~~andrzej | |
|
|
PODPISALISMY NOWE ANEKSY W KTORYCH MAMY ZARABIAC 70% STAWKI
I BEDZIEMY PRACOWAC ODPOWIEDNIO MNIEJ GODZIN zaistniala taka sytuacja ze na poczatku tego miesiaca czesc osob zostala wyslana na 5 dni Bezpłatnego Urlopu( w tym ja) zostalismy zapewnieni ze gdy bedzie postoj to wpiszą nam za to urlop wypoczynkowy Ale jak sie dzis okazalo to czesc tych osob ktora byla juz na bezplatnym DOSTANIE ZNÓW 4 DNI URLOPU BEZPŁATNEGO!!! czyli w sumie wychodzi mi 9 dni w tym miesiacu!!!! jakie 70%???????? teraz mam 50% ZOSTALY ZLAMANE NASZE PRAWA!!!!!!!!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
~~xxxx | |
|
|
najlepiej byloby zglosic sprawe do powiatowej inspekcji pracy
|
|
|
~~pracownik ATS | |
|
|
Nie znam twojej sytuacji ale na lakierni i pakowni jest tak że my dopiero wykorzystaliśmy po 1 dniu a niektórzy nie wykorzystali jeszcze żadnego. Więc idziemy do pracy w poniedziałek i wtorek więc wykorzystam tylko 4 (20%) z 6 (30%). Więc nam powinni większą kasę zapłacić niż jest w aneksie. Jeżeli u was wynikła taka sytuacja to nie powinniście się na to zgadzać. Z tego co wiem na marzec jest sporo do lakierowania więc postoi może być mało a nawet wcale a inne wydziały też muszą pełną parą robić żebyśmy mieli co lakierować. Z tego co słyszałem odlewnia robi teraz cały tydzień do końca lutego.
PS. Szczerzę się dziwie po co firma wprowadza aneksy obniżkowe jak już w pierwszym miesiącu je skraca i było wiadomo że jadą nowe koła. Ostatnio je lakierowali dokładnie chodzi o koła Volvo które później idą jeszcze do polerowania więc podwójnie muszą przejść przez kontrolę. Trzeba sobie jak dostaniemy wypłatę dokładnie posprawdzać ile nam zabrali. Ta sama sytuacja jest w RIALU po co ludzi zwalniają jak za chwilę dostają pełno zamówień że potrzebują ludzi z ATS-a. Przecież od nas przeszło trochę osób i mają w RIALU do maja pracować. ATS i RIAL coś kombinują tylko jeszcze nie wiadomo co ??????? |
|
|
~~lechu rst | |
|
|
ja tez zostalem oszukany i w tym miesiacu mam 9 dni bezplatnego urlopu
a mialem miec 5 dni bo wtedy byloby 70% stawki a tak to mam teraz 50%!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
~~margo | |
|
|
udaj się więc do adwokata to ci wytłumaczy to czego nie możesz zrozumieć, niektórzy tak mają że nic do nich nie dociera..
ZAWSZE MOZESZ SIĘ ZWOLNIĆ JAK CI NIE PASUJE |
|
|
~~----- | |
|
|
CYTAT udaj się więc do adwokata to ci wytłumaczy to czego nie możesz zrozumieć, niektórzy tak mają że nic do nich nie dociera.. ZAWSZE MOZESZ SIĘ ZWOLNIĆ JAK CI NIE PASUJE Odezwał sie fanatyk ATS któy by nawet za free tam zapierniczał |
|
|
~~Dalton | |
|
|
Reiker by was pogodził zjechali go jak a nie powiem co...
|
|
|
~~margo | |
|
|
Bo mi cię szkoda jeśli czujesz się pokrzywdzony to przecież na łańcuchu nikt cię tam nie uwiązał!!!
Nie pasuje droga wolna... A ja nie narzekam,zawsze może być gorzej. |
|
|
~~jozek | |
|
|
margo pewnie jestes zakochany w kierowniku i dlatego tak mówisz...
|
|
|
~~woist | |
|
|
CYTAT PODPISALISMY NOWE ANEKSY W KTORYCH MAMY ZARABIAC 70% STAWKI JAKIE PRAWA PRACOWNIK W ATS NIE MA ZADNYCH PRAW
I BEDZIEMY PRACOWAC ODPOWIEDNIO MNIEJ GODZIN zaistniala taka sytuacja ze na poczatku tego miesiaca czesc osob zostala wyslana na 5 dni Bezpłatnego Urlopu( w tym ja) zostalismy zapewnieni ze gdy bedzie postoj to wpiszą nam za to urlop wypoczynkowy Ale jak sie dzis okazalo to czesc tych osob ktora byla juz na bezplatnym DOSTANIE ZNÓW 4 DNI URLOPU BEZPŁATNEGO!!! czyli w sumie wychodzi mi 9 dni w tym miesiacu!!!! jakie 70%???????? teraz mam 50% ZOSTALY ZLAMANE NASZE PRAWA!!!!!!!!! |
|
|
~~aaaaa | |
|
|
powiatowa inspekcja pracy otrzyma dzis zgloszenie
|
|
|
~~jan3ci | |
|
|
CYTAT powiatowa inspekcja pracy otrzyma dzis zgloszenie Już otrzymała |
|
|
~~prac. ats | |
|
|
w tym obozie nie ma prawa a teraz ten kto sie postawi krzywo popatrzy głupio będzie się śmiał wyleci
ludzie tam są zaszczuci jak psy mają pracować jak roboty a te aneksy to wielki skandal - brak zamówień śmiech na sali - koń by się uśmiał były lata że w sezoonie zimowym było gorzej! tylko leszek ch zajebał kółkami magazyn i nie ma roboty bo trzeba to przecież sprzedać |
|
|
~~sssss | |
|
|
jan3ci SKAD MASZ TAKIE INFO??
|
|
|
~~ktoś | |
|
|
dałes sie kolego poprostu wyruchac kierownikowi!!!nie wiedziałes że postój będzie????taki pajaców jak ty nic dziwnego że ruchają
|
|
|
~~ats | |
|
|
na kimś musieli jeszcze zarobić!!!najprościej na debilach
|
|
|
~~kierownik | |
|
|
zawsze mogłeś nie podpisywać aneksu. to już twój problem
|
|
|
~~aaaa | |
|
|
CYTAT zawsze mogłeś nie podpisywać aneksu. to już twój problem roboty jest na 100% a kasy dadzą wam ile będą chcieli tylko po to były aneksy
|
|
|
~~zzzzz | |
|
|
CYTAT CYTAT zawsze mogłeś nie podpisywać aneksu. to już twój problem roboty jest na 100% a kasy dadzą wam ile będą chcieli tylko po to były aneksy |
|
|
~~pracownik | |
|
|
CYTAT zawsze mogłeś nie podpisywać aneksu. to już twój problem A ty co wyskakujesz z tym zwalnianiem się jak jesteś taki mądry to dlaczego się sam nie zwolnisz. A w ogóle ty pracujesz w ATS że się tak wymądrzasz. Z tego co widzę w ATS wiele osób się boi swoich kierowników jak oni przychodzą i karzą komuś wypisać urlop większość robi to bez zastanowienia i podpisuje. A według prawa jest tak że oni nas nie mogą zmusić do wypisania urlopu. No teraz podpisaliśmy aneksy więc 6 dni bezpłatnego musi być ale nie więcej co najwyżej mniej po prostu jak kierownik powie że macie iść na wolne powyżej 6 dni nie zgadzajcie się. Kiedyś miałem taką sytuacje że kierownik przyniósł mi blankiet i kazał wypisać urlop to go podarłem i przyszedłem do pracy i żadnych konsekwencji z tego nie miałem. Chociaż jedynie co mogą to zabierać nam premię motywacyjną no ale zabierać wszystkim to też by się ludzie wkurzyli. Ale po co ja to pisze jak i tak większość przyjdzie kierownik i od razu pod piszą a później teksty ze ja mam mało urlopu a podpisałem bo będę pierwszy na liście do zwolnienia albo mi premie zabiorą. Ja już miałem 2 razy premię zabraną bo później się oni z nas śmieją. |
|
|
~~ferer | |
|
|
i co dacie tak sobą pomiatac??
|
|
|
~~era2009 | |
|
|
CYTAT i co dacie tak sobą pomiatac?? spirdslsj...tylko takich ćwoków na moczba,hhehehe |
|
|
~~BATMAN STW | |
|
|
CYTAT CYTAT zawsze mogłeś nie podpisywać aneksu. to już twój problem A ty co wyskakujesz z tym zwalnianiem się jak jesteś taki mądry to dlaczego się sam nie zwolnisz. A w ogóle ty pracujesz w ATS że się tak wymądrzasz. Z tego co widzę w ATS wiele osób się boi swoich kierowników jak oni przychodzą i karzą komuś wypisać urlop większość robi to bez zastanowienia i podpisuje. A według prawa jest tak że oni nas nie mogą zmusić do wypisania urlopu. No teraz podpisaliśmy aneksy więc 6 dni bezpłatnego musi być ale nie więcej co najwyżej mniej po prostu jak kierownik powie że macie iść na wolne powyżej 6 dni nie zgadzajcie się. Kiedyś miałem taką sytuacje że kierownik przyniósł mi blankiet i kazał wypisać urlop to go podarłem i przyszedłem do pracy i żadnych konsekwencji z tego nie miałem. Chociaż jedynie co mogą to zabierać nam premię motywacyjną no ale zabierać wszystkim to też by się ludzie wkurzyli. Ale po co ja to pisze jak i tak większość przyjdzie kierownik i od razu pod piszą a później teksty ze ja mam mało urlopu a podpisałem bo będę pierwszy na liście do zwolnienia albo mi premie zabiorą. Ja już miałem 2 razy premię zabraną bo później się oni z nas śmieją. a sam ćwoku podpisałes pierwszy aa teaza szukasz dymu......mieszkam na żwirki to przyjdź to ci wyrwię boląca trujkę bałamowiczu... |
|
|
~~wsiok ze stalow | |
|
|
7/10 etata! Jak bedzie robota na maksa czyli100% bedziemy mieli nadgodziny
|
|
|
|
|
|
k...a ale o co wam chodzi????????sami sie poprzyjmowaliscie do tych"firm z obcym kapitalem"
miało być tak cudownie!!!!??? BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|