|
|
|
CYTAT właśnie dziś otrzymałem powiadomienie o wysokości opłat które wzrosły mi o 20zł dodam ze mam 48m2 i płace już 380zł,w dodatku nie rozumiem dlaczego ja mam płacić za sprzątanie klatek skoro ja sam sobie je mogę posprzątać! w dodatku ci sprzątający leją tyle tej wody że głowa mała i później schnie ona przez pół dnia i jak by tego było mało śmierdzi od nich alkoholem ale to zawsze ale co kogo to obchodzi!!! i co to jest \"Działalność Społeczno Kulturalna\" na cholerę mi takie coś jest potrzebne ?! I jaka legalizacja wodomierzy WTF? przecież to jest nic innego jak okradanie człowieka w biały dzień!!!!! Przy podobnym metrazu mam 420zł i co mam powiedziec
„Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|
|
|
|
„Chcesz udowodnić głupotę feministki, pozwól jej mówić”. |
|
|
~~spółdzielnia | |
|
|
CYTAT Ludzie to jest chore. Za mieszkanie 47 m2 - płacę 500 zł, miesięcznie. Ludzie to jest rozbój. Za 6000 zł rocznie to ja spokojnie ogrzeję dom do 120 m2. to se ćwoku ogrzewaj dom 120 m2, a nie płać spółdzielni, po co robisz szum na forum ? |
|
|
~~Reiker | |
|
|
CYTAT CYTAT właśnie dziś otrzymałem powiadomienie o wysokości opłat które wzrosły mi o 20zł dodam ze mam 48m2 i płace już 380zł,w dodatku nie rozumiem dlaczego ja mam płacić za sprzątanie klatek skoro ja sam sobie je mogę posprzątać! w dodatku ci sprzątający leją tyle tej wody że głowa mała i później schnie ona przez pół dnia i jak by tego było mało śmierdzi od nich alkoholem ale to zawsze ale co kogo to obchodzi!!! i co to jest \\\"Działalność Społeczno Kulturalna\\\" na cholerę mi takie coś jest potrzebne ?! I jaka legalizacja wodomierzy WTF? przecież to jest nic innego jak okradanie człowieka w biały dzień!!!!! Przy podobnym metrazu mam 420zł i co mam powiedziecA tak poza tym: To kogo to: |
|
|
~~#### | |
|
|
Klatki brudne i śmierdzące, trawniki zaśmiecone i obes....przez psy!Drzwi wejściowe w wieżowcu przy KEN gorsze niż do byle jakiej stodoły. A na remonty płacę 85 PLN!Płacimy również za tych co nie płacą!Skandal!.A co to jest ta działalność społeczno- kulturalna?Kto korzysta z tych pieniędzy?
|
|
|
~~zarząd SM | |
|
|
CYTAT Klatki brudne i śmierdzące, trawniki zaśmiecone i obes....przez psy!Drzwi wejściowe w wieżowcu przy KEN gorsze niż do byle jakiej stodoły. A na remonty płacę 85 PLN!Płacimy również za tych co nie płacą!Skandal!.A co to jest ta działalność społeczno- kulturalna?Kto korzysta z tych pieniędzy? z działalnośći społeczno- kulturalnej to korzysta tylko niejaki Reiker. |
|
|
~~~Ania W | |
|
|
Kto to jest ten Reiker co to z figóra w miescie.!!!
|
|
|
~~tyka | |
|
|
Byłam w spółdzielni i pytałam o tę działalność społeczno-kulturalną. Chodzi o to, że można posłać dzieci np. na jakieś warsztaty plastyczne, teatrzyk, tańce itp organizowane przez SDK. Nie mam dzieci, więc się wypisałam z tego i nie będę za to płacić. A zawsze można sie z powrotem zapisać. Tak kilka groszy w kieszeni zostaje. Myślę też żeby zapytać się sąsiadów z klatki, czy by nie byli za samodzielnym sprzątaniem klatki. Wtedy nie trzeba byłoby płacić za to. Ja bym bez problemu mogła sprzątnąc swoją kondygnację, tylko nie wiem, czy reszta Jaśnie Państwa z klatki ruszy cztery litery.
|
|
|
~~Zosia | |
|
|
Rada Miasta o kryzysie ,władze miasta oraz zaproszeni goście dyskutowali jak radzić sobie z kryzysem a Zarząd Spółdzielni Mieszkaniowej podnosi czynsz i to znacznie
|
|
|
~~ziom | |
|
|
sanowe ksiazeczki i podwyzki na czynsz A GDZIE KUWA ROZLICZENIA ZA ZESZŁY ROK BANDA ZŁODZIEI...
|
|
|
~~adam | |
|
|
CYTAT Rada Miasta o kryzysie ,władze miasta oraz zaproszeni goście dyskutowali jak radzić sobie z kryzysem a Zarząd Spółdzielni Mieszkaniowej podnosi czynsz i to znacznie Tak Zarząd Spółdzielni radzi sobie z podwyżkami.Najlepiej podnieść czynsz i kasa jest!!! |
|
|
~~werss | |
|
|
No tak wiceprzewodniczącemu Janowi Sigidze rady miejskiej jest za mało w zarządzie spółdzielni i potrzebuje więcej dlatego sobie podnieśli!!
|
|
|
~~robol | |
|
|
no jeszcze niejakiego kozielewicza do tego zloba w tej radzie powinni sobie wziasc.
|
|
|
~~:) | |
|
|
wszystko ladnie i pieknie ale tak jak kolega wyzej zauwazyl w tym roku nie ma dostarczonych kartek z rozliczeniem za cieplo.. pomijajac juz jakie kolwiek roliczanie z wody...
|
|
|
~~Ela | |
|
|
Tylko w Polsce trzeba płacić tzw. czynsz. I jak to jest mam mieszkanie własnościowe i płace za coś co jest moje!!!
Paranoja!!! Co tak zdrożało? Więcej używam ścian? czy co? A co z tymi co nie płacą? i tak ich nie wyeksmitują bo nie ma gdzie. A ile zarabia prezes spółdzielni, osoby które tam pracują? wystarczy pójść do spółdzielni i zobaczyć jakie luksusy za moje pieniądze!!! Klatkę też sobie posprzątam. Do tej pory sprzątałam. A spółdzielnia co robi za ten fundusz remontowy? Nie sadzi drzew tylko wycinają, nawet nie ma stojaków na rower można by pisać.........:!!http://stalowemiasto.pl/emotikony/pliki/excl.gif: |
|
|
~~adam | |
|
|
CYTAT wszystko ladnie i pieknie ale tak jak kolega wyzej zauwazyl w tym roku nie ma dostarczonych kartek z rozliczeniem za cieplo.. pomijajac juz jakie kolwiek roliczanie z wody... Rozliczenia to mi się wydaje są do końca marca.Ja też najchętniej rozgonił bym tą bandę z domu spółdzielczego.Ci co płacą to płacą też za tych co nie płacą.Jak spółdzielnia utrzymałaby płynność finansową jak nie płaci 40% lokatorów? Utrzymać płynność można tylko podniesieniem czynszów niestety!Tylko nasi pracodawcy nie podniosą nam z tego powodu wypłat a ci co nie płacą mogą jak na razie spać spokojnie.Ciekawe kiedy coś się zmieni w tym temacie i co robi spółdzielnia oprócz podnoszenia czynszów!!!To jest chore żeby żerować na tych którzy jeszcze mają czym płacić!!! |
|
|
~~BATMAN STW | |
|
|
CYTAT CYTAT wszystko ladnie i pieknie ale tak jak kolega wyzej zauwazyl w tym roku nie ma dostarczonych kartek z rozliczeniem za cieplo.. pomijajac juz jakie kolwiek roliczanie z wody... Rozliczenia to mi się wydaje są do końca marca.Ja też najchętniej rozgonił bym tą bandę z domu spółdzielczego.Ci co płacą to płacą też za tych co nie płacą.Jak spółdzielnia utrzymałaby płynność finansową jak nie płaci 40% lokatorów? Utrzymać płynność można tylko podniesieniem czynszów niestety!Tylko nasi pracodawcy nie podniosą nam z tego powodu wypłat a ci co nie płacą mogą jak na razie spać spokojnie.Ciekawe kiedy coś się zmieni w tym temacie i co robi spółdzielnia oprócz podnoszenia czynszów!!!To jest chore żeby żerować na tych którzy jeszcze mają czym płacić!!! PŁACIMY CORAZ WIĘCEJ, A CO W ZAMIAN... DLA KOGO TA PODWYZKA... JAK WYGLĄDAJA BLOKI... JAKIE ŁAWKI,.... JAKIE KOSZE... SPRZATACZKA RAZ NA TYDZIEŃ( A SZKODA, BO FAJNA I ŁADNA..POZDRO )......., PO CO TYLE SPÓŁDZIELNI, ZROBIC JEDEN GMACH I Z GŁOWY...OCZYWIŚCIE SERWISANCI LENIUCHY CO ZA ZAKRĘCENIE WODY ŻĄDAJA NA PIWO...ZROBIĆ CENTRALNĄ BUDĘ I ZAWSZE KTOŚ TAM BĘDZIE....CHODNIKI OCZYWIŚCIE SOLĄ I PIASKUJĄ, ALE POSPRZĄTAC TO BAGNO NIE MA KTO...A SZKODA, BO ZAMMIAST DAWAĆ BEZROBOTNEMU KASĘ NA PIWKO Z BIEDRONKI I ICH ROZPIJAĆ, TO ŁOPATA I MIOTŁA I DO DZIAŁU... |
|
|
|
|
|
Do Eli jeśli masz mieszkanie własnościowe to dalej jest to własność spółdzielni, co innego odrębną własność ale dopóki ponad 50 % nie wyrazi na to chęci mieszkających w danej nieruchomości to dalej jesteście w spółdzielni chyba ze zostanie przekształcone ostatnie mieszkanie w bloku to z mocy prawa automatycznie powstaje wspólnota mieszkaniowa, ja ja wiem ze jest różnie bo rożnych wspólnotach ale przynajmniej wiadomo za co dokładnie się płaci nawet za te wspomniane pieczątki itp w spółdzielni to wszystko ginie w jednym worze i tak do końca nie za bardzo wiadomo na co idą te nasze pieniążki ;)
|
|
~~krr | |
|
|
Szlag by to trafił!!! Czynsz się płaci nie wiadomo jaki a jak mi się terma w domu zepsuła to przyjdzie Pan (sku...syn) po 15 (tak żeby mu za to zapłacić), i założy nową... O ja pier... szkoda, że mi się teraz ta terma nie popsuła, to by kur... Pana szlag trafił . Miłej nocki
|
|
|
~~katarzyna | |
|
|
nie dosc ze pracy niemam ( choc jestem po studiach) huta pada ( rodzice nie pomoga) kredyt na 30 lat ( we frankach a rosnie) to jeszcze podwyzszyli czynsz ( i jeszcze prad albo juz podrozal- albo podrozeje) i niby za wywoz smieci i za to ze dali podwyzki sprzataczkom ( tylko mieszkancow w 1 bloku jest 40 , a wszystkich sprztaczek w 1 spoldzielni jest 40 ) a podwyzka dla sprzataczki to 30 zł wiec latwo obliczyc ile zostaje dla spoldzielni. jak moglo do tego dojsc ? jak rodzina w ktorejsc ktos zarabia 800 zł ma zyc skoro samych rachunkow wychodzi ok 500
|
|
|
|
|
|
Mi też podnieśli 20 zł chamy
|
|
~~magadalena | |
|
|
krr-- nie masz obowiazku mu placic tylko dlatego ze przyszedl po 15. do mnie do kaloryfera tez przyszli po 15 ja im nic nie zaplacilam musialam sie tylko podpisac ze przyszli. to jest ich obowiazek za to im placa!
ale jak zgubilam klucze do skrzynki pocztowej to naprawili ale kazali placic 27 zł. |
|
|
~~diana | |
|
|
Najlepsza jest wspólnota mieszkaniowa:ok
|
|
|
~~bippp | |
|
|
CYTAT Tylko w Polsce trzeba płacić tzw. czynsz. I jak to jest mam mieszkanie własnościowe i płace za coś co jest moje!!! Zgadzam się w 100% !!Tylko u nas w Polsce jest to mozliwe!Banda złodzieji i oszustów! Do roboty sie wezcie nieroby a nie zwykłych ludzi okradacie z ostatnich groszy!!!!
Paranoja!!! Co tak zdrożało? Więcej używam ścian? czy co? A co z tymi co nie płacą? i tak ich nie wyeksmitują bo nie ma gdzie. A ile zarabia prezes spółdzielni, osoby które tam pracują? wystarczy pójść do spółdzielni i zobaczyć jakie luksusy za moje pieniądze!!! Klatkę też sobie posprzątam. Do tej pory sprzątałam. A spółdzielnia co robi za ten fundusz remontowy? Nie sadzi drzew tylko wycinają, nawet nie ma stojaków na rower można by pisać.........:!!http://stalowemiasto.pl/emotikony/pliki/excl.gif: |
|
|
~~assan | |
|
|
ciekawi mnie czemu nikt nie docieka dlaczego wciąż drożeje prąd, gaz, benzyna, śmieci? idźcie do energetyki czy gazowni - lokale jak hotele kilkugwiazdkowe!
drożyzna tych mediów generuje w dużej mierze kolejne podwyżki u innych. Społdzielnie płacą za oświetlenie placów, dróg osiedlowych, piwnic, klatek, prąd do hydroforni, wentylatorów, wind... policzcie jakie to są koszty i jak rosną kiedy kWh wzrośnie tylko nieznacznie. nie chce mi sie wiecej na ten temat pisac bo to temat rzeka. Co do wspólnot to tez nie jest ciekawie bo tez za to wszystko trzeba płacić. to taka spóldzielnia mikro. tez zarządca zedrze, tez remonty trzeba robic i za to płacic. |
|
|
|
|
|
Do assan drozyzna drozyzna ale chodzi tutaj o koszty samej spoldzielni doliczanie wlasnej marzy i zarabianie dodatkowe na posredniczeniu w dostawie ciepla i wody, placi sie zaliczkowo itp to sa czesto wydumane kwoty ktore niewiadomo skad sie biora a my za to placimy posrednio. Ja nie mowie ze wspolnoty sa idealne ale tam chociaz wiadomo za co sie placi a tutaj trudno dojsc do czegokolwiek, mam pewne porownanie jak to wlasnie wyglada w spoldzilni i wspolnotach i mimo wielu minusow na korzysc wspolnoty przemawia fakt ze tutaj decyduja wszyscy lokatorzy tutaj niestiety zarzad posrednio w imieniu waskiej grupy osob zaintersowanych na ostatnim walnym zgromadzeniu uczestniczylo tylko 150 osób na 11 tys uprawionych do glosowania
|
|