Posty: 16
Dołączył: 30 Sie 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Szukam dobrego wypróbowanego przepisu na placek Tiramisu z serkiem mascarpone.
|
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 553
Dołączył: 5 Gru 2011r. Skąd: Pysznica Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/tiramisu/tiramisu.html sprawdzone, nie placek, ale moim zdaniem nawet lepsza alternatywa
|
|
Posty: 64
Dołączył: 4 Maja 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
http://www.mojewypieki.com/przepis/tort-tiramisu
ja polecam ten torcik, pychota nie jadlam lepszego |
|
Posty: 48
Dołączył: 10 Sty 2014r. Skąd: Konto zawieszone |
|
|
|
CYTAT http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_wloska/tiramisu/tiramisu.html sprawdzone, nie placek, ale moim zdaniem nawet lepsza alternatywa Tego przepisu nie próbowałam, ale często korzystam z Kwestii Smaku i jeszcze nie udało mi się zepsuć ani jednego przepisu Pani, która prowadzi tą stronę. |
|
Posty: 49
Dołączył: 10 Lip 2011r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
W te święta robiłem po ra pierwszy w życiu Tiramisu. Przewaliłem pół internetużeby znaleźć odpowiedni przepis. A okazało sie że pod wieczkiem od serka maskarpone jest fajny, prosty i przyjemny. Serek był z firmy Piątnica. Tyle że przepis dotyczył pucharków. Ale mimo wszystko polecam
|
|
Posty: 1463
Dołączył: 17 Kwie 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Też polecam przepis z wieczka serka mascarpone z Piątnicy (tylko ja dałam 2x więcej śmietany).
Zamierzałam zrobić ten z kwestii smaku właśnie, ale jako, że jestem w ciąży wolałam nie ryzykować z surowymi jajkami. |
|
Posty: 61
Dołączył: 5 Paź 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ja robie wg przepisu: serek mascarpone - ten z Piątnicy jest bardzo dobry, 2 lub 3 żółtka, ok pol szklanki cukru pudru i smietanka. Najlepsza jest taka wiejska smietana w butelkach - do zup. do kupienia w sklepach. Najpierw miksujemy żółtka z serkiem, dosypujemy partiami cukier puder i potem dolewamy stopniowo śmietane. Wytarczy mała butelka tej smietany. Dzięki niej powstala masa jest jak puch. Odradzam robienie z łaciatej - wydaje mi sie ze za rzadka.
smacznego |
|