|
|
|
28 kwietnia na stronie stalowemiasto.pl pojawilo sie ogloszenie dotyczace oferty pracy w firmie jako Asystentka. Pod wskazany adres wyslalam swoja aplikacje. Dzien pozniej otrzymamam informacje zwrotna, ze w ciagu 72 godzin mam wypelnic zalaczone dokumenty rekrutacyjne w przeciwnym razie moja kandydatura zostanie odrzucona. Plik byl zamieszczony na stronie internetowej, gdzie po podaniu nr telefonu mialam otrzymac pin potrzebny do sciagniecia wymaganych dokumentow. Nie dosc , ze sms zwrotny byl platny, to automatycznie aktywowal dostep do jakiegos platnego serwisu calivary, a co najwazniejsze pliku z dokumentami niby rekrytacyjnymi nie da sie ostatecznie otworzyc. Wyglada to ewidentnie na naciaganie.Czy ktos ma rowniez takie spostrzezenia?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CV też wysłałam i meila z linkiem też dostałam. Jak tylko zobaczyłam,że dokumenty należy ściągnąć po wysłaniu smsa od razy pomyślałam, że to jakieś naciąganie ludzi i na szczęście nic nie wysłałam )
|
|
|
|
|
Sama niedawno zalozylam podobny temat na stalowym miescie tutaj :http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?mode=pokaz_posty&id=751309
Szatan w ciemności łowi, jest to nocne zwierzę, Chroń się przed nim w światło, tam cię nie dostrzeże. Adam Mickiewicz |
|
|
|
|
Księżniczka21 podaj linka do tego ogłoszenia.
Z tego dnia,takie dwa ogłoszenia usunąłem. Każde podejrzane ogłoszenie zgłaszać na pw. vggbjcn |
|
|
|
|
Ogłoszenie zostało widocznie już usunięte.
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Pozatym gdy ktoś widzi głupie ogłoszenie wystarczy skopiować do niego link i wysłać do dowolnego moderatora.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
Dołączył: 30 Marz 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
Myślę, że dobrze byłoby zgłosić oszustwo do odpowiednich służb. W skali kraju to są tysiące złotych na które naciąga się uczciwego obywatela. A z oszustami do kamieniołomów.
|
|
|
|
|
Również się natchnęłam na TEGO TYPU ogłoszenie jako opiekunka do dziecka,a moja koleżanka jako sprzedawca w sklepie obuwniczym.Jest to jakaś firma co robi ludzi w ch...a zarabiają na SMS-ach po prostu BEZCZELNOŚĆ
|
|
|
|
|
Takich kombinatorów jest od cholery.
Dlatego nie trzeba być naiwnym - jak trzeba wysłać SMSa premium to od razu wiadomo ze to szwindel. |
|
|
|
|
UWAGA TEŻ NA TO OGŁOSZENIE DO PRACY BIUROWEJ NA KONKURENCYJNYM PORTALU !!! TEN SAM MOTYW TA SAMA ŚCIEMA!!!POJAWIŁO SIE DZISIAJ!!!
Firma zatrudni odpowiedzialna osobe do pracy w biurze. Oferujemy umowę o pracę w pełnym wymiarze etatu, premie miesięczne, Zainteresowanych kandydatów prosimy o przesłanie swojego CV na adres e-mail Uprzejmie informujemy, że skontaktujemy się z wybranymi kandydatami. tel. kom.: 783 456 765 e-mail: beata.mazur1122_(at)_gmail.com |
|
|
|
|
123xxx widziałam to ogłoszenie. Dobrze, że nie wysłałam cv na tego mejla. Jedyne co zrobiłam to skopiowałam mejla z ogłoszenia do przeglądarki i wyskoczyło mi że po wszystkich portalach miast gdzie można zamieszczać ogłoszenia pojawiło się właśnie to ogłoszenie - wydało mi się to trochę dziwne.
>><> ----> Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli <---- <><< |
|
|
|
|
Następny oszust!!!! Ten sam motyw, może nawet to ta sama osoba tylko zmieniony adres
e-mail: beatarusiecka33_(at)_gmail.com |
|