Posty: 7
Dołączył: 23 Kwie 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Chciałbym zwrócić wszystkim kupującym na fakt że w sklepie Swojscy za halą targową jest sprzedawane również mięso knura. Zdarzyło mi się to już nie pierwszy raz, że po zakupie "towaru" mięsa w sklepie Swojscy, mięso musiałem wyrzucić. A czasami nawet całe danie. Jak rozróżnić mięso z knura od mięsa ze świni? To proste wystarczy że podda się je np. smażeniu czy gotowaniu. Wysoka temperatura powoduje że zaczyna unosić się WOŃ. ZAPACH lub smród. Mięso z knura przy smażeniu czuć moczem. (nie będę opisywał w jaki sposób znajduje się tam mocz).
Fakt jest taki, że mięso z knura powinno być w innej cenie a nie jak mięsko ze świni. Kupujący powinni mieć świadomość tego co kupują. A tak to są okłamywani i płacą za skażony moczem "towar". Czasami trafiłem nawet W sklepie Matthias na KEN na taki "bubel". Takie przekręty pewnie są w większości sklepów z mięsem. Piszę to informacyjnie żebyście zwracali bardziej uwagę na to co kupujecie, czy to boczek, czy żeberka, czy karczek, czy grube parówki. |
|
Posty: 732
Dołączył: 2 Lip 2008r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
|
|
Posty: 2320
Dołączył: 5 Marz 2009r. Skąd: Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
CYTAT Mięso z knura przy smażeniu czuć moczem. (nie będę opisywał w jaki sposób znajduje się tam mocz). I najciekawszą część historii szlag trafił :/ |
|
Posty: 1632
Dołączył: 5 Cze 2013r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
No to reklamę im zrobiłeś/łaś.
Mięsa sie odechciewa jeść jak sie to czyta. |
|
Posty: 7
Dołączył: 23 Kwie 2012r. Skąd: Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Teraz jak będziesz smażył sobie boczek na patelni to zwrócisz na to uwagę, albo jak będziesz robił mielone. Zbliżają się święta więc do barszczu kiełbaska lub parówka gruba i jeśli razem się gotują to czasem powąchaj ( obyś poczuł tylko miły zapach ). Trzeba zwracać na to uwagę bo czym więcej ludzi będzie na ten temat wiedzieć tym lepiej bo może kiedyś się doczekamy że mięso z knura będzie tańsze niż ze świni. Chociaż ... wątpię, to trzeba by robić kampanię uświadamiającą ludziom co jedzą.
Sam ekspertem nie jestem bo kupując w sklepie mięso nie jestem w stanie ocenić z czego to mięso pochodzi. Dopiero gdy w domu już coś z tego mięsa się robi (jak smażę) to wtedy można "naciąć" się na ten smród. |
|