|
|
|
Witam , od jakiegoś czasu coś mi się tłucze w prawym przednim kole w samochodzie marki fiat cinquecetno.... ale tylko wtedy jak jade po dołkach lub innych nie równych powierzchniach , co to może być ??
odgłosy podobne do tur tur tur .... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Podjedź na jakąś stację kontroli pojazdów, to Ci obejrzą i powiedzą. Być może łącznik stabilizatora, ale powodów może być wiele.
|
|
|
|
|
dziekuje
|
|
|
|
|
Może przegub chociaż on tak "turkocze" przy ruszaniu i skręcaniu
:) |
|
|
|
|
Naprawde powodow może być wiele.. koncowka drazka, lacznik stab. amortyzator, sworzeń wahacza itp. Musisz podjechać na stacje diagnostyczna i to sprawdza.
|
|
|
|
|
CYTAT Witam , od jakiegoś czasu coś mi się tłucze w prawym przednim kole w samochodzie marki fiat cinquecetno.... ale tylko wtedy jak jade po dołkach lub innych nie równych powierzchniach , co to może być ?? odgłosy podobne do tur tur tur .... Podjedz na stacje diagnostyczną PKSu, |
|
|
|
|
mysle ze w Auto Szwedo zrobia to lepiej...
|
|
|
|
|
A ja myślę, że gdziekolwiek zrobią to w miarę dobrze, nad ewentualną naprawą można już gdybać.
Btw, wymieniał ktoś ostatnio łożysko w kole? Bo potrzebuję to zrobić i właśnie będę myślał do kogo podjechać. |
|
|
|
|
co masz na myśli Btw?
|
|
|
|
|
Nie masz się czym przejmować niewielki nakład finansowy i wszystko będzie git w tych samochodach nie ma się co zepsuci
|
|
|
|
|
Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie, ale jeśli chodzi o moje pytanie, to miałem na myśli kogoś, kto zrobi to w miarę tanio, szybko i przy tym solidnie, a nie młotkiem.
|
|
|
|
|
ciecio
Btw = by the way |
|
|
|
|
Z dobrymi i tanimi mechanikami w ST. może być ciężko sam takiego szukam do wymiany podstawowych płynów itp bo bunia spisuje się dobrze i nie potrzebuje naprawy
|
|
|
|
|
CYTAT mysle ze w Auto Szwedo zrobia to lepiej... Myślisz ale pewności nie masz? ;) zawieszenie w cieniasie to nie konstrukcja silnika odrzutowego, więc w tym przypadku cena za usługę też ma znaczenie. |
|
|
|
|
CYTAT Z dobrymi i tanimi mechanikami w ST. może być ciężko sam takiego szukam do wymiany podstawowych płynów itp Takie zadania są dla praktykantów i to z pierwszych klas, więc nie ma się co za bardzo rozczulać w poszukiwaniach "dobrych i tanich". |
|
|
|
|
Powiem tak!!!- Pewności Mam i z własnego doświadczenia wiem ze przy tak prostym samochodzie jakim jest fiat cinquecento potrafią coś spie...
|
|
|
|
|
CYTAT co masz na myśli? o czym mówisz?[/cytat]do Ciebie wysłałem tą wiadomość - to sorki, skierowana była do autra tematu.[/cytat]vomo a gdzie wymieniasz plyny itp. gdzie serwisujesz swoja bunie? |
|
|
|
|
vomo, jeszcze będziesz potrzebowal pomocy z autem..
|
|
|
|
|
Filtry,płyny itp ostatnim razem byłem zmuszony zrobić to sam ze znajomym który lubi tą markę i się zna sama wymiana nie zajęła nam dużo czasu przewidywany czas 2 godziny nam to zajęło 2,5 godz. wszystko jest proste pod warunkiem ze wiesz gdzie rozkręcić koszt 1000 zł w serwisie RZ. 3500 zł Szukam sam mechanika ponieważ nie mam czasu sam grzebać i się nie znam na tyle a potrzebuję wyczyścić zawór egr itp. Na siłę nie szukam bo się nic nie dzieje (odpukać) ale warto znać
Ps. ciecio- a ty co mechanik z auto szwedo to podiade |
|
|
|
|
CYTAT Filtry,płyny itp ostatnim razem byłem zmuszony zrobić to sam ze znajomym który lubi tą markę i się zna sama wymiana nie zajęła nam dużo czasu przewidywany czas 2 godziny nam to zajęło 2,5 godz. wszystko jest proste pod warunkiem ze wiesz gdzie rozkręcić koszt 1000 zł w serwisie RZ. 3500 zł Tak z ciekawości. Filtry, płyny itp - czyli co jeszcze. możesz wyszczególnić. |
|
|
|
|
To znaczy co cie interesuje? Co wymieniłem? czy co chce zrobić?
|
|
|
|
|
CYTAT To znaczy co cie interesuje? Co wymieniłem? czy co chce zrobić? To co napisałeś w poprzednim zdaniu. Zaczynając na filtrach a kończąc na kwocie 3500 zł.
|
|
|
|
|
miałam kiedyś Fiacika ehh ale Stilówkę i efekt takich objawów to tuleja wahacza przedniego,ale to może być tysiąc innych rzeczy, więc pytanie w internecie to nie jest dobry pomysł.
|
|
|
|
|
Na tą kwotę wycenił serwis bmw w Rzeszowie serwis który przy tym przebiegu należy zrobić wymianę filtrów ,itp. z robocizną mam wypisać ze szczegółami co wymieniłem
|
|