~~Olek | |
|
|
Niedawno jadłem nalesniki z serem z "sezamu", kupiłem w sklepie. Były bardzo dobre a szczególnie ten ser w środku. Czy może wiecie jak oni robią ten ser? Może ktoś z formuowiczów pracuje w sezamie i zdradzi "tajemnice", bo te naleśniki są naprawde przepyszne. Z góry dzieki
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
To może napisz gdzie je kupiłeś i za ile.
|
|
Dołączył: 12 Paź 2008r. Skąd: z miasta chyba ;) Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
nie wiem czy o taki ser chodzi ale spróbuj : do kostki białego sera dodaj żółtko z jednego jajka,troszke gęstej śmietany cukier zwykły i cukier waniliowy. Wszystko razem ugnieść czy utrzeć. Masa nie może być za rzadka. I gotowe. Aha do tego to już wedle gustu można dodać rodzynki lub aromat pomarańczowy
" Kiedy zapada zmrok....pojawiają się strażnicy ... " |
|
|
|
|
Osobiście wolę rodzynki, ale ja nie o tym, Olek pisz gdzie te naleśniki kupiłeś .
|
|
~~RRJ | |
|
|
Naleśniki są do kupienia w cukierni przy sezamie.zajeżdża się od tyłu budynku.Są świetne.A ser rewelacja.Mnie się wydaje,że tam trochę budyniu idzie.O ile pamiętam to kilogram kosztuje 16 zł.?
|
|
|
~~RRJ | |
|
|
Nie, chyba przesadziłam z ta ceną totalnie-cofam.
|
|
|
~~olek | |
|
|
ja kupiłem na KEN w 'pik-paku"
|
|
|
|
|
|
W przyzwoitej cenie?
|
|
~~............... | |
|
|
ten ser jest juz kupowany od dostawcy a cala jego tajemnica polega na tym ze jest bardzo dlugo mielony mechanicznie i nie mozna kupic go w sklepie on jest tylko w duzych ilosciach od hurtownikow
|
|
|
~~alek | |
|
|
nie wydaje mi się, tam jest chyba budyń
|
|
|
~~smakosz | |
|
|
Tam jest ser zeskrobany spod czapy, dlatego tak jest smaczny
|
|
|
~~martusia | |
|
|
CYTAT Tam jest ser zeskrobany spod czapy, dlatego tak jest smaczny Smakosz ty świnio a fe |
|
|
~~reMIK | |
|
|
A JA JADŁEM PRZEPYSZNE i TANIE PIEROGI RUSKIE W "DE GUSTO" dawna Tawerna. BYŁY CHRUPIĄCE I ODSMAŻONE. FAJNIE ODNOWIONA RESTAURACJA, PRZYSZNE JEDZENIE NO I WAŻNE - NIE WOLNO PALIĆ.
|
|
|