NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »
1 2 »
Nowe mieszkania w Stalowej,
~~Tomy
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 09:37  
Podobno w Stalowej mają powstać nowego bloki (pomiędzy ul. Wojska Polskiego i Okulickiego). W sumie myślałem, że to dobra wiadomość (akurat przymierzam się do kupna mieszkania lub działki) do momentu kiedy zobaczyłem jakie miałby być ceny tych mieszkań. Od 4 do 5 tys. za metr!!!! Czy ktoś tu powariował ?? Za tyle to można kupić mieszkanie w Lublinie czy w Rzeszowie (również w bloku z cegły)!! A za całym szacunkiem dla mojego miasta nie jest na tyle atrakcyjne, żeby windować aż takie ceny.

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 09:37  

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 09:57  
Trudno nam się wypowiedzieć o cenie mieszkania nie znając jego standardu, a kto ma być inwestorem?

Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 10:02  
Ooooo ;) na ile pewna jest ta informacja ?

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7027721
Prywatna wiadomość 

~~Tomy
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 10:03  
Stalprzem. Natomiast wątpię czy to będą apartamenty. Dlatego taką cenę uważam za absurdalną. Pozdrawiam

~~some1
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 10:48  
Nowe mieszkania w Stalowej Woli są bardzo potrzebne, ale ceny między 4 a 5 tysięcy, to trochę za dużo, szczególnie w okresie, gdzie koszta robocizny i materiałów spadają. Za 4,5 tysiąca można kupić mieszkanie w Rzeszowie - niedaleko macierzy a jednak perspektywy sporo większe itd. W Stalówce cena metra za nowe mieszkanie powinna oscylować do 4 tysięcy i wtedy byłoby to rozsądne. W tarnobrzeskich blokach TBS nowe mieszkania chodzą po około 3,2 tysiąca, więc...

ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 11:22  
4000-5000 za metr mieszkania z nowymi kaloryferami, oknami czy drzwiami to dużo?
Kpujesz 20 -30 letniego trupa w stalowej po 3 tys za metr.
Remont scian i reszty pochłania sporo kasy.
Przechodziłęm na wiosne remont 20 letniego mieszkania i gdybym miał wyjscie dopłaciłbym te 15-20 tys i miał nowe mieszkanie.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

~~Tomy
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 11:29  
CYTAT
4000-5000 za metr mieszkania z nowymi kaloryferami, oknami czy drzwiami to dużo?
Kpujesz 20 -30 letniego trupa w stalowej po 3 tys za metr.
Remont scian i reszty pochłania sporo kasy.
Przechodziłęm na wiosne remont 20 letniego mieszkania i gdybym miał wyjscie dopłaciłbym te 15-20 tys i miał nowe mieszkanie.

Jasne, że dużo. Tak samo jak wołanie 3 tys za stare mieszkanie to przesada. Umówmy się Stalowa nie jest zbyt atrakcyjnym miastem i nie ma zbyt wiele do zaoferowania (zarówno jeśli chodzi o pracę jak i o rozrywkę)

ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 11:33  
To w takim razie kup taniej.
Wiem ze ceny są zbyt wysokie ale cena metra dizie powoli w dół.
Ostatnio mialem wycene mieszkania przez rzeczoznawce i z wyposażeniem wyszło 4600/metr ale tylko ze względu na pełen remont, przy zakupie w/w rzeczoznawca wycenił na 2800/metr ale wtedy były drozsze mieszkania.
ASle ilośc nerwów, zrzedzenie sąsiadów, pilnowanie ekip robiło swoje ale dzieki temu jest komfortowo.
Ale wolałbym dopłacic i miec od razu na starcie wszystko ok.

"Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway.
Prywatna wiadomość 

~~123
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 11:36  
sprzedam mieszkanie 70 m2 !!!!
oś poręby 4 pokoje
do zamieszkania od zaraz

i napewno nie za 3000!!

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/stalowem/stalowemiasto.pl/pub/edytor/xcode_forum.php on line 285
~~123
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 11:37  
chętni - więcej info na guciek2_(at)_wp.pl

ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 11:38  
Tak z ciekawości to po ile teraz sie ceni.
Kolega sprzedaje 92m2 z balkonem 10x1 i ma spory problem ze sprzedażą - prawdopodobnie bedzie spowrotem dzielił na dwa mieszkania i wstawiał drzwi.

Prywatna wiadomość 

~~Tomy
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 11:46  
CYTAT
To w takim razie kup taniej.
Wiem ze ceny są zbyt wysokie ale cena metra dizie powoli w dół.
Ostatnio mialem wycene mieszkania przez rzeczoznawce i z wyposażeniem wyszło 4600/metr ale tylko ze względu na pełen remont, przy zakupie w/w rzeczoznawca wycenił na 2800/metr ale wtedy były drozsze mieszkania.
ASle ilośc nerwów, zrzedzenie sąsiadów, pilnowanie ekip robiło swoje ale dzieki temu jest komfortowo.
Ale wolałbym dopłacic i miec od razu na starcie wszystko ok.

Problem w tym, że póki co nie ma taniej. Wiem, że idą w dół, ale np dużo wolniej niż w Rzeszowie. I jeśli pójdą w dół to wg mnie w Stalowej, będzie to niewielka obniżka. Mnie po prostu bulwersuje fakt, że w małym mieście ceny mieszań są zbliżone do tych z dużego miasta.

ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 11:52  
Z drugiej strony stalowa sie jako tako rozwija w Tarnobrzegu kupisz sporo taniej mieszkanie niż u nas.
Pozatym ceny tanieją gdy ludziom zależy na sprzedaży - jak sie komuś nie śpieszy to nie sprzeda za bezcen.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 12:14  
podobnno w nowej Sztafecie jest o tym artykul umiech

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=7027721
Prywatna wiadomość 

~~Tomy
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 12:33  
Jest w Sztafecie. Z art wynika, że najpierw ma być jeden blok, a jeśli mieszkania zejdą to kolejne. Jeśli zostawią te ceny o których piszą to raczej skończy się na jednym bloku

ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 12:37  
W którym miejscu dokładniej miałby powstać ten blok ??

Prywatna wiadomość 

~~Tomy
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 14:02  
Z tego co mi wiadomo to gdzieś pomiędzy Wojska Polskiego a Okulickiego. Może ten mały lasek ??

~~magdalena
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 14:45  
w gazecie wczoraj pisali ze maja powstac takie bloki ,po 1 cena jak dla mnie jest za duzza bo jeszcze nie znamy jej dokladnie. na osiedlu ogrody kosztowaly 4100 zl/m i jakos drogo ni bylo a wydaje mi sie ze tam jest lepsza lokalizacja. ( chodzi wlasnie o ten lasek0 na maisto lisko do przychodni i szkoly tez. mieszkanie nowe wiec wiesz ze nie am tam robakow itp a remonty tez sa drogie. a z tego co ejszcze slyszalam maja to byc bloki nie nalezace do spoldzielni mieszkaniowej i niema byc w nich czunszu jedynie oplaty pozostale, wiec mysle ze takie jednorazowe koszty zwroca sie jezyk

~~jakion
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 15:48  
ja bym zostawił ten lasek... zrobił bym alejki, postawił małe latarnie i ławeczkiumiech
TO jest ostatni pamiątka w centrum po lasie iglastym rozciągającym się w tamtych okolicach

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 15:55  
CYTAT
Z tego co mi wiadomo to gdzieś pomiędzy Wojska Polskiego a Okulickiego. Może ten mały lasek ??

Dzięki za odpowiedź Tomy, tak chodzi o ten lasek z częścią boiska. Tylko będzie do tego potrzebna zgoda radnych, przetarg i jeśli go wygrają to dopiero wtedy będą mogli budować.

Pozdrawiam

Prywatna wiadomość 

~~Tomy
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 18:39  
CYTAT
w gazecie wczoraj pisali ze maja powstac takie bloki ,po 1 cena jak dla mnie jest za duzza bo jeszcze nie znamy jej dokladnie. na osiedlu ogrody kosztowaly 4100 zl/m i jakos drogo ni bylo a wydaje mi sie ze tam jest lepsza lokalizacja. ( chodzi wlasnie o ten lasek0 na maisto lisko do przychodni i szkoly tez. mieszkanie nowe wiec wiesz ze nie am tam robakow itp a remonty tez sa drogie. a z tego co ejszcze slyszalam maja to byc bloki nie nalezace do spoldzielni mieszkaniowej i niema byc w nich czunszu jedynie oplaty pozostale, wiec mysle ze takie jednorazowe koszty zwroca sie jezyk

Wiesz moim zdaniem i tak cholernie dużo jak na tak małe miasto. Znajomy kup;ił mieszkanie bez czynszowe w Lublinie za ok 4,3 tys za metr. To porównując miasta i to co oferują to Stalowej powinno kosztować ok 3, 5 tys.

ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 19:47  
Myślę, że za 4 tys znajdą się i tak chętni. Ja cały czas rozglądam się za mieszkaniem. Wszyscy mówią, że ceny za metr spadną a do tej pory trzeba 2,5 - 3 zaplacic

Prywatna wiadomość 

~~ogrody
ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 20:02  
Jesli te bloki powstana to zapewniam ze rozejda sie jak swirze buleczki, moge jeszcze napisac, bo znam to z autopsji,ze mieszkania beda wyprzedane na dlugo przed ukonczeniem budowy!

ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 22:48  
Pewnie tak będzie masz racje. Z ogrodami było tak samo. Budowali Ogrody 2, a na Ogrody 3 mieli już chętnych.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 26 Lut 2009r. 23:04  
CYTAT
Pewnie tak będzie masz racje. Z ogrodami było tak samo. Budowali Ogrody 2, a na Ogrody 3 mieli już chętnych.

Kupując nowe mieszkanie dostajesz go w stanie surowym zdegustowany

Sam kilka lat temu stałem przed wyborem kupna mieszkania na rynku wtórnym za około 1200 zł. za metr, lub porywania się na Ogrody, za jeśli dobrze pamiętam zapytanie 2700 za metr umiech
Delkatnie licząc trzeba wtedy było dołożyć około 800 - 1000 zł. do metra mieszkania żeby go wykończyć placze

Po przeliczeniu kosztów wykończenia mieszkania w nowym budownictwie, nie miałem wątpliwości na co się decydować jezyk

Dzisiaj mieszkam w pięknym, dużym mieszkaniu umiejscowionym w 50-letnim bloku z cegły ok wyremontowanym i przerobionym tak jak mi się podoba cool

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Polityka i gospodarka »