|
|
|
Witam, nie ubłagalnie zbliża mi się termin porodu mam zamiar rodzic w Stalowej Woli. Czy mógłby mi ktoś doradzić co ze sobą zabrać zarówno dla mnie samej jak i dla dzidziusia. Z góry dziękuję za pomoc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kilka koszul nocnych. Podklady poporodowe. Majtki siatkowe.kilka butelek wody niegaz najlepiej taka z dziubkiem ( wrazie cc nie wolno glowy podnosic do gory a pic sie chce jak ch...) bAlsam do ust. A reszta dupereli jak przy normalnym pobycie w szpitalu. Dla malenstwa pampersy i husteczki oraz wrazie wu smoczek i ja mialam problem z karmieniem (za krotkie sutki) wiec dokupili mi nakladki na sutki Ale to juz wyszlo pozniej
Z miłością jest jak z masłem, od czasu do czasu trochę chłodu utrzymuje ją w świeżości (M. Achard) |
|
|
|
|
Rodzilam 5 grudnia niezbedne suszarka do wlosow dwa reczniki klapki ppd prysznic ppdklady poporodowe wkladki laktacyjne cuusteczki zwykle i nawilzane ze 3 koszule z rozpieciem na piersiach szampon zel pod prysznic szczota pasta warto miec swoj kubek sztucce wode niegazowana przydatna mala podusia dla dziecka pampersy chusteczki wilgotne i cos do pupy smarowania np bepanthen
|
|
|
|
|
Ja dodam jeszcze pieluchy tetrowe, 2-3szt.
Jeśli chodzi o podkłady poporodowe to wg mnie najlepsze te wielkie podpaski z Belli. A reszta jak wyżej dziewczyny napisały: - 2-3 koszule rozpinane na biuście - majtki poporodowe (osobiście polecę te flizelinowe gacie luźniejsze zamiast tych elastycznych "dopasowanych") - przybory higieniczne i kosmetyki, których używasz normalnie w domu - suszarka do włosów - wkładki laktacyjne - kubek i sztućce - woda mineralna - husteczki higieniczne/ręcznik papierowy Dla dziecka: - pampersy - husteczki nawilżane - krem do pupy - warto mieć swoje niedrapki na rączki dla dziecka Dla dziecka nic więcej. Żanych kosmetyków bo położne myją w szpitalnych, tak samo ciuszki - tylko na wyjście, bo swoich dziecku nie można zakładać. To chyba tyle. Szybkiego i mało bolesnego porodu życzę Człowiek lekko znudzony, uwolniony od tych wszystkich zajęć i obowiązków, które na co dzień zaprzątają jego umysł, potrafi być kopalnią pomysłów; albo tylko kopalnią. |
|
|
|
|
Ładowarka do komórki bo po porodzie jak cię zasypią telefony i sms z gratulacjami to bateria padnie raz dwa zyczę szybkiego porodu
|
|
|
|
|
pyrzama szark skarpetki ksmetyczka dla dzidziusia kaftanik spioszki plarkwy kmbinezon pampersy skarpetki na raczki tez cs czapeczka buteleczka smczek
|
|
|
|
|
Nie zapomnij o biustonoszu do karmienia. Najlepiej w odpowiednim rozmiarze, z fiszbinami obejmującymi całe piersi. Nikt o tym nie wspomniał, a przecież to podstawa ;)
Tylko kanibal nie gardzi drugim człowiekiem. // Dixisse me aliquando placuit, tacuisse numquam czyli Bywało niekiedy, że żałowałem tego, co powiedziałem, nigdy jednak tego, że milczałem - no i fajna płyta. |
|
|
|
|
Ja miałam swoje ciuszki bo malej sie ulewalo i byla co chwile mokra a panie polozne nie mialy na tyle... wiec maz mi dowiozl i panie polozne mi mala w to ubieraly
|
|
|
|
|
ok dzieki wielkie bardzo mi to pomoże w pakowaniu sie
|
|