NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
Depresja,
~~Iwona
ff
Wysłany: 24 Lut 2009r. 22:08  
Przypadków zachorowań na depresję jest coraz więcej To może zacząć się nagle. Budzisz się w przygnębionym nastroju. Choroba może też narastać powoli. Z dnia na dzień masz coraz mniej chęci do działania. Nic cię nie cieszy.
Bliscy chorego często mylą depresję z lenistwem. - Jak to nie może podnieść się z łóżka, przecież nic mu nie dolega - skarżą się lekarzom. Psychiatrzy tłumaczą, że dla osoby w ciężkiej depresji wyjście do łazienki jest wysiłkiem, jak dla kogoś po zawale. Zamiast kategorycznie żądać od chorego "musisz to zrobić”, lepiej zachęcać "może spróbowałbyś…” Trzeba mobilizować chorego do walki z cierpieniem, wspierać

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 24 Lut 2009r. 22:08  

~~jejeje
ff
Wysłany: 24 Lut 2009r. 22:12  
chłopa "se" znajdź ;)

~~ocż
ff
Wysłany: 25 Lut 2009r. 06:18  
Brak wit D3 powoduje taki stan rzeczy. W 90% witamina ta jest uwalniana przez skóre, watrobe pod wpływem promieni UV /słońce-solarium/. Innej opcji nie ma!!!! Piguły to nieporozumienie!!!!
Madry lekarz powinien Cie wysłac do solarium. Choroba ta nasila się w okresie jesienno-zimowym. Juz po pierwszym seansie dostaniesz niezłą dawkę tejże. Gwarantuje , że natychmiast , zechce Ci się chcieć-więcej info na miejscu.
20 min na solarium=400litrów mleka/trucizna/.

~~kasia
ff
Wysłany: 25 Lut 2009r. 16:55  
Jejeje, Ty nie wiesz co piszesz, depresja to poważna choroba i coraz więcej osób na nia choruje, obyś nie musiał (a) doświadczyć tego na własnej skórze.

A co do solarium, to może i samopoczucie poprawia, jak jest wyposażone bardzo dobre urządzenia, którymi można nie tylko opalać, ale również świadczyć usługi światłoterapii. A nie wiem czy w Stalowej takie jest. Natomiast witamina D3 ma znikomy wpływ na zapobieganie depresji, czy też jej leczenie. Owszem zapobiega osteoporozie, zawalowi itp. ale nie depresji.

~~ocż
ff
Wysłany: 25 Lut 2009r. 17:44  

ff
Wysłany: 25 Lut 2009r. 17:51  
Widziałaś to mrugnięcie w moim oku? Wiem, że to poważna choroba ale czego tu szukasz na forum?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 25 Lut 2009r. 20:01  
Mam DEPRESJJJJEEEE!!!!
Uff, aż lepiej się poczułam smiech2

Nie no tak na poważnie, jeśli w życiu ci się nie układa, to najcieplejsze promienie słoneczne nic nie pomogą..zaklopotany

Nie wycinaj lasów, bo może kiedyś będziesz partyzantem.
Prywatna wiadomość 

~~wiesia
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 06:58  
jak tak bardzo pachną ci psychotropy , to jazda do "sklepu" - mnie UV pomogły

ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 12:44  
CYTAT
jak tak bardzo pachną ci psychotropy , to jazda do \"sklepu\" - mnie UV pomogły

Psychotropy nie na depresje się bierze, dziecino,
mylisz pojęcie ze schizofrenią..
mlotek
A mi nie chodziło o żadne leki, tylko o samodestrukcję
spowodowaną ryciem sobie dyni problemami, które ma wielu ludzi i jakoś z tym żyją..
Różni ludzie podobne zmartwienia różnie odbierajązaklopotany
A co powiesz na temat sportu i jego wpływu na depresję??
I nie chodzi mi o bieganie po słonecznych trasach, a przykładowo wieczorem, nawet spacer. Naukowo udowodniono że pomaga!

Prywatna wiadomość 

~~ocż
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 12:57  
ŻYCIE BEZ RUCHU - NIE JEST ŻYCIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

~~Wika
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 13:00  
----------(¯`•♥•´¯)---------------
-----------♪--`•.¸.•´--♪-------------
----♫-------ﭼﺡﻶﮎﺦ---------♫-----

Nasze życie ...
Nasze życie
to codzienne, nowe odkrycie
siebie samego,
kogoś drugiego,
nasze zachowania
dobre lub złe punktowania!
w zależności od
barw życia
raz mniej , raz wiecej
mamy do odkrycia,
Nasze życie
jakie będzie?
zależy od nas samych
nie zawsze
do wszystkiego przekonanych.
Tolerancja ,
spokoju gwarancja,
każdy z nas wady ma ,
jak również i zalety
i trzeba się ze wszystkim pogodzić
niestety!
Nie ma tylko dobra
na szczęście i zła samego!
dlatego,
bierzmy z życia to co najpiękniejsze
i dawajmy miłość
ona nam godności dodaje!
Kto miłość innym daje
radość za cel życia uznaje !
Szanujmy się wzajemnie
ślepo nie patrzmy przed siebie ,
każdy błąd jest do naprawienia,
a dla upewnienia
w mądre i dobre jutro uwierzmy
i tylko to co piękne
sobie dajmy
od piękna i miłości
nie uciekajmy!!! To jest sposob na depresje;)

~~Fafik
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 16:38  
Lubię sobie czasem poczytać takie ludowe mądrości, np. na temat depresji...

CYTAT
A co powiesz na temat sportu i jego wpływu na depresję??
I nie chodzi mi o bieganie po słonecznych trasach, a przykładowo wieczorem, nawet spacer. Naukowo udowodniono że pomaga!

Fakt, pomaga. Ale należy pamiętać, że pacjent chory na depresję nie ma siły by wstać z łóżka, a co dopiero uprawiać sport.

Z depresją idzie się do lekarza - bezpośrednio do psychiatry, ewentualnie najpierw do lekarza pierwszego kontaktu. Nie trzeba bać się psychiatry, nie można się wstydzić, to nie tak, że do psychiatry chodzą świry. Depresję powoduje zaburzone przewodnictwo neuroprzekaźników, które leczyć można tylko farmakologicznie.

Wstydzić się iść do psychiatry to tak, jakby wstydzić się iść ze złamaną ręką do ortopedy, bo do ortopedy chodzą tylko kaleki.

~~ocż
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 17:55  
"Depresję powoduje zaburzone przewodnictwo neuroprzekaźników, które leczyć można tylko farmakologicznie"

Mnie natomiast się zdaje/wiem/ , że nadpalają się dlatego , ze w organiżmie jest spalany węgiel i woda/węglowodan/. Z węgla zawsze jest "popiół".
Wystarczy zastosować inne właściwe paliwo,tym razem wodorowe/tłuszcze/ ,a problem niebawem zniknie samoistnie/Biochemia Harpera/-cykl pentozowy.
Jajecznica z chlebem nadpala "styki" , bez chleba likwiduje nadpalone -ot i wsio.
Gdy zlikwidujemy wszystkie nadpalone styki w organizmie, jestesmy zdrowe jak byki...hehehe-i tak jest w istocie.

ff
Wysłany: 27 Lut 2009r. 09:11  
Hej, dobre.. Warto spróbować innych sposobów niż psychotropy, które wywołują nieodwracalne zmiany w psychice.
Lekarze przepisują je tylko w ostateczności, lub jeśli pacjent nie może liczyć na pomoc kogoś bliskiego.
A co do tych spacerów to właśnie o to chodzi żeby się zmusić, wiadomo że lekko nie będzie..

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 28 Lut 2009r. 23:45  
Jedzcie ryby=) Dla co drugiego Japończyka słowo depresja nie istnieje, Ci co je znają nie wiedzą czym jest. Nie wiem co mają w sobie ryby, ale odkąd powstało google wszystkie pytania stały się głupie, więc jeśli ktoś jest ciekaw co mają ryby, że po nich stan depresji nie występuje niech sobie poczyta na google. Pewne jest jednak, że odpowiednia ilość tego mięsa robi swoje.

Prywatna wiadomość 

~~ocż
ff
Wysłany: 1 Marz 2009r. 06:38  
Jak to co maja ryby???? - mówie o tym od poczatku : miedzy innymi dużą dawkę wit D-D3 http://www.solar(...)ja-/?s=3

Beczke tranu czy solarium- ja wole solarium.

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »