|
|
|
Proszę wymieniać w punktach (wg. Waszego priorytetu) czego oczekiwalibyście od nowego Prezydenta Lucjusza Nadberężnego.
PS. Proszę moderatorów o kasowanie każdego posta nie na temat. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tego co obiecywał w kampanii wyborczej przede wszystkim, jak z tego się wywiąże można oczekiwać czegoś więcej.
|
|
|
|
|
Ja tam za wiele po nim się nie spodziewam i za wiele nie chcę ... "każdy" dostał książeczkę niech sobie kupi jakiś PiSak do stawiania znaczków co już zrobił bedzie miał ściągawkę jak znalazł na następne wybory ...
A to tak dla ułatwienia "Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
|
|
|
No kurcze el. Banan - prosilem przeciez aby rozmowy w tym watku prowadzic wymieniając w punktach czego oczekiwalibysmy/ od czego powinien zaczac.
Prezentowany program wyborczy to tylko jakies ogolniki. |
|
|
|
|
Więc napisałem nie na temat i mam usunąć to co wrzuciłem ? twój temat decyduj ... ja "tylko" oczekuje spełnienia obietnic
"Wilki nie przejmują się tym , co myślą o nich barany" |
|
Dołączył: 16 Kwie 2011r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT No kurcze el. Banan - prosilem przeciez aby rozmowy w tym watku prowadzic wymieniając w punktach czego oczekiwalibysmy/ od czego powinien zaczac. Prezentowany program wyborczy to tylko jakies ogolniki. Ej, no co Ty? Serio? A ja myślałem, że plan wyborczy Nadbereżnego zawierał same konkrety. Banan ma rację - rozliczać będę Nadbereżnego z populistycznych hasełek, które wykrzykiwał, bo przecież nie z konkretnych propozycji, bo tych nie miał... "Dura lex, sed lex"!! PiS - najgorsza gangrena w historii Polski po 89'. Bolszewiccy i prorosyjscy zdrajcy spod znaku proputinowskiej międzynarodówki. |
|
|
|
|
Kontynuacji rozbudowy stadionu Stalówki!
|
|
|
|
|
Liczę na to, że Pan Nadbereżny:
1) dofinansuje budowę świątyni Źródła miłosierdzia Bożego 2) przekaże "kokoszą górkę" pod budowę świątyni 3) wspomoże finansowo parafię Matki Bożej Szkaplerznej, która musiała ponieść nakłady finansowe przy budowę parkingu |
|
|
|
|
Hammurabi - rozliczać kogoś można pod koniec kadencji albo po kadencji - teraz własnie można rozliczać ze wszystkiego Szlęzaka.
Na rozliczanie Lucka przyjdzie czas za około 4 lata. Trzymajmy się teog o co proszę. Np. moje oczekiwania i pomysły: 1. wymienić ludzi Szlęzaka na wszystkich najważniejszych stanowiskach w instytucjach podległych miastu gdyż: więkoszość z tych ludzi nie ma kwalifikacji, nie wykazała się na swoich stanowiskach (co niejednokrotnie pokazali m.in dyrektor MOSiRu, ludzie z Inkubatora) i ... aby w razie czego nie sabotowali pracy nowego Szefa. 2. Zrobić porządek z Inkubatorem - zrobić redukcję etatów (po co w takiej instytucji prezes, zarząd i 2 dyrektorów - zarabiających w dodatku potężne pieniądze) 1 dyrektor wystarczy - w dodatku na kotrakcie menadzerskim - minimum krajowe + % od tego co zarobi inkubator dzięki jego pracy (a nie opierdzielania się i jeżdzenia po świecie na wycieczki). 3. Zrobić coś z budynkiem KULu, aby chociaż nie dokładać do niego pieniędzy. 4. Wspierać sport dzieciaków i młodzieży - lekkoatletykę, tenis ziemny, piłkę nożną (11 listopada pokazał ile dzieciaków chce próbować sił w sporcie), a sport to lepszy rozwój dzieciaków, mniej chorób (zwłaszcza związanych z otyłością), dodatkowe zajęcie dla dzieciaków zamiast komputera i rozrabiania pod blokami. 5. Wspierać, praktycznie jedyną "profesjonalną" drużynę w mieście (piłkarską) - może nie milionami, ale nie zabieraniem placu targowego, chociażby raz w roku przed nowym sezonem wspomóc klub finansowo (jak to robią różne miasta i wsie), i najważniejsze - pokazać że Prezydentowi zależy na tym dzięki temu inne firmy i instytucje inaczej będą postrzegać naszą drużynę i tym samym jest szansa że przybędzie sponsorów. 6. Zbudować stację monitoringu środowiska. 7. Przyjżeć sie Ikei i podjąć działania zapobiegające nadmiernemu wycinaniu lasów w okolicach naszego miast - lasu nam potrzeba, tlenu nam potrzeba bo wiadomo że powietrze w mieście jest dosyć bardzo zanieczyszczone przez molochy aluminiowe i inne). Nie jestem pewien iel tutaj do powiedzenia ma Prezydent bo są jeszcze .. Lasy Państwowe. 8. Zająć się sprawą dokończenia stadionu - żeby nie był pośmiewiskiem na cały kraj. Spróbować z dotacjami z Unii Europejskiej oraz Ministerstwa Sprotu. Zrobić w tej kwestii coś aby budowa chociaż powoli posuwała sie do przodu. 9. Niech Lucjusz też dalej udziela darmowych porad prawnych mieszkańcom - tak jak robił to wcześniej (raz lub 2 razy w miesiącu a miarę możliwości czasowych) - teraz będzie mógł to robić w jakimś pomieszczeniu Urzędu Miasta zamiast w salkach przy kościołach. 10. Niech będzie widoczny - niech sie pojawia na imprezach organizowych przez miasto, imprezach sportowych itp.- a nie jak poprzedni (conajwyzej używal swoich chlopców na posyłki). Może pisząc to poniosła mnie fantazja , ale może nowy Prezydent, albo ktoś z jego ludzi to przeczyta - i wyciągnie z tego jakieś wnioski czy pomysły |
|
|
|
|
CYTAT Proszę wymieniać w punktach (wg. Waszego priorytetu) czego oczekiwalibyście od nowego Prezydenta Lucjusza Nadberężnego. PS. Proszę moderatorów o kasowanie każdego posta nie na temat. 1!!!! Jak obiecywał przed wyborami: MIEJSCA PRACY!!! Zobaczymy czy cos sie zmieni czy dalej Stalowa bedzie wymierać. Młodzi bedą żyć w biedzie. |
|
|
|
|
Na początek witam wszystkich forumowiczów
Czego oczekiwałbym od nowego prezydenta? - braku beznensownych inwestycji na pokaz (stadion z pełnymi trybunami - chyba sobie kpicie, jego utrzymanie pochłonie krocie); - braku zadłużania miasta ; - całkowitej reorganizacji komunikacji miejskiej; - reorganizacji ruchu na kilku skrzyżowaniach (na światłach koło dworca PKS, przy przystanku kolejowym Stalowa Wola; - rewitalizacji Rozwadowa, przeprowadzonej z głową! (wyrzucenie ruchu samochodów na planowaną ulicą od ronda przy Biedronce, wzdłuż stacji kolejowej do parku w Charzewicach, najlepiej wraz z budową nowej pętli dla autobusów w pobliżu dworca; - zrobienia porządku w kilku instytucjach, nie polegającego jednak na wywaleniu starej ekipy i zastąpieniu jej nową; - działań na rzecz modernizacji linii kolejowej do Lublina i Przeworska; - braku populizmu, na którym oparł swoją kampanię CYTAT 1!!!! Jak obiecywał przed wyborami: MIEJSCA PRACY!!! Zobaczymy czy cos sie zmieni czy dalej Stalowa bedzie wymierać. Młodzi bedą żyć w biedzie. To znaczy co? Do tej pory Lucjusz raczej nie dał się poznać jako zwolennik rozwoju i tworzenia miejsc pracy. Ot, choćby protesty ws. Ikei, walcowni blach aluminiowych, galerii FRAC. Jestem prawie pewien, że przeciwstawiłby się również budowie galerii Vivo!, w imię jakichś pokrętnych interesów "lokalnych kupców" Niemniej jednak, pomimo mojego głosu oddanego na Szreka, życzę powodzenie nowemu włodarzowi |
|
|
|
|
A ja niewiele wymagam od nowego Prezydenta. Chcę tylko spełnienia obietnic, bez wymówek.
Gratuluję wygranej. "Jednym z podstawowych zadań programowych jakie sobie stawiam za cel w kadencji 2014-2018 jest obniżenie kosztów życia mieszkańców Stalowej Woli" Lucjusz Nadbereżny |
|
|
|
|
CYTAT A ja niewiele wymagam od nowego Prezydenta. Chcę tylko spełnienia obietnic, bez wymówek. Gratuluję wygranej. dołączam się do gratulacji jednak uważam, że niestety Stalowa Wola nie miała w tych wyborach kandydata, który zasłużyłby na to stanowisko. a na początek pierwsze wymaganie bo z tym od zawsze i wszędzie był problem niech miasto najpóźniej do 14 dni po wyborach będzie czyste od plakatów i reklam wyborczych. |
|
|
|
|
HeavyMetal dobrze napisał, nie ma co już dodać
Ja mam nadzieję że Lucek będzie pracował dla STW, nie tylko pod dyktando partii (tylko tego się obawiam i obawiałem). Śwież krew pewnie się przyda, bo chociaż szreka uważałem za poprawnego gospodarza, to poniosła go już ostatnio wyobraźnia, poczuł się za pewnie i narobił przez swoje widzimisię dużego fermentu w sporcie stalowowolskim i nie tylko. Mam nadzieję, że Lucek wykorzysta to co zastał (mimo co mochery powtarzają, wcale nie jest tak źle z naszym miastem) i wykrzesa z tego jeszcze więcej niż to zrobił szrek. Trzeba sporo dokończyć (miał szrek dobre pomysły, ale czasami za dużo i na raz), a inne sprawy odpowiednio ukierunkować. Za Luckiem nie byłem, ale jestem optymistą, więc mam nadzieję że będzie dobrze Jak spełni i 50% z tego co obiecał to będzie super! Do zobaczenia za 4 lata i mam nadzieję, że podobnie jak w Rzeszowie, wybierzemy starego prezia bo nie będzie potrzeby jego zmiany. |
|
|
|
|
Poprzednicy wymienili. Oczekujemy kompetencji, a nie partyjniactwa. Za 4 lata wyborcy srogo osądzą nowego prezydenta. Zachowajcie wszystkie postulaty, śledźcie poczynania, obserwujcie BIP.
Pomocne skróty klawiszowe: CTRL+D - dodaj stronę do zakładek CTRL+S - zapisz stronę (Internet Explorer i Opera 12 zapisują pełną stronę jako 1 plik .mht) Oczekiwania 1. Kontynuować rozpoczęte inwestycje z naciskiem na użyteczność, a nie fajerwerki i przepych. 2. Zlikwidować układy, partyjniactwo, kolesiostwo na ważnych stanowiskach. 3. Wiedza i doświadczenie jako wyłączne kryterium przyjęć na ww. stanowiska. 4. Wspierać lokalny i ogólnopolski przemysł i handel. Nie umarzać podatków zagranicznym obozom pracy. 5. Szerzyć patriotyzmu i myśl narodową - Roman Dmowski, ks. Isakowicz-Zaleski 6. Budować ośrodek akademicki z prawdziwego zdarzenia, a nie bazę nieuków bez wyszkolonej kadry, sprzętu i programu dostosowanego pod studentów, a nie nauczycieli. Współpraca uczelni z biznesem. 7. Zaprzestać wycinki drzew i sadzić nowe w miejsce kiedyś wyciętych. 8. Usprawnić urzędy, zredukować zbędne etaty, zmniejszyć wydatki na lokalną administrację. 9. Zmniejszyć wydatki na lumpów, czyli pasożytów żerujących na naszych podatkach (duża kwota w budżecie). 10. Ułatwić zakładanie nowych firm - zadanie trudne, a program z kampanii wyborczej trzeba dopracować. 11. Podjąć próbę pozyskania środków na dokończenie budowy stadionu. Być może trzeba coś przeprojektować. 12. Jawne inwestycje, brak zadłużania miasta, bo po zmianie władzy wszystkie machloje i tak wyjdą. CYTAT 7. Przyjrzeć się Ikei i podjąć działania zapobiegające nadmiernemu wycinaniu lasów w okolicach naszego miast - lasu nam potrzeba, tlenu nam potrzeba, bo wiadomo, że powietrze w mieście jest dosyć bardzo zanieczyszczone przez molochy aluminiowe i inne. A jak myślicie - dlaczego ulokowali swój oddział w naszym mieście? Takie inwestycje powinny być blokowane na szczeblu krajowym, bo jak nie do nas, inwestor pójdzie do innej gminy. Ktoś powinien zbadać, ile lokalnych tartaków i firm związanych z tą branżą upadnie po wejściu takiego molocha. CYTAT 10. Niech będzie widoczny - niech się pojawia na imprezach organizowanych przez miasto, imprezach sportowych itp.- a nie jak poprzedni (co najwyżej używał swoich chłopców na posyłki). Przede wszystkim promocja miasta na zewnątrz. Kiedyś mieliśmy marki, dziś co nam zostało? Zagłosowałem na Szwedo. Lepszy naukowiec niż zuchwały pseudonarodowiec i partyjny karierowicz. |
|
|
|
|
Mimo wszystko dobrze się stało.
Pis ma prezydenta miasta, radę, starostwo i sejmik województwa. Nie będzie wymówek że ktoś blokował, teraz czekamy na realizację obietnic. Mam nadzieje że wyprostuje Mosir, Zmks i parę innych firm, niestety tak musi być. A czego oczekuje najbardziej?? Że odłączy zdalne sterowanie Warszawy i Kościoła "Są tylko trzy prawdziwe sporty: Walki byków, wspinaczka, motorsport, a reszta to tylko gry". - Ernest Hemingway. |
|
|
|
|
Pan Lucjusz jest człowiekiem o wysokich moralach i nie trzeba mu ściągi ma bardzo dobrą pamięć.Może założymy listę ile pomników władzy wybudował Pan Szlęzak i stoją bezużyteczne a my jeszcze długo będziemy je spłacać np bibliotekę.
|
|
|
|
|
sorry banan za offtop ale dziwnym trafem nie moge dodac komentarza do artykulu o liscie radnych
http://wilczeq.webs.com/stw/dsc_2862.jpg foto dla leniwych i nierzetelnych redaktorzyn stalowego miasta jaK dla mnie to stawia pod znakiem zapytania cale te "nieoficjalne" wyniki |
|
|
|
|
do JACKA: odstosunkuj sie chłopie od kościoła!!, żyjemy w katolickim kraju, gdzie katolicy stanowią ponad 90% społecz. i kościół ma, miał i bedzie miał do powiedzenia!, koniec kropka!!!
Jak ci nie pasuje to do Izraela sie przeprowaź!!!!!!!!!!!!!! Jestem katolikiem i oczekuje głosu koscioła!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
Na Lucjusza głosowali nauczyciele mający nadzieję na zmianę pani Wołos w Urzędzie Miasta.
|
|
|
|
|
CYTAT Na Lucjusza głosowali nauczyciele mający nadzieję na zmianę pani Wołos w Urzędzie Miasta. hahahhahaa zaraz padne POWIEDZIELI MU O TYM PRZED WYBORAMI I SIE ZGODZIL ? BO NIE ROZUMIEM 15 min mija od podania przezmnie zdjecia, zadnych zmian na stronce nie ma. No nie wierze ze nikt z redaktorzyn nie obserwuje co sie dzieje ns stronie |
|
|
|
|
Gratulacje i czekamy na efekty. Zawsze będziemy mieli jakieś porównanie do poprzednika. Mam nadzieję, że nie wszystkie postulaty będą spełnione, bo nie wszystkie są realne. Ale powodzenia i wytrwałości na tym zacnym stanowisku.
Grabież legalna może przejawiać się na tysiąc sposobów, stąd nieskończona liczba jej przejawów: cła, ochrona rynku, dotacje, subwencje, preferencje, progresywny podatek dochodowy, bezpłatna oświata, prawo do pracy, prawo do zysków, prawo do płacy, prawo do opieki społecznej, prawo do środków produkcji, bezpłatny kredyt itd., itd. Wszystkie te przejawy – połączone tym, co dla nich wspólne, czyli usankcjonowaną grabieżą – noszą nazwę socjalizmu. |
|
|
|
|
CYTAT Gratulacje i czekamy na efekty Do nieoficjalnych wyników ? zobacz zdjęcie wyżej z linku odemnie jak te "nieoficjalne" sa dokladne |
|
|
|
|
CYTAT do JACKA: odstosunkuj sie chłopie od kościoła!!, żyjemy w katolickim kraju, gdzie katolicy stanowią ponad 90% społecz. i kościół ma, miał i bedzie miał do powiedzenia!, koniec kropka!!! Słuchaj dobry człowieku! Skąd masz te dane o 90% katolików ?! Chyba z sufitu. Już nawet panowie biskupi mówią że jest około 70% więc nie przesadzaj. To że Polska jest krajem katolickim to absolutnie nie oznacza że ma być państwem wyznaniowym. Na to zgody nie ma. Jesteś katolikiem i oczekujesz głosu kościoła to ok. nikt Ci tego nie zabrania ale szanuj też ludzi innych wyznań! Idź do kościoła słuchaj księży czy kogo tam jeszcze chcesz ale nie rób rzeczy ktore obrażają uczucia innych bo nie masz do tego prawa! Nikt kościołowi nie zabrania mówić tylko niech kościół poucza swoich członków a od pozostałych niech się trzyma z daleka!Niech państwo będzie państwem a kościół kościołem!!!!
Jak ci nie pasuje to do Izraela sie przeprowaź!!!!!!!!!!!!!! Jestem katolikiem i oczekuje głosu koscioła!!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
|
CYTAT do JACKA: odstosunkuj sie chłopie od kościoła!!, żyjemy w katolickim kraju, gdzie katolicy stanowią ponad 90% społecz. i kościół ma, miał i bedzie miał do powiedzenia!, koniec kropka!!! Jak ci nie pasuje to do Izraela sie przeprowaź!!!!!!!!!!!!!! Jestem katolikiem i oczekuje głosu koscioła!!!!!!!!!!!!!!! Ty jestes matołem a nie katolikiem. Masakra, poprostu ta wypowiedz mnie zniszczyla. Wiedza ze idac chodnikami stalowej mijam takich ludzi jak Ty powoduje ze moje zycie juz nigdy nie bedzie takie samo.. |
|