|
|
|
dziś zaduszki do tego niedziela. wie ktoś czy city park jest otwarty? a jeśli tak to do której?
http://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=123967 |
|
|
|
|
http://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=123967 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
co ty k.... chcesz kupić w taki dzień w cp!!!! Mleko?! Siedź w domu i rozkoszuj się czasem z rodziną.
|
|
|
|
|
Niestety takie czasy, że ludzie spędzają wolny czas z rodziną przechadzając się po galeriach. Smutne, ale prawdziwe.
|
|
|
|
|
Za przeproszoniem ch*j wam do tego. Nie nawidze takiego umoralniania na sile. Co was obchodzi co robi ze swoim wolnym czasem? Czy niedziela to juz ogolno polski dzien jedzenia rosolu i ogladania familiady w rodzinnym gronie? To jest dopiero smutne. A moze ona jest buddystaka, moze wyznaje hinduizm, konfucjanizm, zaratusztrianizm a moze wyznaje wszechmogacego boga galeriana ktory nakazuje jej zrobic swiete zakupy w niedziele?! Jeszcze raz wam powtarzam ch*j wam do tego. Nie dla kazdego niedziela to rewia mody w kosciele, rosol i "odpoczynek" w domu po "ciezkim" tygodniu. W polsce narzucanie innym swojej moralnosci to zajeb*sty problem.
|
|
|
|
|
CYTAT Niestety takie czasy, że ludzie spędzają wolny czas z rodziną przechadzając się po galeriach. Smutne, ale prawdziwe. Smutne, bo prawdziwy Polak katolik zakłada nowy płaszcz, żeby sąsiedzi widzieli, że ma, odpala po tygodniu przerwy wypolerowaną w sobotę furę żeby przejechać 200m do kościoła. Po czym wraca do domu, konserwuje furę, bo w końcu na tygodniu nigdzie nią nie jeździ, i je przytoczony wyżej katolicki rosół na obiad. |
|
|
|
|
znam osoby,które zapieprzają w niedzielę w takim sklepiku za marne pieniądze zamiast odpoczywać po tygodniu pracy.I to dla kilku takich baranów,którym nie chce się czasu inaczej spędzać,tylko plątają się po galeriach. Ty jaciek masz na 100% wtedy wolne.
|
|
|
|
|
Temat pracy w niedziele byl juz wielokrotnie walkowany- jak zrobic wolna tp dla wszystkich- lekarzy, strazakow, policji, pracownikow stacji benzynowych, pracownikow trzy zmianowych fabryk, piekarzy ktorzy dymaja po nocach zebys mogl kupic w poniedzialek rano swiezy chlebek itp itd Jezeli komus nie odpowiada niedzielna praca to niech ja zmieni. Zgodnie z polskim prawem pracy osoba pracujaca w niedziele ma dzien wolny na tygodniu wiec nie widze problemow. Czego akurat niedziela ma byc dniem wolnym od pracy? Moze poniedzialek bylby lepszy? A moze czwartek? Czego wszystko w naszym kraju kreci sie pod jedna religie? To ze "twoj bog" odpoczywal w niedziele i z twojego punktu widzenia niedziela jest dniem wyjatkowym nie znaczy ze jest tak dla kazdego. Co do mnie to zdarza mi sie pracowac i w niedziele, nie za czesto aczkolwiek jsk zajdzie potrzeba to nie stanowi to dla mnie problemu wiec nie widze zwiazku z ta sprawa. Nigdy nie zaakceptuje umoralniania na sile i narzucania swojego toku rozumowania i swiatopogladu. Skoro ty dales rade znalezc soboe robote w ktorej niedziele masz wolna to pewnie twoi poszkodowani niedzielna praca znajomi tez dadza rade a na ich miejsce wskoczy ktos dla kogo noe bedzie to stanowilo problemu.
|
|
|
|
|
Jacek, tak się dzieje, ponieważ kościół w Polsce, powtarzam kościół nie Bóg, bardzo lubi ingerować w codzienne życie obywateli.
|
|
|
|
|
wracając z pracy fajnie wybrać się na zakupy tym bardziej, że była promocja -40% w jednym z sklepów (promocja obowiązywała do 2.11).
Było otwarte. http://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=123967 |
|
|
|
|
Ja jestem osoba wierzaca (co prawda mam coraz wieksze watpliwosci co do sensu wiary) ale nie praktykujaca. Nie chodze do kosciola, brzydze sie kosciolem, podwojna moralnoscia gorliwych katolikow, narzucaniem swoich pogladow i calym tym ziemsko-katolickim syfem. Rozumiem ze kazdy gorliwy katolik na znak protestu i wspolczucia wzgledem osob pracujacych w niedziele noe kupuje w poniedzialek rano swiezego pieczywa, nie tankuje w niedziele w sytuacjach awaryjnych samochodu, nie odwiedza aptek, sklepow, nie zawraca dupy lekarzom ani policjantom a jak jedzie na wakacje to trwaja one tylko od poniedzialku do soboty zeby nie zawracac dupy w niedziele wlascicielom hoteli, pensjonatow czy pol namiotowych i nie zmuszac ich do pracy w dzien swiety. Czy tu sie myle i to jest ta podwojna moralnosc ze komus innemu nie wypada ale mi katolikowi owszem, nalezy sie?
|
|
|
|
|
Co z tym City? Trochę szkoda.że takie pustki,będzie Pasadena.jest Mustang.Co jeszcze będzie?Na razie pusto i głucho.Podobnie w Primie,gdzie wchodzących witają wieńce pogrzebowe.
|
|
|
|
|
Vivo wykończyło
|
|
|
|
|
Może brak funduszy,święta opróżniły ludziom portfele.
|
|
|
|
|
jakie tam sklepy JESZCZE zostały?
|
|
|
|
|
W city zamknęli house i cropp. W
Primie pusto. A w vivo full.. |
|
|
|
|
Reserved widzę zamknęli w CP, powoli widać vivo kosi...
|
|