NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zwierzaki »
1 2 »
Zagubiony lub wyrzucony szczeniak ul. KEN,
ff
Wysłany: 6 Gru 2014r. 20:53  
Dzisiaj w rejonie Tesco, stacji paliw, Kaufland błąkał się młody pies, właściwie szczeniak, maści biszkoptowej. Zaczepiał przechodniów, wbiegał na jezdnię, wprost pod koła samochodów. Wyraźnie zagubiony lub wyrzucony. Przeganiany przez wszystkich wciąż próbował wzbudzić zainteresowanie, prosił o przygarnięcie. Pewnie komuś się zgubił. Czy może nietrafiony prezent od św. Mikołaja?
Obrazek
Mam nadzieję, że jednak ktoś go szuka. Zainteresowanych proszę o kontakt na forum.

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 6 Gru 2014r. 20:53  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Gru 2014r. 20:01  
Mijają dni, a właściciel się nie znalazł. Piesek potrzebuje nowego domku na CITO! Ubłagałam znajomych, żeby przechowali go przez kilka dni, aż znajdzie się domek. Został doraźnie zaopiekowany, nakarmiony, dostał ciepły kocyk i zaciszny kącik w kojcu. Niestety pojawiła się też "dobra dusza", miłośnik psów, który uznał(zaglądając przez ogrodzenie), że psu dzieje się krzywda, bo skomle. No a jak ma nie skamleć psie dziecko wywalone z domu na ulicę przez "ludzkiego pana"! Efekt jest taki, że znajomi nie chcą mieć kłopotów i nie będą psa tymczasować. placze Błagamy o domek!

Obrazek Obrazek

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Gru 2014r. 22:56  
jak to nie będą?
Jak się nie znajdzie właściciel bądź ktoś kto chce go przygarnąć to przecież go nie wyrzucą, hę?

http://stalowemiasto.pl/ogloszenia/stalowa_wola/ogloszenia.php?mode=pokaz_ogloszenie&id=123967
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2014r. 08:48  
Gdyby mogli pewnie by zatrzymali, a nie dawali dom tylko tymczasowo. Niektórzy podchodzą do sprawy psa poważnie i wiedzą, że nie mogą mieć psiaka na stałe, z różnych powodów. Wolę podejście takich ludzi, niż tych którzy psiaka biorą a później kończy na ulicy. Ludzie to szuje i tyle.

Mam nadzieję, że psina znajdzie dobry dom. I nie mogę uwierzyć, że ktoś pozbył się takiej ślicznej mordki, albo że komuś zginął i nie szuka. Ja oszalałabym ze szczęścia, gdyby okazało się że ktoś znalazł mojego Kota...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Gru 2014r. 21:12  
katarzynam masz 100% racji, dziękuję
czytałam o Twojej Meli i bardzo współczuję

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Gru 2014r. 07:58  
Dziękuję :]

Sama bym psiaka wzięła, ale jednego mam, a nie mieszkam sama ;/ Serce mi się kraje jak widzę takie porzucone, szukające domu i miłości stworzonko.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 11 Gru 2014r. 08:43  
Aż cieszy, że są jeszcze dobrzy ldzie, którym los zwierząt nie jest obojętny!! Mam nadzieję, że uda się znaleźć dom dla pieska. Tak to jest, chętni by się znaleźli ale nie zawsze są możliwości. I tu się zgadzam, jak ktoś nie może- niech nie bierze, bo przez to są potem zwierzęta porzucane. Wszystkiego dobrego miłośnikom zwierzątumiechPozdrawiam!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Gru 2014r. 08:08  
Chwilowo mieszkam sam z jedną małą suczka. Na jakiś czas mógłbym przygarnąć, pod warunkiem że moja ją zaakceptuje.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Gru 2014r. 10:42  
czy znalazl sie ktos kto wzial pieska?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Gru 2014r. 16:09  
crazyfrog - bardzo dziękuję za propozycję, szukam jednak domku stałego, nie chciałabym narażać pieska na kolejne przywiązanie się do kogoś, a potem kolejne odrzucenie

z moich obserwacji wynika, że piesek wychowywał się prawdopodobnie w domu - od razu zaanektował wersalkę, nie protestuje przy braniu go na ręce, nie umie chodzić na smyczy, ogólnie jest radosny i prowokuje do zabawy,
wyrośnie z niego duże psisko

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 13 Gru 2014r. 16:36  
Własciciel szuka psa po mieście. Wywiesił kartki z numerem telefonu. Jedna z numerem telefonu jest we FRAC-u na Al. Jana Pawła.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 20:00  
Byłam dziś we FRACu na Alejach, szukałam ogłoszenia, ale ani w sklepie, ani w pobliżu sklepu nic nie było neutralny

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 14 Gru 2014r. 20:51  
Ale są dwa Fraki na Alejach, jeden koło Konkatedry, drugi na górce

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Gru 2014r. 11:03  
Kartka wisiała (nie wiem czy dalej wisi) naprzeciwko wejścia FRAC obok Katedry. Widziałam jak właściciel pytał obsługi czy może ją powiesić.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Gru 2014r. 11:15  
oby nikt nie zerwał, bo mieszkańcy stw niektórzy są tak mili, że zdzierają, plakaty o mojej Kici, prędko poznikały :/

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 15 Gru 2014r. 20:06  
właśnie w tym sklepie wczoraj byłam i nic
ogłoszenie prawdopodobnie dotyczyło innego psiaka - zagubionej Soni, a ona już bezpieczna w swoim domku

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 20%
ff
Wysłany: 16 Gru 2014r. 17:27  
nikki czy 'Twoi znajomi' nadal trzymaja tego psiaka ze zdjęcia w domu?

Dużo wiesz, skoro mówisz.. ŻYCIE JEST SUKĄ !
Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Gru 2014r. 18:31  
dom to za dużo powiedziane, pomieszkuje w prowizorycznym kojcu

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Gru 2014r. 19:53  
chyba mieszkał bo widziałam go dziś na hali targowej.... po co brac psa skoro nie mają się jak nim zając?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Gru 2014r. 20:21  
CYTAT
chyba mieszkał bo widziałam go dziś na hali targowej.... po co brac psa skoro nie mają się jak nim zając?

no proszę, kolejny "dobry człowiek", któremu leży na sercu los zwierząt - obok psiej niedoli przejdzie obojętnie, ale innym wytyka
brak słów...

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Gru 2014r. 20:51  
CYTAT
CYTAT

no proszę, kolejny "dobry człowiek", któremu leży na sercu los zwierząt - obok psiej niedoli przejdzie obojętnie, ale innym wytyka
brak słów...

Znasz mnie? Nie znasz więc ogranicz swoje pisanie na czyjś temat do minimum.. Mam kota w domu ze schroniska i co mam przygarnąć kolejne zwierzaki ? Nie mam jak się zając innymi zwierzętami choć przygarnęłabym wszystkie.. Jestem odpowiedzialną osobą i w przeciwieństwie do twoich zajebistych znajomych nie wyrzuciłabym nieprzygarniętego zwierzaka znów na bruk.. Oby ich ktoś wyrzucił pod most!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Gru 2014r. 22:05  
[cytatJestem odpowiedzialną osobą i w przeciwieństwie do twoich zajebistych znajomych nie wyrzuciłabym nieprzygarniętego zwierzaka znów na bruk.. Oby ich ktoś wyrzucił pod most![/cytat]

A widzisz jak jest łatwo kogoś oczernić? Nie rzucaj w ludzi kamieniami, to oni w ciebie też nie będą. Nie pomagasz, nie przeszkadzaj!!! Przez takich jak ty, inni zniechęcają się do pomagania porzucanym zwierzętom. Nie dość, że się ulitują, przygarną, nakarmią, wyprowadzą na spacer, chodzą po mieście sprawdzając ogłoszenia, czy właściciel nie szuka, pytają po lecznicach, znajomych, ogłaszają w internecie - ze zdjęciem - bo może jak nie właściciel, to jego sąsiad zauważy. To na dodatek zostaną pomówieni, że źle się opiekują. A każdy inny bezpański pies w mieście będzie tym właśnie wyrzuconym przez nich.

Dla wiadomości wszystkich pozostałych - zdecydowanie zapewniam, że piesek nie błąka się po hali, ani po żadnym innym miejscu w mieście i nadal rozpaczliwie szuka domu.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 16 Gru 2014r. 22:42  
Widziałam dzis takiego psa obok sklepu z dewocjonaliami za halą. Rzucał się w oczy, bo zaczepiał każdego, biegał i jakby czegoś/kogoś szukał.

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Gru 2014r. 09:49  
Nie wiem jaki pies biega w okolicach hali targowej, ale na 100% NIE JEST to pies, którego ja znalazłam. Jeśli możecie, pomózcie tamtemu, a mnie pozwólcie szukać domu dla tego pieska. Przez takie insynuacje jego szanse maleją!

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 17 Gru 2014r. 10:27  
Tak bo Stalowa jest taka wielka.... I biszkoptowych szczeniaków ze złym zgryzem jest tysiące na ulicach. I też tego psa tam widziałam (obob sklepu z upominkami)
Skoro jesteś taka zajebistą pomocnicą zwierząt to dlaczego go nie przygarniesz? Pfff . Żenująca jesteś!

Prywatna wiadomość 

1 2 »

NawigacjaStart » Forum » Stalowa Wola » Zwierzaki »