NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Porady techniczne »
Do znawców motocykli,
ff
Wysłany: 9 Sty 2015r. 20:45  
Witam

W Nisku jest motocykl do sprzedania, którym jestem zainteresowany. Jesli ktos coś wie na ten temat proszę pisać opinie http://allegro.pl/honda-cbx-650-nighthawk-cb-650-cbx650-i4975822927.html

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 9 Sty 2015r. 20:45  

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Sty 2015r. 20:51  
na zdjęciach mozna ogladac ale nic z tego nie wynika niestety ;)niezbedne sa ogledziny na miejscu

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Sty 2015r. 20:53  
tak wiem ale może ktoś zna ten model lub miał z nim do czynienia...
interesuje mnie tez taka honda

http://otomoto.pl/honda-cb-550-f-four-400-500-piekna-M4176542.html

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Sty 2015r. 21:06  
Z tego co wiem CBX650 raczej uchodzi za mało awaryjny sprzęt, i nie wymaga poza standardowym serwisem jakiejś większej obsługi (regualcja zaworów itp. dopóki się coś nie posypie), ale wiadomo zależy też od stanu w jakim jest utrzymany mechanicznie, a to można sprawdzić jedynie na miejscu (zdjęcia nic nie pomogą umiech ), co do CB550 nie wypowiem się bo nie słyszałem o nim nic

Prywatna wiadomość 

Ostrzeżenia: 0%
ff
Wysłany: 9 Sty 2015r. 21:49  
Ze zdjecia mozna tylko tyle sie dowiedziec ze sa oba w ladnym stanie.Ale czy sa po renowacji ? czy sa w 100% orginalne to mozna stwierdzic tylko "namacalnie" Ostatnio wszystkie Hondy z lat 80-tych sa w cenie,jest na nie moda na Zachodzie i w USA,ale ciezko jest znalezc cus takiego w idealnym stanie! Nawet jak by od nowosci stala u dziadka w szopie i miala praktycznie 0 na liczniku to i tak jest do roboty,Tutaj wizualnie jest cudenko ale jak na ponad 30 to letni motocykl normalne jest ze nie bedzie to juz jak nowe lub kilku letnie.Jednakze sa to motocykle robione naprawde dobrze,chromy i nikiel polozone na metalu a nie na plastiku i w nim plastikow praktycznie jest zero!Silniki tez byly extra! Ja osobiscie bym go kupil dla siebie ,no ale mam za daleko odrobinke do Niska;)

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Sty 2015r. 22:07  
Hmm typowy handlarz, z Huty Deręgowskiej, sprowadzane z Holandi Belgi itd a że jest też mechanikiem to potrafi odpicować sprzęt bo plakiem, pastą polerską itp można zdziałać cuda, większość na jego aukcjach to właśnie takie "perełki", najlepiej weź jakąś doświadczoną osobe i dokładnie go obadaj we wszystkich zakamarkach i przedewszystkim sprawdź jakie ma ciśnienie na cylindrach- to powie dużo o stanie silnika. LwG

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 9 Sty 2015r. 22:20  
Dzięki koledzy za radyumiech gdzie w Stalowej np mozna zbadać ciśnienie na cylidrach?

Prywatna wiadomość 

ff
Wysłany: 10 Sty 2015r. 22:13  
Zmierzysz u Macka na ul.1go sierpnia obok rigu ma warsztat motocyklowy. Mialem cbx 650 Sprzet nie do zajechania,zawory hydruliczne, Majstersztyk Hondy umiech najlepszy w swojej klasie,fajna jest tez yamaha maxim 700 w "budzie" Virago.
Pzdr

Prywatna wiadomość 

NawigacjaStart » Forum » Off-Topic » Porady techniczne »