~~mieszkaniec | |
|
|
25-02-2009 r. Rada Miasta zastanawia się jak załagodzić skutki kryzysu w mieście,
a Zarząd Spółdzielni Mieszkaniowej podnosi czynsz. Podczas spotkania grupy do opracowania działań Rady Miejskiej, poprosiłem o informację przewodniczącego Jana Sibige, czy w tym roku Spółdzielnia Mieszkaniowa ma zamiar podnieść czynsz w czasie kryzysu. Członek zarządu Spółdzielni Mieszkaniowej Jan Sibiga, poinformował, że Zarząd podjął decyzję o podwyżce czynszu dla mieszkańców miasta. źródło: www.dariuszprzytula.stalowa-wola.pl |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ale Szacowny Zarząd też dotknął kryzys i z czegoś muszą przecież żyć. Nie sądzisz?
|
|
|
|
|
Edzio nie chce byc niegrzeczny ale mam pomysł.Niech Członekowie Zarządu Spółdzielni Mieszkaniowej obniżą swoje horendalne zarobki!Polska mafia,żyjąca ponad stan musi być zweryfikowana.Lekarze,sędziowie,prokuratorzy,notariusze, adwokaci,prezesi,rady nadzorcze,parlamentarzyści itp.Nie lubię tych zachłannych hipokrytów,leni i cwaniaczków.
„Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|
|
|
|
Reiker, czyżbyś nie zauważył sarkazmu w moich słowach?
Szczaua : |
|
~~:PP | |
|
|
CYTAT Edzio nie chce byc niegrzeczny ale mam pomysł.Niech Członekowie Zarządu Spółdzielni Mieszkaniowej obniżą swoje horendalne zarobki!Polska mafia,żyjąca ponad stan musi być zweryfikowana.Lekarze,sędziowie,prokuratorzy,notariusze, adwokaci,prezesi,rady nadzorcze,parlamentarzyści itp.Nie lubię tych zachłannych hipokrytów,leni i cwaniaczków. i tu też spisałeś czyjś komentarz |
|
|
|
|
|
Szczaua:Edzio
„Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|
|
|
|
przeciez spółdzielni kryzys nie interesuje!!!! nie ich!!!
zapłacą podatnicy!!!!!!jak zawsze!!! BURN YOUR LOCAL CHURCH |
|
~~robol | |
|
|
czlowiek orkiestra sibiga jest wszedzie gdzie jest koryto i swinie z zarzadu i rady nadzorczej musza z czegos zyc dlatego podnosza czynsz.
|
|
|
~~klara W | |
|
|
W dobie kryzysu gospodarczego moja spółdzielnia obniżyła czynsz
Wiec dla czego inne spółdzielnie nie prze bidują tego ciężkiego okresu jaki nastąpił tylko chcą chapać coraz więcej To jest wielkie nie porozumienie , pan Sibiga niech się zastanowi lepiej nad tym co robi, bo dojdzie do tego, że połowa mieszkańców Spółdzielni Mieszkaniowej na ul. KEN przestanie wywiązywać się z obowiązku wnoszenia opłat w wysokich stawkach. To jest skandal media stalowowolskie powinny zareagować na tą bezmyślną podwyżkę. Wiem, że co nie którzy napiszą to pójdą na bruk itd ale gdzie na ten bruk pójdą?? Jak mieszkania socjalne pozajmowane przez stołki?? I tych, których naprawdę nie stać |
|
|
|
|
|
taa media stalowowlskie coś zrobią chyba nic jak zwykle.
"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
~~szlak | |
|
|
BO my narod polski nie umiemy sie zjednoczyc tylko jeden drugiemu by ostatek kesa wydarł z gardła zeby mu było lepiej a nie tobie..a szczegolnie te po 50 to banda złodziei nalezy im sie i hu... takie maja widzi mi sie robic sie im nie chce ale kasa im sie nalezy to samo jak w hucie połowa nioe robów społdzielnie tez banda złodzie nic nie robia tylko czynsz podnosza debilizm jakis 500 zł płace za 52 m o hujec idzie a za co mamy zyc dzieci utrzymac O TYM NIKT NIE MYSLI..
|
|
|
~~cłonek Sp. | |
|
|
Cholera by ich wzieła,PŁACĘ po "staremu".
Poczekajcie jeszcze trochę ,płacił będzie codziesiąty. |
|
|
~~czesio | |
|
|
niech ich ...trafi
|
|
|
~~C-R | |
|
|
MAM WYKUPIONE 1982R - CZYNSZ MI WZRÓSŁ O 47 ZETA. KOGOŚ JEDNAK POJ...ŁO
|
|
|
~~grrrrr | |
|
|
Ludzie to jest chore. Za mieszkanie 47 m2 - płacę 500 zł, miesięcznie. Ludzie to jest rozbój. Za 6000 zł rocznie to ja spokojnie ogrzeję dom do 120 m2.
|
|
|
~~grrrrr | |
|
|
Ludzie to jest chore. Za mieszkanie 47 m2 - płacę 500 zł, miesięcznie. Ludzie to jest rozbój. Za 6000 zł rocznie to ja spokojnie ogrzeję dom do 120 m2.
|
|
|
~~c-r | |
|
|
nie płacić przez 3-4 miesiące, a potem sie zobaczy-pazerny dwa razy traci
|
|
|
|
|
|
Jest na to jedno rozwiazanie ;)
Wyodrebnic mieszkania na odrebna wlasnosc i zrobic wspolnote ;) Odpoadnie wiel kosztow polecam wystarczy tylko 50 % mieszkancow bloku aby sie zgodzilo . |
|
~~ania | |
|
|
wspolnota mieszkaniowa tez zdziera za wszystko trzeba im placic nawet za pieczatki papiery dla nich itp.zdzieraja na kazdym kroku i wcale nie tak malo,a kwoty do zaplaty za czynsz i reszte nie sa takie niskie
|
|
|
|
|
|
to samo robi i za to samo placi sie spoldzielni tylko ze ma wliczone to w koszty eksploatacji ale chociaz widomo za co sie placi a w spoldzielni wrzuca sie wszystko do jednego wora i nie placi sie za SDK, teraz w tym roku za ochody 50 lecia itp jakby co to mzoemy porownac czynasz za porownywalne mieszkania
|
|
~~CZESLAW 52 | |
|
|
dziekujemy panie sibiga,my ludzie szarych blokowisk bedziemy placic wedle panskiego zyczenia a ZEBY WAS WSZYSTKICH W TEJ SPOLDZIELNI SZLAG TRAFIL!!!!
|
|
|
~~mieszkaniec | |
|
|
Grrrrrr - wydaje Ci się, że całe opłaty, to tylko ogrzewanie? A śmieci wywozi Ci krasnoludek, ten sam utrzymuje w czystości klatkę, trawnik przed blokiem i plac zabaw dla dzieci. Tu można wymieniać długo. Poproszę o krasnoludka.
|
|
|
~~observerr | |
|
|
zdziercy !!! pensje mają za małe !! tłumaczą wzrostem energii ale czy energia tyle podrozała w przeliczeniu na miesiąc !! sterzy komunisci siedza w zarzadzie i stare dziadki i za malo zarabiają @!!!!
|
|
|
~~zniesmaczony | |
|
|
właśnie dziś otrzymałem powiadomienie o wysokości opłat które wzrosły mi o 20zł dodam ze mam 48m2 i płace już 380zł,w dodatku nie rozumiem dlaczego ja mam płacić za sprzątanie klatek skoro ja sam sobie je mogę posprzątać! w dodatku ci sprzątający leją tyle tej wody że głowa mała i później schnie ona przez pół dnia i jak by tego było mało śmierdzi od nich alkoholem ale to zawsze ale co kogo to obchodzi!!! i co to jest "Działalność Społeczno Kulturalna" na cholerę mi takie coś jest potrzebne ?! I jaka legalizacja wodomierzy WTF? przecież to jest nic innego jak okradanie człowieka w biały dzień!!!!!
|
|
|
~~qwerty | |
|
|
Wypowiedzieć totalną wojnę spóldzielni i nie płacić , płacić po staremu .W jedności siła .Oraz zwolnić prezesa .To najprostrzy sposów .
W jedności siła. |
|
|