długie na nfz. Ale problem nie pojawia się natychmiast tylko zmiany robią się latami i sa ignorowane. Wystarczy iśc do specjalisty gdy widzimy niepokojące zmiany, przepisze maści, zaleci zmianę obuwia, wkłądki korygujące i nie uwieżycie - operacja jest zbędna... Prawda smutna jest taka że przez unikanie wizyty szkodzicie sobie.[/cytatrawda jest taka że unikamy wizyty przez to , że dostać się nie tak łatwo, więc nie idziemy dopóki nie wiemy że naprawdę to poważna sprawa życie to nie uleczalna choroba, zawsze kończy się śmiercią :P |
|
|
|
|
mihas nie masz racji. to nie jest tak że budzisz się rano i ooooooo mamy coś na nodze koło palucha. To pogłębia sie latami i użyając specjalne wkłądki można to korygować
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
sa wkladki ale one maja za zadanie utrzymac palca w takiej pozycji zeby ta deformacja sie nie poglebiala jeszcze bardziej, ale wyleczy sie je da tylko operacyjnie
|
|
|
|
|
Mylisz sie spamerko.
http://www.porad(...)243.html W pierwszej fazie kupuje sie specjalne plastry i maści które wspomagają gojące sie miejsce. Wystarczy pójść w poczatkowej fazie i nie trzeba operacji. "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT W pierwszej fazie kupuje sie specjalne plastry i maści które wspomagają gojące sie miejsce. Wystarczy pójść w poczatkowej fazie i nie trzeba operacji. Piszesz tak jakbyś miał i wiedział z autopsji. Prawdą jest to, że deformacja kości nie następuje z dnia na dzień, ale... różne są przyczyny powstawania haluxów i różnie to przebiega u ludzi. Jeśli haluxy powstają z powodu np. płaskostopia poprzecznego lub wady kręgosłupa, to maść i plasterek można sobie przykleić... Trzeba leczyć przyczynę, a nie objawy. |
|
|
|
|
Kajus mówie że w rodzinie bliskiej to przechodziłem. Schorzenie to dotyka wielu osób i znam przypadek gdzie dziewczyna która pracuje w banku zakładała na noc usztywniacz bo poszła do lekarza gdy zauwazyła że coś jest nie tak i operacji nie było od kilku lat
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
CYTAT Kajus mówie że w rodzinie bliskiej to przechodziłem. Schorzenie to dotyka wielu osób i znam przypadek gdzie dziewczyna która pracuje w banku zakładała na noc usztywniacz bo poszła do lekarza gdy zauwazyła że coś jest nie tak i operacji nie było od kilku lat No, to możliwe. Pod warunkiem, że przestała też chodzić w butach na wysokim obcasie. U kobiet częsta przyczyna haluksów. Tak jak pisałem. Trzeba zwalczyć przyczynę, a nie objaw. Często się słyszy obiegowe opinie, że haluksy odrastają. I jest to prawda, jęśli przyczyna ich powstawania istnieje nadal. I nie pomogą tu plasterki, kremiki i inne urzadzenia |
|
Dołączył: 10 Paź 2011r. Skąd: okolice Stalowej Wol Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
W Stw nie polecam robić operacji na haluksa, no chyba ze ktoś chcę mieć po 4 miesiącach poprawkową operację to proszę bardzo.
|
|
|
|
|
Operację palucha koślawego miałam robioną w Warszawie. Koleżanka, która również taką przechodziła poleciła mi doktora Krzysztofa Bryłkę z Poradni na Targówku. Super lekarz a efekty po operacji powalające Oczywiście rehabilitacja oraz odpowiednie obuwie po zabiegu to podstawa.
|
|