|
|
|
Czy jest ktoś kto posiada Renault Lagunę III 2.0 DCi i może się wypowiedzieć coś na temat tego samochodu i silnika?
Czy Laguna III ma coś wspólnego z Laguną II "królową lawet"? 2.0 DCi to silnik godny polecenia? jak z wtryskami ? dwumas? elektrnika? DPF? Czytam różne fora i ogólnie ludzie chwalą ten samochód i silnik. Cena również jest moim zdaniem bardzo atrakcyjna. Może się ktoś wypowiedzieć? ogólnie dodam że ma 22-24 tyś na samochód. Brane pod uwage są: Toyota Auris 1.4 D4D, Honda Accord VII 2.0 VTEC(chciałbym montować LPG) VW Passat B6 1.9 TDI, VW Jetta A5 1.9 TDI,Volvo S40 Diesel 2006r i właśnie Laguna III Dci, Renault Fluence?? Najbardziej nastawiony jestem na Accorda, Aurisa i Volvo jednak zainteresowała mnie "renówka". Volvo byłoby ok ale ten Filtr cząstek stałych mnie przeraża.. Dlatego szukam opini. :) |
|
|
|
|
:) |
|
|
|
|
Rozumiem, że to sedany ?
Ew. w tej cenie Golf V kombi mógłby wpaść na 1.9 TDI (końcówka golfa V może lekko drożej początki VI). |
|
|
|
|
stefan wyraźnie napisał
CYTAT Czy jest ktoś kto posiada Renault Lagunę III 2.0 DCi i może się wypowiedzieć coś na temat tego samochodu i silnika? więc po co mu wciskać jakieś wiejskie golfy??
|
|
|
|
|
CYTAT stefan wyraźnie napisał CYTAT Czy jest ktoś kto posiada Renault Lagunę III 2.0 DCi i może się wypowiedzieć coś na temat tego samochodu i silnika? więc po co mu wciskać jakieś wiejskie golfy??Napisał też: CYTAT Brane pod uwage są: Toyota Auris 1.4 D4D, Honda Accord VII 2.0 VTEC(chciałbym montować LPG) VW Passat B6 1.9 TDI, VW Jetta A5 1.9 TDI,
|
|
|
|
|
gdzie szczególną uwagę zwróciłbym na :
CYTAT VW Jetta A5 1.9 TDI
|
|
|
|
|
Jak to pisalem to nic nie bylo w poscie o innych autach.
|
|
|
|
|
Całe życie jezdze dieslami.
Głównie były to vw audi seat. I jak pomyślę że kolejny raz będę musiał zmagać się z; -rozrządem na pasku -cieknącą pompą podciśnienia (vacum) która w tdi na pompowtryskach zawsze ale to zawsze stwarza problem bo cieknie olej napędowy na gumowy wąż od płynu chłodzącego przez to wąż puchnie i po jakimś czasie pęka.. -dwumasa (ale to chyba jest wszędzie już) -niska kultura pracy pompowtrysków. -turbina i zacząłem się zastanawiać nad opcją benzyna + gaz ale... jakoś ciężko i zrezygnować z tego TDI. Sentyment czy co.. Strasznie podoba mi się Accord VII i pytałem o dwumase do niego. Jak usłyszałem cenę dwumasa do Accorda 2.2 w dieslu komplet ze sprzęgłem to się załamałem. Cena;3200zł Dlatego myślę o VTECU. a renault spodobało mi się "z wierzchu" dlatego chciałem opinie o silniku :) |
|
|
|
|
Jeździłem kiedyś benzyną. Obecnie dieslem. Nie chcę już benzyny
A co do pytania StefanS51, III nie jeździłem. Ale II dość długo. Fajne autko. |
|
|
|
|
Ja też lubie jazde dieslem i to jak ten silnik turbodoładowany zbiera się od samego dołu praktycznie ale tak naprawdę silnik diesla przy przebiegach w moim przypadku rocznie 20 tyś z czego 3/4 to miasto nie ma wiekszego sensu.
Zimą nie zagrzeje sie ten silnik za nic w swiecie i juz musze go gasic bo dojechalem do pracy. Dlatego grubo myślę nad benzyną chociaz wiem ze 10l benzyny na 100km pójdzie jak nic w przypadku Hondy Accord VII 2.0 :) |
|