|
|
|
Rzeszowscy strażnicy miejscy mogą wejść do domu każdego mieszkańca i sprawdzić, czym pali w piecu. Takie upoważnienie dał im prezydent Tadeusz Ferenc
http://miast(...)ecu.html |
|
|
|
|
|
|
|
~~rubels | |
|
|
W Stalowej Woli nie ma straży miejskiej!
|
|
|
|
|
|
To niech stworzą specjalną komórkę do tej sprawy.
|
|
~~oh yea | |
|
|
Po ostatnich wydarzeniach z udziałem Szlęzaka, jakiekolwiek próby pouczania go o tym co ma robić raczej nie powinny mieć miejsca. Chyba nie myślisz, że facet ma czas na zajmowanie się podobnymi pierdułami.
|
|
|
~~niedowiarek | |
|
|
taaak taaak, nie to zebym byl przeciwny ale cos mi tu smierdzi i to nie palonymi smieciami. ciekaw jestem co to jest za przepis, dlaczego o nim nie napisali nigdzie, ktory to imiennie upowaznia funkcjonariuszy do kontroli. widze w tym jakas tania scieme dla ludu ktory to jak uslyszy ze pracowali nad tym prawnicy - no to pewnie pracowali czyz nie ? ehh, rece opadaja.
a do paa z rzeszowa z tegoz artkulu - to stare gazety i inne papierow-tektorowe opakowania oddaje sie na makulature lub wyrzuca do przeznaczonych do tego pojemnikow. ciemnota ciemnota ciemnota ..... |
|
|
|
|
|
Są przepisy pozwalające na kontrolę. Teraz na szybko ich nie przytoczę, bo zaraz muszę iść, ale na 100% są i nawet na tym forum już były wcześniej przytaczane o ochronie przyrody lub środowiska.
Zresztą, podobna akcja ma być przeprowadzana w Krakowie. Tam specjaliści ze straży pożarnej mają pobierać próbki z kominów do badań, czy nie jest palone śmieciami. Bardzo dobrze, że się za to biorą, bo chyba nie popieracie zatruwania powietrza w imię fałszywie pojętej wolności? |
|