|
|
|
Witam. Gdzie kupie dobre jakosciowo i w miare cenowo sofy w naszej Stalowce
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Polecam Limbe w Nisku. W porównaniu z cenami w Stalowej jest dość tanio, meble ładne, a przedewszystkim solidne i wygodne. Warto zajrzeć.
|
|
|
|
|
hej, rok temu przerabiałam ten temat. Byliśmy w Abrze, Halmarze, Bodzio, w mostostostalu -ale nie wiem jak się sklep nazywa i Limba w Nisku. Fakt, tam był największy wybór i coś wybraliśmy. Minął rok czasu - nikt na niej nie śpi... a sofa ma liczne "wybujenia" niczym nasza obwodnica... Jakościowo baardzo kiepsko a tania nie była. Ale nie winię sklepu to chyba teraz taki badziew robią. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
Ja nie polecam Limby, jak dla mnie kiepski sklep. W rejonie Intermarche w Nisku jest taki mały sklep z meblami. Ceny są o wiele niższe niż np. w Halmarze
|
|
|
|
|
CYTAT Polecam Limbe w Nisku. W porównaniu z cenami w Stalowej jest dość tanio, meble ładne, a przedewszystkim solidne i wygodne. Warto zajrzeć. Z tym "solidnie" to chyba żart? My kupiliśmy meble w sklepie niedaleko Mrówki. Jak się nazywa nie pamiętam. Skręca się w drogę do Mrówki i w następną za Mrówką w prawo. Solidnie i stosunkowo tanio. Z dużym wyborem materiałów. Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez |
|
|
|
|
Ja kupowałem w Nisku kolo stacji Bliska w tym budynku po starej cegielni. Wybór był nawet doży.
|
|
|
|
|
No nie wiem czy w Limbie w Nisku jest tanio. Jak chciałam kupić komplet stół + krzesła to w Limbie kosztował chyba 300 czy 400zł drożej niż w Halmarze.
Narożnik kupowałam w Halmarze - nie był tani, ale jest dobrej jakości (sprawdzona marka, tym się kieruję, a nie sklepem, w którym kupuję), jednak kiedy skóra naturalna okazała się dość droga pan doradził mi takie obicie, że za każdym razem jak go (narożnik) czyszczę to go (pana) przeklinam pod nosem. |
|
|
|
|
zgadzam się. tam w Nisku koło Bliskiej/Biedronki/Intermarche mają dobry wybór, dogodne ceny i spoko meble.
|
|
|
|
|
Podobno w Sandomierzu obok giełdy jest jakiś sklep z meblami i sofami.Znajomi twierdzili że całkiem inne niż u nas.
Ataki rasistowskie są częścią życia w wielkim mieście. |
|
|
|
|
Ja kupiłem komplet mebli do salonu w Limbie w Nisku, gdyż w porównaniu z innymi sklepami sprzedającymi taki sam zestaw tego samego producenta był on w Limbie najtańszy. Narożnik zaś kupiłem we wspomnianym małym sklepiku obok stacji bliskiej. Nie wiem jak to teraz wygląda, ale kiedyś tam były bodajże dwa sklepy niejako w jednym budynku. Mały sklepik "z boku" (trzeba obejść przychodnię z lewej strony) i BRW od strony stacji na górze. Czy to się jakoś połączyło nie wiem, nie zaglądałem tam dawno.
CYTAT No nie wiem czy w Limbie w Nisku jest tanio. Jak chciałam kupić komplet stół + krzesła to w Limbie kosztował chyba 300 czy 400zł drożej niż w Halmarze. Rozumiem, że tak jak w opisanym przeze mnie przypadku, był to taki sam komplet mebli, tego samego producenta? Bo jeśli mówimy o różnych meblach no to proszę wybaczyć, to tak jakby polecić komuś kupno samochodu w salonie Fiata, bo samochody tam są tańsze niż w salonie Mercedesa czy BMW |
|
|
|
|
Szopen, za kogo ty mnie masz? Oczywiście, że to był ten sam komplet mebli tego samego producenta.
Nie wiem czy mam się śmiać czy obrazić. W każdym razie ostatecznie kupiłam bezpośrednio od producenta, jeszcze kilkaset zł taniej |
|
|
|
|
CYTAT Szopen, za kogo ty mnie masz? Oczywiście, że to był ten sam komplet mebli tego samego producenta. No i teraz wszystko jasne, nie chciałem Cię urazić. Po prostu niektórzy w takiej sytuacji potrzebują zwyczajnie czterech krzeseł i okrągłego stołu. Wiadomo, że w wielu sklepach spotkać można bardzo podobne do siebie zestawy i jeden sklep ma te meble od tańszego producenta inny od droższego, mimo, że jakość i klasa mebli jest zbliżona. Wtedy można polecić tego tańszego, pisząc, że za cztery krzesła i stół tam zapłaciłem 300zł mniej niż zapłaciłbym w innym sklepie. I taka opinia też ma sens, choć nie odzwierciedla marży sklepu. Stąd moje proste i wydawało mi się nieuszczypliwe pytanie. CYTAT Nie wiem czy mam się śmiać czy obrazić. Pozostawiam Ci wybór |
|
|
|
|
Dla mnie to oczywiste, że jeżeli już wspominam o konkretach (stół + krzesła) i rzucam określonymi kwotami to porównując ceny w różnych sklepach muszę opierać się na tych samych produktach. Inne porównania nie mają sensu. Chyba, że porównujemy ogólnie.
Tak czy siak bardzo mnie ta dysproporcja między Limbą a Halmarem zdziwiła, sklepy w sąsiednich miastach, a taka różnica w cenie. |
|