|
|
|
Jakie macie doświadczenia w leczeniu zebów na NFZ? Gdzie najlepiej? I ile srednio trzeba dopłacac do takiego leczenia,bo mimo,ze jest w ramach NFZ to i tak dentyści wołają kasę za lepszy materiał itp.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Generalnie to dopłacanie do lepszego materiału jest nielegalne. To jest tylko i wyłącznie dobra wola lekarza. Od strony prawnej można za to dostać po dupie i to całkiem solidnie. Nie wiem kto w Stalowej się tak nadstawia...
Także albo leczysz się na NFZ całkowicie bezpłatnie i materiał masz z góry narzucony, albo prywatnie i masz wypełnione ubytki ładnym kompozytem. Niestety kochany i wszechwiedzący NFZ refunduje to co uzna za stosowne, niekoniecznie dobre. |
|
|
|
|
mnika kwiatkowska edukacja przychodnia
|
|
|
|
|
Też polecam Monike Kwiatkowską!
|
|
|
|
|
Na NFZ to wyrywanie chirurgiczne np. ewentualnie czyszczenie osadu. Reszta to prywatnie jak chcesz mieć dobrze zrobione
|
|
|
|
|
CYTAT Generalnie to dopłacanie do lepszego materiału jest nielegalne. To jest tylko i wyłącznie dobra wola lekarza. Od strony prawnej można za to dostać po dupie i to całkiem solidnie. Nie wiem kto w Stalowej się tak nadstawia... Także albo leczysz się na NFZ całkowicie bezpłatnie i materiał masz z góry narzucony, albo prywatnie i masz wypełnione ubytki ładnym kompozytem. Niestety kochany i wszechwiedzący NFZ refunduje to co uzna za stosowne, niekoniecznie dobre. Chyba pojęcia nie masz o czym piszesz. Pi razy drzwi to wygląda tak: na NFZ to Ci zrobią kontrolę uzębienia, wywiercą dziurę, czy zatrują zęba itp (nie wiem co tam jeszcze, ale nic raczej poważniejszeg). Nie ma czegoś takiego jak dopłacanie do lepszego. Chcesz ładne, białe to płacisz za ładne białe. To wszystko. Do autora: Już było tu wałkowane nie raz. Nie ma leczenia na NFZ, no chyba, że jakaś szara plomba (chyba to w przychodniach jakichś jeszcze funkcjonuje). Większość prywatnych zębologów ma umowę z NFZ, ale to obejmuje podstawowe rzeczy, które opisałem wcześniej. Za dobre białe się buli i NFZ Ci w tym nie pomoże. |
|
|
|
|
CYTAT CYTAT Generalnie to dopłacanie do lepszego materiału jest nielegalne. To jest tylko i wyłącznie dobra wola lekarza. Od strony prawnej można za to dostać po dupie i to całkiem solidnie. Nie wiem kto w Stalowej się tak nadstawia... Także albo leczysz się na NFZ całkowicie bezpłatnie i materiał masz z góry narzucony, albo prywatnie i masz wypełnione ubytki ładnym kompozytem. Niestety kochany i wszechwiedzący NFZ refunduje to co uzna za stosowne, niekoniecznie dobre. Chyba pojęcia nie masz o czym piszesz. Pi razy drzwi to wygląda tak: na NFZ to Ci zrobią kontrolę uzębienia, wywiercą dziurę, czy zatrują zęba itp (nie wiem co tam jeszcze, ale nic raczej poważniejszeg). Nie ma czegoś takiego jak dopłacanie do lepszego. Chcesz ładne, białe to płacisz za ładne białe. To wszystko. Do autora: Już było tu wałkowane nie raz. Nie ma leczenia na NFZ, no chyba, że jakaś szara plomba (chyba to w przychodniach jakichś jeszcze funkcjonuje). Większość prywatnych zębologów ma umowę z NFZ, ale to obejmuje podstawowe rzeczy, które opisałem wcześniej. Za dobre białe się buli i NFZ Ci w tym nie pomoże. Wiem bardzo dobrze o czym pisze. To był komentarz do pierwszej wypowiedzi. Irkuck, niestety ale w tym temacie mógłbym Cie bardzo, bardzo wiele nauczyć i uświadomić Ci jak bardzo znikoma jest Twoja wiedza. |
|
|
|
|
Może ja Wam troszke podpowiem
Białe kompozytowe ŚWIATŁOUTWARDZALNE wypełnienia należą sie na NFZ osobom do ukończenia 18 roku życia w zębach górnych i dolnych:jedynkach, dwójkach i trójkach. Dla dorosłych na NFZ jest materiał chemoutwardzalny (biały ale w jednym kolorze) do jedynek,dwójek i trójek. Leczenie kanałowe jedynek,dwójek i trójek należy sie każdemu na NFZ. Do zębów przedtrzonowych i trzonowych należy sie(bez względu na wiek) amalgamat czyli to srebrno-czarne wypełnienie. Znieczulenie także należy sie na NFZ do każdego leczenia. A i dla Waszych najmłodszych pociech należy sie białe wypełnienie typu Ketac w mleczakach Bezbolesnego leczenia dla buzi i portfela |
|