|
|
|
Witam.
Sprzedałem przedmiot na allegro.pl warty 65 zł.Kupujący wpłacił pieniądze ja przesyłkę wysłałem listem poleconym priorytetowym i się zaczęło w trakingu poczty polskiej widnieje jako odebrane a kupujący pisze do mnie maile że nic nie otrzymał i jest problem teraz czy kupujący kłamie czy poczta źle doręczyła przesyłkę.Co mogę zrobić mieliście podobną sytuację?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Wyślij kupującemu skan lub zdjęcie potwierdzenia nadania przesyłki i poinformuj go, że będziesz wyjaśniał sprawę z pracownikami poczty. Idź na pocztę z poleceniem nadania, albo zadzwoń na infolinię poczty i niech Ci podadzą imię i nazwisko osoby, która odebrała przesyłkę.
Zjadł owoc z drzewa poznania i ten smak na zawsze pozostanie mu w ustach. Henry James |
|
|
|
|
Dokładnie, numer nadania masz. Wyślij mu skan i napisz, że jeżeli naprawdę nie otrzymał paczki to zgłaszasz reklamację.
Na stronie poczty masz formularz: https://erekl(...)form.php Jak Ci wywali błąd z ciasteczkami to odśwież stronę. Wypełniasz, podpinasz skan i czekasz. Od siebie dodam, że warto polecić odbiorcy popytać sąsiadów czy paczki nie odebrał, któryś z nich. |
|
|
|
|
Poczta polska , a dokładnie listonosze niestety potrafią robić w bambuko ,zostawiają paczki u sąsiada - co to ma być przecież zapłacone jest za doręczenie do rąk własnych . A nagminnym tematem też jest zostawiania awizo w skrzynce bo się listów nosić nie chce ....
|
|
|
|
|
Napisałem mu maila wysłałem potwierdzenie nadania,złożyłem reklamacje na poczcie.Dzięki za odpowiedzi.
|
|
|
|
|
Problem nie jest ze sprzedażą, tylko z doręczeniem. Niestety takie rzeczy się zdarzają na poczcie.
|
|