~~tomek | |
|
|
A niby z jakiej racji mam popierac zalozyciela tematu, ktory w moim mniemaniu mial na celu rozpetanie takiej dyskusji, ktorej poziom i tak nie jest na tak niskim poziomie jakiego sie spodziewalem. Dlatego cala moja tworczosc skupia sie na Tobie, bo to Ty zapoczatkowales ten konfliktotworczy temat i kolejne wypowiedzi, ktore w nim zapisujesz utwierdzaja mnie w przekonaniu, ze kieruje swoje wypociny pod wlasciwym adresem. Zadasz od innych przedstawiania dokonan i przekonan, samemu prezentujac tylko paniczny ped do obrazania innych, ktorych postrzeganie rzeczywistosci jest inne od Twojego.
Ps. Pare razy juz mialem okazje podyskutowac z tym uzytkownikiem, moje odczucia zapisalem w poprzednich postach, takze wiem czego sie spodziewac. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT A niby z jakiej racji mam popierac zalozyciela tematu, ktory w moim mniemaniu mial na celu rozpetanie takiej dyskusji, ktorej poziom i tak nie jest na tak niskim poziomie jakiego sie spodziewalem. Dlatego cala moja tworczosc skupia sie na Tobie, bo to Ty zapoczatkowales ten konfliktotworczy temat i kolejne wypowiedzi, ktore w nim zapisujesz utwierdzaja mnie w przekonaniu, ze kieruje swoje wypociny pod wlasciwym adresem. Zadasz od innych przedstawiania dokonan i przekonan, samemu prezentujac tylko paniczny ped do obrazania innych, ktorych postrzeganie rzeczywistosci jest inne od Twojego. Ps. Pare razy juz mialem okazje podyskutowac z tym uzytkownikiem, moje odczucia zapisalem w poprzednich postach, takze wiem czego sie spodziewac. To może szanowna nowa siła przewodnia wypisze tytuły tematów, na jakie chce dyskutować, a w jakich będzie wyzywać. Czekam. |
|
~~tomek | |
|
|
Moze temat "Co to jest szanowna sila przewodnia" ?
Specjalnie dla Twojej wiadomosci obnaze troche swojej prywatnosci i poinformuje, ze nie glosowalem w wyborach do parlamentu ani prezydenckich, nie popieram takze zadnej partii politycznej, aczkolwiek popieram nie popierajacych PiS. To tak w razie wypadku gdybys chcial wcisnac mi w usta popieranie PO, czerwonych, zielonych lub jakiejkolwiek innej frakcji politycznej. Ps. Bardzo trafne stwierdzenie o opluwaniu i pianie, ktora sam sie raczysz, czekam na apogeum tego stanu. |
|
|
~~mona | |
|
|
tomek zgadzam się z Tobą.Myślę,że -prawdziwy-oryginalny- nie jest ani prawdziwy ani tym bardziej oryginalny.Choć sam się za takiego uważa.Skoro tak go mierzi "obcowanie" na forum z szarakami co to od 1 do 1... to pewnie jest jakimś biznesmenem z Koziej Wólki.Jednak myślę,że sam jest zwykłym zjadaczem,które anonimowo podbudowuje swoje ego.Dlaczego anonimowo?Bo "na żywo" ma z tym problemy.
|
|
|
|
|
|
CYTAT Zwykłym szaraczkiem, który może co najwyżej poszczekać na forum i żyje skromnie od 1 do 1 wszego. Ale uznaje się za niewiadomo kogo. Jaki to poziom sobą prezentuje. Podkadź sobie jeszcze. Jak to się potwierdza już wcześniej stwierdzone, że wystarczy zagłosować na PO, a inteligencja i prestiż same przyjdą. Wypisz wymaluj moi adwersarze. Dawaj jeszcze. Chętnie poznam swoją charakterystykę, zarobki i status społeczno-zawodowy, w końcu żyję w minimalnej świadomości co się dzieje bo resztę jakaś partia mi podpowiada (w tak minimalnej świadomości, że już zapomniałem jej nazwę). |
|
|
|
|
Uderz w stół i nożyce się odezwą. Tak mona, też sobie podkadź. Nie jestem żadnym biznesmenem, jestem księżniczką, która ma wszystkie zachcianki spełniane przez swoich podwładnych. A księżniczka nie może się identyfikować z plebsem, to chyba oczywiste.
|
|
~~lawa | |
|
|
Ja wczoraj jadłem kabanosy z nutrii, skrzydełka cielęce i salceson panierowany w pubie WATYKAN. Do popicia zamówiłem sobie kubeczek cieplutkiego, lejącego się smalcu. Mniam.
|
|
|
~~mona | |
|
|
TAk myślałam, że jesteś księżniczką, księżniczką BANIALUKA (od banialuk oczywiście).
|
|
|
|
|
|
CYTAT TAk myślałam, że jesteś księżniczką, księżniczką BANIALUKA (od banialuk oczywiście). Dziecinko, jeśli wiesz, co to znaczy żyć na godnym poziomie i mieć spełniane wszystkie zachcianki, nie brudząc sobie rąk pracą zawodową, to możesz mnie nazywać i banialuką. |
|
~~tomek | |
|
|
Pamietaj pierwsi beda ostatni. Przypomnij sobie tez przypowiesc o celniku i zawaz na to, ze pieniadze jeszcze nikogo nie uczynily niesmiertelnym i wolnym od nieszczesc wiekszych niz zycie w niedostatku. Jezeli jednak dobrze sobie przypominam to masz problemy z otwieranie okien w swojej willi na ktoryms pietrze w zabudowie plytowej, wiec Twoje bogactwa sa porownywalne z poziomem dyskusji jaka prezentujesz. Oczywiscie mozez byc takze ekscentrycznym geniusze z fortuna, wtedy wszyscy wychodzimy na niegodnych rozmow z Toba i przyjmujemy wszelkie Twe slowa za prawdy objawione.
|
|
|
|
|
|
CYTAT Pamietaj pierwsi beda ostatni. Przypomnij sobie tez przypowiesc o celniku i zawaz na to, ze pieniadze jeszcze nikogo nie uczynily niesmiertelnym i wolnym od nieszczesc wiekszych niz zycie w niedostatku. Jezeli jednak dobrze sobie przypominam to masz problemy z otwieranie okien w swojej willi na ktoryms pietrze w zabudowie plytowej, wiec Twoje bogactwa sa porownywalne z poziomem dyskusji jaka prezentujesz. Oczywiscie mozez byc takze ekscentrycznym geniusze z fortuna, wtedy wszyscy wychodzimy na niegodnych rozmow z Toba i przyjmujemy wszelkie Twe slowa za prawdy objawione. A czy myślisz, że o wszystkim muszę tu pisać? Ja nie mam willi w bidopolandzie, jestem tu czasowo |
|
|
|
|
Rozbrajacie mnie, temat jest:
"Kto w środę popielcową jadł mięso?" a Wy już musicie o polityce bębnić . |
|
~~tomek | |
|
|
Nie My tylko "prawdziwy oryginalny", ktorzy zyje w zachodnich landach, gdzie dostatkiem oplywaja wszelkie stworzenia, lacznie z Nim, a na forum przebywa w celu rozwijania swoich zdolnosci oratorskich, gdzie nie wazna jest jakosc i tresc przekazu, a jedynie sam przekaz. W bidopolandzie poszukuje natchnienia do emanowania Polskoscia w miejscu posiadania willi.
A tak przypadkiem to wielki oredownik patriotyzmu w kazdej postaci, nazywa ojczyzne bidopolandem, twierdzi, ze posiada wille, zapewne w kraju dzieki ktoremu Polske dotknely niezmierzone nieszczescia i Ty smiesz pouczac Nas, ktorzy z dziada pradziada zyja w biedzie, uprawiajac role na chwale Pana, dzierzac kazdy napotkany krzyz, ktory rzuca Nam pod nogi zachodnia sila. Szczerze dziekuje za takiego oponenta w rozmowach, jako prawdziwy Polak w obronie prawdy mowie Ci prawdziwie oryginalnie po Polsku,po chamsku, spierdalaj. |
|
|
|
|
|
CYTAT Nie My tylko \"prawdziwy oryginalny\", ktorzy zyje w zachodnich landach, gdzie dostatkiem oplywaja wszelkie stworzenia, lacznie z Nim, a na forum przebywa w celu rozwijania swoich zdolnosci oratorskich, gdzie nie wazna jest jakosc i tresc przekazu, a jedynie sam przekaz. W bidopolandzie poszukuje natchnienia do emanowania Polskoscia w miejscu posiadania willi. A tak przypadkiem to wielki oredownik patriotyzmu w kazdej postaci, nazywa ojczyzne bidopolandem, twierdzi, ze posiada wille, zapewne w kraju dzieki ktoremu Polske dotknely niezmierzone nieszczescia i Ty smiesz pouczac Nas, ktorzy z dziada pradziada zyja w biedzie, uprawiajac role na chwale Pana, dzierzac kazdy napotkany krzyz, ktory rzuca Nam pod nogi zachodnia sila. Szczerze dziekuje za takiego oponenta w rozmowach, jako prawdziwy Polak w obronie prawdy mowie Ci prawdziwie oryginalnie po Polsku,po chamsku, spierdalaj. Ależ szaraczku, ja po to wszystko piszę od początku, żeby tutaj nastało takie samo dobro, jak jest tam. A takie tumany jak wy ciągle się upierają przy swoim, bo wiedzą lepiej. Szlachcic na zagrodzie równy wojewodzie. I pomachać szabelką na koniku. Machajcie dalej. A ja nadal będę pisał, bo do mądrego dotrze. Bidopoland jest przez takich jak wy i tacy dalej rządzą. |
|
|
|
|
prawdziwy oryginalny jak by niepatrzyl (po) hahahaha TEORIA idjoty , wes człowieku swoja mamusie za rękę i niech cie zaprowadzi do lekarza zbada ci głowę i zacznie leczyć bo z tobą coś nie tak ... nie glosowałem na nikogo ale wole PO niż pis bo jak widzie zwolennika pisu takiego jak ty to mi się zygać chce KŁÓTLIWE KURDUPLE . przestań gasić pyska
|
|
|
|
|
CYTAT prawdziwy oryginalny jak by niepatrzyl (po) hahahaha TEORIA idjoty , wes człowieku swoja mamusie za rękę i niech cie zaprowadzi do lekarza zbada ci głowę i zacznie leczyć bo z tobą coś nie tak ... nie glosowałem na nikogo ale wole PO niż pis bo jak widzie zwolennika pisu takiego jak ty to mi się zygać chce KŁÓTLIWE KURDUPLE . przestań gasić pyska A te twoje auta to chyba przedłużenie mikropenisa dzieciaczku? Pewnie tuningowane i robią buuuuuu. |
|
~~daniel | |
|
|
panowie pozwólcie że zapytam - czemu dajecie się wciągnąć w żałosne dyskusje z "prawdziwym-oryginalnym"?, gość jest zwykłym prowokatorem, zakłada jakieś naiwne tematy, wpieprza swoje wypowiedzi na niemal każdym forum,zaciera łapki kiedy uda mu się wywołać burzę a wy dajecie mu powód do radości grając w jego naiwne gierki, olejcie chłoptasia to będzie filozofował z lustrem w kącie, osobiście uważam że gość cierpi na "zespół małego fiutka" czyli po prostu nerwowo reaguje na wszelkie uwagi na swój temat, a siebie uważa za geniusza.
PS. Doskonale wiem że on jak to tylko przeczyta zaraz wypisze swoje żale, potwierdzi tylko co powyższe, biedny zagubiony chłopczyk z zaburzeniem osobowości |
|
|
~~tomek | |
|
|
Jezeli dobro ma narastac na takich samych podwalinach jak w Twojej ziemii obiecanej to zdecydowana wiekszosc Polakow wybierze zycie w ubostwie zgodnie z wartosciami jakie niesie ze soba bycie Polakiem. Zreszta widze, ze pojecie szczescia u Ciebie determinuje posiadanie zasobow pienieznych co czyni z Ciebie prostaczkowego konsumpcjoniste, ktory omamiony rzadza posiadania jest gotow zaprzedac wyzsze wartosci w imie dobra materialnego. Niestety pewnego dnia pojmiesz, ze wszelakie rzeczy nabyte nie daja szczescia jako samego, sa jedynie substytutem powodujacym chwilowa radosc z posiadania. Dalsza czesc Twojej wypowiedzi od razu ustawia Ciebie w roli mentora, oswieconego przedstawiciela gatunku, ktory oswiecajac Nas, przekazuje recepty na osiaganie lepszej rzeczywistosci otaczajaacej Nas. Problem z tym jest tylko taki, ze to ze uwazasz sie za oswieconego, posiadajacego wiedze wykraczajaca ponad poziom osob z ktorymi sie komunikujesz, jest tylko Twoim mniemaniem, przewartosciowujesz siebie brnac ciagle glebiej w ta patologie. Jestem w stanie poprzec ta teorie poprzez analize Twoich postow, w ktorych chcac przedstawiac siebie jako oswieconego czlowieka o wielu zainteresowaniach i bieglej zdolnosci we wladaniu wiedza i laczeniu roznych dziedzin w jedna, spojna calosc, zatracasz sie i ostatecznie nie jestes w stanie kontunulowac konwersacji na poziomie jaki narzuca Ci druga osoba, przy czym w postrzeganiu innych, druga osoba uzywa jasnych argumentow i wnioskow popartych dowodami.
Nie pozostaj mi wiec nic innego jak zyczyc wielu godzin spedzonych na forum, bo wlasnie bede mial troche wolnego czasu w najblizszej przyszlosci i zamierzam prowadzic zarliwe dyspoty z Toba, z ktorych mam nadzieje bedziesz w stanie wchlonac choc promil wiedzy i zdolnosci jakie bede kierowal w Twoja strone. Ps. Hmm wyszlo troche dlugo jak na prostaczka, szaraczka, bidopolaczka, ale mam nadzieje, ze Ty bedziesz w stanie przebrnac przez tak, krotki i lakoniczny tekst, w koncu z Twoimi zdolnosciami...... |
|
|
|
|
|
CYTAT panowie pozwólcie że zapytam - czemu dajecie się wciągnąć w żałosne dyskusje z \"prawdziwym-oryginalnym\"?, gość jest zwykłym prowokatorem, zakłada jakieś naiwne tematy, wpieprza swoje wypowiedzi na niemal każdym forum,zaciera łapki kiedy uda mu się wywołać burzę a wy dajecie mu powód do radości grając w jego naiwne gierki, olejcie chłoptasia to będzie filozofował z lustrem w kącie, osobiście uważam że gość cierpi na \"zespół małego fiutka\" czyli po prostu nerwowo reaguje na wszelkie uwagi na swój temat, a siebie uważa za geniusza. PS. Doskonale wiem że on jak to tylko przeczyta zaraz wypisze swoje żale, potwierdzi tylko co powyższe, biedny zagubiony chłopczyk z zaburzeniem osobowości Bravo, kolejny domorosły psycholog z koziej wólki. A co do tego małego fiutka. Jak myślisz psychologu, za co jestem księżniczką? Dlaczego zabiegają o moje względy? Pomyśl, to nie boli. |
|
|
|
|
CYTAT Jezeli dobro ma narastac na takich samych podwalinach jak w Twojej ziemii obiecanej to zdecydowana wiekszosc Polakow wybierze zycie w ubostwie zgodnie z wartosciami jakie niesie ze soba bycie Polakiem. Zreszta widze, ze pojecie szczescia u Ciebie determinuje posiadanie zasobow pienieznych co czyni z Ciebie prostaczkowego konsumpcjoniste, ktory omamiony rzadza posiadania jest gotow zaprzedac wyzsze wartosci w imie dobra materialnego. Niestety pewnego dnia pojmiesz, ze wszelakie rzeczy nabyte nie daja szczescia jako samego, sa jedynie substytutem powodujacym chwilowa radosc z posiadania. Dalsza czesc Twojej wypowiedzi od razu ustawia Ciebie w roli mentora, oswieconego przedstawiciela gatunku, ktory oswiecajac Nas, przekazuje recepty na osiaganie lepszej rzeczywistosci otaczajaacej Nas. Problem z tym jest tylko taki, ze to ze uwazasz sie za oswieconego, posiadajacego wiedze wykraczajaca ponad poziom osob z ktorymi sie komunikujesz, jest tylko Twoim mniemaniem, przewartosciowujesz siebie brnac ciagle glebiej w ta patologie. Jestem w stanie poprzec ta teorie poprzez analize Twoich postow, w ktorych chcac przedstawiac siebie jako oswieconego czlowieka o wielu zainteresowaniach i bieglej zdolnosci we wladaniu wiedza i laczeniu roznych dziedzin w jedna, spojna calosc, zatracasz sie i ostatecznie nie jestes w stanie kontunulowac konwersacji na poziomie jaki narzuca Ci druga osoba, przy czym w postrzeganiu innych, druga osoba uzywa jasnych argumentow i wnioskow popartych dowodami. Nie pozostaj mi wiec nic innego jak zyczyc wielu godzin spedzonych na forum, bo wlasnie bede mial troche wolnego czasu w najblizszej przyszlosci i zamierzam prowadzic zarliwe dyspoty z Toba, z ktorych mam nadzieje bedziesz w stanie wchlonac choc promil wiedzy i zdolnosci jakie bede kierowal w Twoja strone. Ps. Hmm wyszlo troche dlugo jak na prostaczka, szaraczka, bidopolaczka, ale mam nadzieje, ze Ty bedziesz w stanie przebrnac przez tak, krotki i lakoniczny tekst, w koncu z Twoimi zdolnosciami...... "Wykrztałciuszków" mi nie potrzeba. Włączcie sobie TVN24, tam możecie się upajać balsamem na swoją duszę. Tak, tak, trzeba cierpieć za miliony.... przegrane powstanie, ale moralnie wygrane...wartości |
|
|
|
|
CYTAT Dlaczego zabiegają o moje względy? Jak byśmy wiedzieli kto zabiega to może by ktoś odpowiedział dlaczego. Zaraz pewnie napisze, że zabiegają jacyś możni tego świata. Dzwonią do prawdziwego z takiego np. Goldman Sachs np. z pytaniem czy spekulować dalej złotówką, czy dać sobie spokój, a on hrabia odbiera telefon w swoim mieszkaniu z wielkiej płyty w Stalowej Woli (tymczasowego oczywiście bo, jak zapowiada od kilku miesięcy, lada dzień wyjeżdża do swojej rezydencji z 10-ma łazienkami) i instruuje durnych bankowców co i jak mają zrobić bo bez niego już dawno zginęliby jak Franka Ćwika ziemniaki. Spróbujcie sobie wyobrazić taką scenę, czy to nie byłaby dobra podstawa do jakiegoś skeczu kabaretowego? |
|
~~tomek | |
|
|
Dzieki takiemu postepowaniu moge teraz wyjsc na ulice z Biblia w reku, moge wyjsc na Al.Ujazdowskie i wykrzykiwac pod ambasada Bialorusi "Mordercy", moge korzystac z wolnych mediow, po prostu moge zyc jako wolny czlowiek. Niestety zostalismy pokarani takim wspolobywatelem jak ty (tak "ty" z malej litery bo na duza wlasnie przestales zaslugiwac), ktory za nic ma smierc milionow Polakow w celu obrony ojczyzny i walki za nia, na przestrzeni wiekow. Stales sie poprzez ta wypowiedz czlowiekiem drugiej kategorii moralnej i bede teraz jeszcze bardziej zazarcie pietnowal twoja obecnosc w spolecznosci w jakiejkolwiek formie.
Ps. Tylko na tyle tekstu pisanego stac cie ? |
|
|
~~daniel | |
|
|
zdenerwowałeś się, co chłopczyku ? dokładnie o to mi chodziło,widzisz jak działa prowokacja ? mogę cię tak drażnić cały dzień a ty będziesz reagował dokładnie tak jak tego oczekuję, ha, ha nie myślałem że tak łatwo dasz się podpuścić chłoptasiu
|
|
|
|
|
|
CYTAT Jak byśmy wiedzieli kto zabiega to może by ktoś odpowiedział dlaczego. Zaraz pewnie napisze, że zabiegają jacyś możni tego świata. Dzwonią do prawdziwego z takiego np. Goldman Sachs np. z pytaniem czy spekulować dalej złotówką, czy dać sobie spokój, a on hrabia odbiera telefon w swoim mieszkaniu z wielkiej płyty w Stalowej Woli (tymczasowego oczywiście bo, jak zapowiada od kilku miesięcy, lada dzień wyjeżdża do swojej rezydencji z 10-ma łazienkami) i instruuje durnych bankowców co i jak mają zrobić bo bez niego już dawno zginęliby jak Franka Ćwika ziemniaki. smiech2 Boli ciekawość. Wszystkie "wykrztałciuszki" wam i tak nie powiem. A jeżeli chodzi o wielkie płyty, to one przetrwają o wiele dłużej niż te wasze deweloperskie gówienka. To tak na marginesie, obiektywnie o tych budynkach. |
|
|
|
|
CYTAT Dzieki takiemu postepowaniu moge teraz wyjsc na ulice z Biblia w reku, moge wyjsc na Al.Ujazdowskie i wykrzykiwac pod ambasada Bialorusi \"Mordercy\", moge korzystac z wolnych mediow, po prostu moge zyc jako wolny czlowiek. Niestety zostalismy pokarani takim wspolobywatelem jak ty (tak \"ty\" z malej litery bo na duza wlasnie przestales zaslugiwac), ktory za nic ma smierc milionow Polakow w celu obrony ojczyzny i walki za nia, na przestrzeni wiekow. Stales sie poprzez ta wypowiedz czlowiekiem drugiej kategorii moralnej i bede teraz jeszcze bardziej zazarcie pietnowal twoja obecnosc w spolecznosci w jakiejkolwiek formie. Ps. Tylko na tyle tekstu pisanego stac cie ? Poleż krzyżem i pomachaj szabelką. Widzisz chłoptasiu, jak prawda boli? To jest właśnie, to z czym walczę. Z głupią dumą narodową i kompleksami od stuleci. A pod ambasadą USA posmarowałeś już wazelinę? A piętnować sobie możesz, jak będziesz służącym u amerykańców, dzięki tym rządzącym krzyczącym pod ambasadą. Jak ja to lubię. To jest właśnie to, to sedno POwszczyka. Ta esencja cech, z których cały świat się śmieje. CYTAT zdenerwowałeś się, co chłopczyku ? dokładnie o to mi chodziło,widzisz jak działa prowokacja ? mogę cię tak drażnić cały dzień a ty będziesz reagował dokładnie tak jak tego oczekuję, ha, ha nie myślałem że tak łatwo dasz się podpuścić chłoptasiu Ależ nie zdenerwowałem się, tylko ci odpisałem prawdę. Więc o co jeszcze chodzi? |
|