NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »
Chcę kupić vana VW Multivan doradzicie?,
ff
Wysłany: 5 Maja 2014r. 08:43  
Witam chcę kupić solidnego vana na pełnym wypasie, elektronika itd i do tego żeby był wytrzymały trafiłem na ciekawą aukcje

http://alleg(...)005.html

warto?

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Maja 2014r. 08:43  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2014r. 11:07  
Hmmm... ośmioletni van w dieslu z przebiegiem 74 tys km? Niemiec pewnie płakał jak sprzedawał. Przed zakupem solidnie sprawdź auto z zaprzyjaźnionym mechaniorem, obowiązkowo historię po vin. Jak dla mnie - zdecydowanie za mało przejechanych kilosików. Ale cuda się zdarzają - ponoć także wśród sprzedawanych w Polsce aut używanych. Powodzenia!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2014r. 21:26  
Jeżeli chcesz mieć mniej problemów i wydać mniej kasy to polecam T4,nie T5.Ale to tylko moje zdanie.No i znam mechanika samochodowego,który ma takie autko i nie chce innego.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2014r. 21:51  
Popros o nr Vin Klienta. W salonie VW za odplatą powinni ci powiedziec historie,jesli byl serwisowany to bedziesz mial poglad na ten temat. Ogolnie od LKR nie kupuj Busow,Cudeniek na kolkach umiech w 99% jezdza na przewozach po Ue i przebiegi w rocznych autach widzialem,ze dochodzily do 350 000km i sa Strasznie do sprzedazy podpicowane.. ale moze ten jest wyjatkiem umiech

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 5 Maja 2014r. 21:59  
Ja rowniez polecam wycieczke do salonu VW. Przy zakupie ostatniego samochodu wybralem sie z nim do salonu toyoty i zaplacilem za przegladniecie cos kolo 250zl, ale otrzymalem za to pisemne "sprawozdanie" na temat samochodu- poczawszy od grubosci lakieru (niestukany czy malowanyumiech ) a skonczywszy na stanie oleju i kostek hamulcowych, mysle ze warto.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 5 Maja 2014r. 22:53  
Podpinam się pod przedmówców. Koniecznie odwiedz tym autkiem VW. Ja tez znalazlem taka laleczke. Pojechalem do VW zapłaciłem 300 za kompletne sprawdzenie, i okazało sie, ze to trup. Cały plik kartek z awariamii. Dzieki temu uniknąłem "strzału w kolano"

Poza tym miej uwagę na wysokie koszty utrzymania motoru 2.5

Bo jak nie Ja to kto?
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Maja 2014r. 06:06  
altar - gdzieś Ci dzwoni... ale nie do końca wiesz gdzie.
Przede wszystkim wysokie koszty utrzymania to ma 2.5 tdi ale 6 cylindrowy (montowany np w A6, czy nawet A4), a to jest stara rzędowa piątka przystosowana do "współczesności".

Druga sprawa - srebrny lakier ma to do siebie, że nie jest łatwo go podrobić, trochę więc lewy bok tego VW przeszedł i to na fotkach dość mocno widać...

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 40%
ff
Wysłany: 6 Maja 2014r. 09:20  
Po pierwsze nie wierzcie w bajki o VINie. Bo są serwisy co nie wszystko w VIN wpisują. Wiec po VIN nie dojdziesz do całkowitej historii pojazdu. I to sobie kowalski zapamiętaj.

A druga najważniejsza sprawa jeśli auto było sprowadzane z Francji to zażądaj faktury CT CONTROL TECHNIC.

To co na tej fakturze będziesz miał napisane, to może być tak ze historia VIN samochodu nie będzie się zgadzać z tym co SERWIS przedstawi podczas przeglądu.

I jeżeli to jest van oryginalny salonowy to te 75 tyś km to jest za mało. 200 tyś to już wiarygodne by to było.

Jedni pija bo musza, Ja pije bo lubie, chyba ze tez juz ku.... musze!!!!
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Maja 2014r. 10:38  
miałem vw T5 i nie polecam masa problemów i tyle durbo wtrsyki dwumas kosztowne historie! z pod kraśnika jest sporo przewoźników co latają za granicę więc zalecam ostrożność kup sobie np vivaro taniej wyjdzie

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 6 Maja 2014r. 21:10  
74 tyś 543 km hahahahahah

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Szukam ... »