|
|
|
witam! Mam pytanie i prośbę zarazem. Czy ktoś z Was korzystał z refundacji kosztów opieki nad dzieckiem do lat 7? Jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki. Chodzi mi głównie o to czy jak dostanę tą refundację to muszę opłacać składki do zus i US za nianie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
CYTAT Chodzi mi głównie o to czy jak dostanę tą refundację to muszę opłacać składki do zus i US za nianie? A po co Ktoś da Ci $ na nianie, a Ty weźmiesz $ do kieszeni, bo czym udokumentujesz zatrudnienie niani, skoro nie będzie umowy |
|
|
|
|
Tylko jak ju dostaniesz tę refundjację, to nie wyzywaj publicznie urzędników za to, że nie wpłynęły Ci pieniądze na konto na czas.
|
|
|
|
|
I tak to jest się o cos zapytać na tym forum
|
|
|
|
|
Wydaje mi sie że refundacja obejmuje właśnie koszty związane z ZUSemi czyli ubezpieczeniem. Nianie musisz opłacić sama. Ale nie jestem pewien.
"Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
dziękuję za wszystkie odpowiedzi ,no poza jednym komentarzem alphabet-ja nigdy nikogo nie wyzywałam,radzę czytac ze zrozuieniem.
czortunio-umowa ma być z nianią i muszę ją dołączyć przy składaniu wniosku Moderowano przez: panna_pina Używaj funckji, edytuj. Nie dubluj postów.
|
|
|
|
|
Nie no, w ogóle. Tylko zmieszałaś z błotem Pędlowską za to, że nie dostałaś zasiłku na czas. Faktycznie Pędlowska jest temu winna, że było święto 15 sierpnia Okazało się, że jest winna wszystkiemu, nawet sposób wypłaty pieniędzy Ci nie pasował. Tak jakby to ta kobita była za to odpowiedzialna.
Dla zainteresowanych: http://stalo(...)d=760550 |
|
|
|
|
alphabet-nie wypowiadaj się nie na temat
|
|