~~stalowowolanin | |
|
|
Byłem na sesji i powiem że część pierwsza sesji była merytoryczna i rzeczowa a druga część (tak sobie podzieliłem)zaczęła się od wystąpienia dzieci bawiących się w politykę panów Nadbereżnego i Przytuły. Po pierwszym panu nie spodziewałem się czegoś nowego, ale drugi pan z racji zaangażowania osoby którą reprezentuje ( i tu WIELKIE podziękowania dla Pani Poseł Renaty Butryn) mógłby ze zwykłą skromnością podziękować wszystkim osobom którym leżą na sercu sprawy Stalowej Woli i ich mieszkańców w spieraniu inicjatyw i tyle - a nie wdawać się w dyskusję kto za poprzednich czasów jakie decyzje podejmował. To nie była sesja pod tytułem jak w poprzednich latach rządzili panowie czy partia X ale sesja która miała na celu wypracowanie konkretnych wniosków wspartych przez wnioski z WKDS i przedstawienie dla rządu. I napisze jedno zdanie do naszych młodych radnych: jesteście młodymi ludźmi i nie dajcie się sterować przez starych wyjadaczy którzy dobrze pamiętają czasy PRLu, i skróty myślowe TKM... Jednak w tej chwili tylko to robicie aby starzy mają zagrychę no i pośmiać się z was mogą. Tak jak opinia publiczna.
Na koniec to jeszcze uwaga do Pana Kolasy niech nie śpi na sesji - bo tłumaczyć dwa razy to samo to strata czasu. |
|
|