|
|
|
Witam,
czy wiecie gdzie w SW lub okolicach można kupić miód pszczeli. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
no właśnie też bym kupiła
|
|
|
|
|
W każdym sklepie spożywczym.
|
|
|
|
|
bazarki np w pysznicy
|
|
|
|
|
Był taki sklepik tylko i wyłącznie z miodami (chyba nazywał się PSzczółka).
Mieścił się on w tunelu bloku przy Al. Jana Pawła II 2 (koło Bazyliki, FRACa, za Skokiem Stefczyka, na przeciwko białych domów). JEśli jeszcze istnieje to z pewnością tam dostaniesz. |
|
|
|
|
Polecam Pana Główkę z Wólki Turebskiej świetny miodzik z własnej pasieki.
|
|
Dołączył: 10 Maja 2009r. Skąd: Stalowa Wola Ostrzeżenia: 0% |
|
|
|
CYTAT W każdym sklepie spożywczym. Hahaha, rozbawiles mnie kolego. Cukier z woda to mozna w domu zrobic, nie trzeba do sklepu isc |
|
|
|
|
Padi - co do sklepiku w tunelu za "Skokiem", to jest on zmknięty od dłuższego czasu. Nazywa się chyba "Mała pasieka". Właśnie czegoś takiego szukam.
Jeśli jeszcze ktoś coś zna to poprosze. |
|
|
|
|
W środy na rynku w Nisku pyszny miodek z własnej pasieki sprzedaje Pani Kowalik, stoi zwykle na początku wjazdu na rynek po lewej stronie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
marines - próbowałeś może tych miodów ?
|
|
|
|
|
Ja też już dawno nie widziałem żeby ten gość w tunelu miał otwarte ... szkoda bo opócz miodu miał też akcesoria pszczelarskie w rozsądnych cenach.
Wracając do tematu ... "miód ze sklepów" jest niepewny i najczęściej jest "mieszanką miodów pochodzących z krajów UE oraz z poza", w praktyce nigdy nie wiesz ile jest miodu np chińskiego a ile polskiego, (np 1 do 1 ... jeden słoik miodu polskiego na beczkę miodu chińskiego ). Ja polecam lokalnych pszczelarzy i miód kupowany bezpośrednio u nich. Wtedy wiesz od kogo kupujesz i jakby co do kogo udać się po następny miodek. Poza tym każdy dba o swoich klientów i badziewia nie wciśnie bo to się odbija na przyszłość. Zawsze możesz go wypytać o szczegóły Sam mam kilka uli i wiem, że taki miodek smakuje najlepiej. Wcześniej kupowałem na hali u gościa z Janowa Lubelskiego, z Turbii albo z Dzierdziówki. Na prv mogę podrzucić nr tel. |
|
|
|
|
e gdzie w SW lub okolicach można kupić miód pszczeli.[/cytat]W zeszłym roku kupowałam w Bojanowie u p.Marii Marut ul.Polna 5 tel.158708541. Ma własną pasiekę i razem z mężem się tym zajmują.
|
|
|
|
|
pewnie ze próbowałem 2 razy w roku kupuje duży zestaw i zamawiam tez znajomym,ale częściej kupuje na miejscu 1 klasa
|
|
|
|
|
prawda jest taka ze jezeli ktos nie robi miodu na skale przemyslowa to juz go nie ma i to dawno. Znajomemu ktory ma 40 uli miod skonczyl sie tydzien po ostatnim podbieraniu czyli we wrzesniu? :] jakos tak, ludzie kupowali swiezynke na pniu, musial uprzedzac by nie dokrecali sloika
w praktyce to malo kto zna miod dobry i nawet byle gowno od chlopa ma za rarytas, wystarczy ze wystawi w koszyku iPhone 6 64GB Gold nowka sztuka w zafoliowanym pudelku, cena 2700 do negocjacji- wiadomosc pw |
|
|
|
|
http://www.pszczeli-dworek.pl/index.html
|
|
|
|
|
mam znajomego co ma wlasne pasieki i miod I klasa lipowy wielokwiat gryczany ect jak cos to priv
|
|
|
|
|
mam znajomego co ma wlasne pasieki i miod I klasa lipowy wielokwiat gryczany ect jak cos to priv
|
|