|
|
|
Mam pytanie gdzie polecacie rodzic jaka ppieka jakie macie doswiadczenia. Ja dwie corki urodzilam w stw jednak nie bylam zadowolona szczegolnie z drugiego porodu. Jaka sytuacha w nisku? Tbg? Profamilia? Dajcie znac bo przerazona jestem z kazdym dniem bardziej!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nisko wiem od ludzi nie zastanawiaj sie
|
|
|
|
|
Warszawa. Iatros.
|
|
Dołączył: 10 Paź 2009r. Skąd: STALOWA WOLA Ostrzeżenia: 20% |
|
|
|
Rodziłam w tym roku w marcu w Pro familii. Zdecydowanie polecam! Od samego wejścia na izbę przyjęć spokojna atmosfera. Miałam poród rodzinny a więc z mężem. Mieliśmy salke dla siebie - co jakiś czas zaglądała położna (trafiłam na dwie zmiany - obie super). Proponują różne ułożenia, pozycje itp. Nic nachalnie. Lekarze też w porządku (choć ordynator mało delikatny przy badaniu ) Anestezjolodzy genialni (przy wkłuciu w kręgosłup śpiewał mi 'facet to świnia') Ogólnie wszystko mówią co robią, tłumacza , jak trzeba i 5 razy. Opieka poporodowa dla mamy i dziecka super. Później przychodzą Panie od laktacji i dietetyczka. Świetne porady dają! Ohh się rozpisałam.. jeszcze raz polecam! Jak byś miała więcej pytań pisz na priv. Pozdrawiam i pomyślnego rozwiązania
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
|
|
|
Ja rodziłam w Nisku i jestem zadowolona, wiec polecam z czystym sercem
Garbus nie gubi oleju, tylko znaczy swój teren!!!! |
|
|
|
|
Ja rodzilam w tym roku w stalowej i nie narzekam.
|
|
|
|
|
Z cała pewnoscia polecam nisko.super polozne
|
|
|
|
|
Nisko
|
|
|
|
|
Rodziłam w Nisku-polecam, nie mam zastrzeżeń. Położne bardzo sympatyczne i pomocne, panie zajmujące się noworodkami nieocenione i co ważne cierpliwe, wszystko wytłumaczą, pokażą jestem ciekawa również Pro Familii, może następnym razem się uda
|
|
|
|
|
ja rodzilam w stw i milo wspominam, nie narzekalam,opieka dla matki jak i dziecka wporzadku
|
|
|
|
|
Ja pierwsze dziecko rodziłam w Stalowej i nie było źle ale nie było też super, teraz skłaniam się ku Nisku
|
|
|
|
|
Polecam z całą odpowiedzialnością Nisko, jestesmy bardzo zadowoleni.
|
|
Dołączył: 11 Marz 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
nisko rodzilam dwoje dzieci i naprawde polecam
|
|
|
|
|
Ja polecam Ci ProFamilię. Rodziłam tam dwa razy i za każdym razem byłam bardzo zadowolona. Ale nie dlatego polecam Ci ten szpital. Uważam, że najważniejszą rzeczą po porodzie jest opieka neonatologiczna, a uwierz mi że w ProFamilii są wspaniali neonatolodzy. Podczas mojego tygodniowego pobytu w szpitalu przyjęto poród bliźniaków w 20 tygodniu ciąży - dzieci przeżyły, dla mnie to dowód profesjonalizmu tych lekarzy. Jeśli Twoje dziecko będzie przechodziło żółtaczkę możesz mieć je przy sobie na sali - dostaje się taką "płetwę", na której leży dziecko. To bardzo ważne, ponieważ możesz dziecko nakarmić, i masz je cały czas przy sobie. Z tego co wiem w naszych miejscowych szpitalach dzieci w takich sytuacjach zabierane są do inkubatorów - ale nie jestem tego pewna więc jeśli jest inaczej to proszę mnie poprawić.
Drugą niezmiernie ważną rzeczą w tym szpitalu jest to, iż dziecko ma badany słuch - bodajże w drugiej dobie i dostajesz na to certyfikat/potwierdzenie. Moja koleżanka, która rodziła w Nisku po roku dowiedziała się, że jej dziecko nie słyszy... Trzecia rzecz to przy wypisie do domu, każdy dzidziuś ma robione usg główki oraz usg brzuszka - profilaktycznie. Było to dla mnie niezmiernie ważne, że wychodząc do domu wiem, że dziecko jest zdrowe i wszystko jest ok. Nasi miejscowi pediatrzy robili wielkie oczy widząc, że dziecko miało usg w szpitalu (wypytywali przy kontrolach, szczepieniach o co chodzi). Do ortopedy chodziłam do dr Szeląga, gdy zapytał gdzie rodziłam i odpowiedziałam, że w ProFamilii wypytał o wszystko szczegółowo i mówił, iż swoją synową również wysyła tam do porodu, właśnie ze względu na kwestie które tu poruszyłam. Kilka miesięcy temu moja koleżanka urodziłą synka w Nisku, dziecko urodziło się chore, więc szpital w Nisku po dobie wysłał dziecko do szpitala w Tarnobrzegu, tam po kilku dniach bez diagnozy dziecko odesłano do ProFamilii. W Nisku i Tarnobrzegu lekarze kazali się rodzicom przygotować "na wszystko", a po dwóch tygodniach w Rzeszowie, prawidłowo zdiagnozowane i leczone dziecko wróciło do domu całe i zdrowe. Proszę mi wierzyć, iż miła atmosfera, czy super odszykowany szpital to nie wszystko... Choć tam i tak wszystko jest na najwyższym poziomie. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego rozwiązania. |
|
|
|
|
A no wlasnie co opieka to opieka. W stalowej tylko sluch badaja ... przemawiaja do mnie te badania przed wypisem. Czy jak sie idzie tam do porodu trzeba byc pacjentka jakiegoś konkretnego lek? Jakis namiar nazwisko..?? Pozdrawiam
|
|
|
|
|
A właśnie moriwatko dobrze pisze. Faktycznie nie wspomniałam o ważnych rzeczach jakie są badania dzidziusia przed wyjściem ( w profamilii)do domu usg główki i brzuszka jak i badanie słuchu - faktycznie przy szczepieniu Panie robiły wielkie oczy o co chodzi..
Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
|
|
|
Polecam Lublin na Jaczewskiego. Profesjonalizm i dobra opieka
|
|
|
|
|
3 lata temu rodzilam w stw i nie narzekam Teraz tez mysle jechzc do stw gdy sie zacznie A z ta profamilia to jak to jedt? Trzeba rezerwowac pobyt, chodzic tM do lekarzy? Czy jak? No i kwestie finansowe, placi sie za pobyt w tym miejscu? Duzo czytalam o profamili na tym forum i z tego wychodzi ze to jakis hotel pieciagwiazdkowy dla rodzacych...
Z miłością jest jak z masłem, od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje ją w świeżości (M. Achard) |
|
|
|
|
NIC się nie płaci. Do lekarza w tym szpitalu również nie trzeba chodzić na wizyty. Kiedy akcja porodowa się zaczyna po prostu dzwonisz do szpitala i mówisz, że jedziesz do porodu i masz do szpitala 70 km, a oni od razu rezerwują dla Ciebie łóżko.
|
|
|
|
|
Szwagierka miala rodzic w pro famili ale ze wzgledu na stan zdrowia odwiezli ja z pro famili do szpitala na lwowskiej i ostatecznie tam urodzila. Mała wychodzac do domu miala i echo serca i usg brzucha i usg główki a z tego co mi mowila to robia na lwowskiej kazdemu dziecku brzuszek i serduszko a glowke tylko gdy sa wskazania. Podobno opieka i dla rodzacej i dla maluchow jest tam rewelacyjna.
|
|
|
|
|
CYTAT NIC się nie płaci. Do lekarza w tym szpitalu również nie trzeba chodzić na wizyty. Kiedy akcja porodowa się zaczyna po prostu dzwonisz do szpitala i mówisz, że jedziesz do porodu i masz do szpitala 70 km, a oni od razu rezerwują dla Ciebie łóżko. Dokładnie tak jest. Tylko ja chodziłam tam do lekarza. (na nfz) Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ ! |
|
|
|
|
Wow klasa....
|
|
Dołączył: 11 Marz 2010r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
ale odkrycie moje dzieci tez mialy usg glowki i brzuszka aaa i badanie sluchu tez mialy a rodzilam w nisku ...
a co do tego ze dziecko przewezli do por familii to nie bardzo chce mi sie wirzyc bo to szpital polozniczy a nie intensywnej opieki noworodka jak juz to na lwowska bo tam jest taki oddzial wiem bo jezdzilam tam do siostrzenicy nie mylmy pojec.... |
|
|
|
|
Omg kuszace to jest... Juz nie chodzi o te luksusy ale o opieke i badania dla niemowlaka. Zobaczymy....
Z miłością jest jak z masłem, od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje ją w świeżości (M. Achard) |
|
|
|
|
Rodziłam w Nisku w styczniu 2013r. Jeżeli chodzi o badania noworodka to moje dziecko miało wówczas wykonywane przed wypisem badanie słuchu oraz usg główki i brzuszka.
|
|