|
|
|
CYTAT Hej , czy to prawda że do porodu trzeba zmyć lakier z paznokci u nóg ????? Podobno prawda Ale ja jako chyba jedyna albo jedna z niewielu osób na oddziale nie zmyłam (a wręcz jak się akcja zaczęła to zdązyłam jeszcze pomalować sobie w domu na nowo) zmyłam tylko z dłoni bo to wiedziałam, że trzeba. Ale lekarz dziwnie popatrzył...później pielęgniarka powiedziała mi, że lepiej było zmyć bo gdyby się coś zaczeło dziać złego to podobno niby na paznokciach to od razu widać... Ale widocznie nic się u mnie nie działo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
o jejciu...
ja słyszalam o zmywaniu lakieru u rak ale zeby tez u nóg.... hm..... trzeba sie dopytac u położnej ;) |
|
Dołączył: 15 Cze 2015r. Skąd: stalowa wola Ostrzeżenia: 100% |
|
|
|
trzeba zmyc lakier z paznokci jak cos zlego dzieje sie to sinieją palce pod paznokciami
|
|
|
|
|
Ja rodzac miałam na stopach lakier i nikt nic o tym nie mówił
|
|
|
|
|
a czy w szpitalu w stalowej woli , golą krocze i robia lewatywę ??
|
|
|
|
|
Ja wolalam sama ogolic sobie krocze wiec nie mialam z tym problemu a lewatywy chyba nie robia bo mi nawet nie proponowano ale jak cos to zawsze mozesz odmowic
|
|
|
|
|
Lewatywa tylko na życzenie, krocza chyba nie gola, ale lepiej to zrobić samemu.
|
|
|
|
|
Lewatywa tylko na Twoje zyczenie;)
Golisz juz sie sama |
|
|
|
|
Dziewczyny! któraś z was nosi w chuście i byłaby w stanie pomóc początkującej? Chciałabym zacząć, obecnie zagłębiam się w teorię, ale wiązania wolałabym przećwiczyć pod okiem doświadczonej mamy, najlepiej z okolicy Niska. Ktoś coś? ;)
|
|
|
|
|
ja nosze w nosidełku
|
|
|
|
|
W nosidelku czy wisiadelku? ;-)
Szczerze mówiąc to chyba raz jeden jedyny spotkałam chustujaca dziewczynę w Nisku. A tak poza tym, to same wisiadla przodem do świata. |
|
|
|
|
E to ja widziałam wiosną w Stalowej dziecko w Tuli i Menduce. A tak poza tym to faktycznie widuje te biedne dzieciaki w niby nosidłach z wiszącymi nóżkami, przodem z opadającą główką:(
|
|
|
|
|
Czyli co? Nie mam na co liczyć?
|
|
|
|
|
Chyba zostało ci tylko sprawdzenie jaką chustę najłatwiej wiązać i nauka z filmików na yuotube:/ też swego czasu byłam zainteresowana chustowaniem, ale dla mnie te wiązania to czarna magia :/
|
|
|
|
|
Moja Mała jest chustowa od pierwszego tygodnia życia właściwie
|
|
|
|
|
Na początek to chyba najwygodniejsza elastyczna. A w tkane pobawiłabym się trochę później, jak już dziecko troszkę stabilniejsze będzie. Chociaż są mamy, które zaczynają od tkanych. Dla mnie to też jest czarna magia.
|
|
|
|
|
MalaCzarna strzeż się zatem! ;) Po wypłacie zamawiam chustę (uwaga! tkaną! ;) ) i się do Ciebie zgłoszę! ;)
|
|
|
|
|
hej mamuski jak sobie radzicie z ciemieniuchą????
|
|
|
|
|
Hehe ja mam elastyczną
A na ciemieniuche polecam zwykłą apteczną parafinkę, zasmarować łepek, po kilku godzinach/nocy zczesać miękką szczotką i nie ma Przynajmniej u moich dzieci się sprawdziło. I sprawdzić dietę bo często ciemieniucha jest jako reakcja alergiczna. |
|
|
|
|
Dziekje malaczarna a zdjeta ok mleko tylko pije. Ma dopiero 3 miesiace
|
|
|
|
|
Mela ale mleko modyfikowane czy Twoje? Chodziło mi o Twoją diete jeśli karmisz. Może ją coś uczulać. U mojego syna lat 4 do tej pory pojawia się ciemieniucha jak zje coś co go uczula, ale on to dość silny alergik.
|
|
|
|
|
Gdzie w stalowej / nisku kupie pampki huggies bo co jestem w tesco kauflandzie to niema... ewentualnie bella happy ?
Jesteś szalony, brak Ci piątej klepki, jesteś wariatem ale tylko wariaci naprawdę coś są warci |
|
|
|
|
Kaufland lub stokrotka
|
|
|
|
|
W rossmanie
|
|
|
|
|
Dziewczyny napiszcie mi jak to jest w Stalowej w szpitalu z wywoływaniem porodu. Czy wywolują w ten sam dzień co się zgłosisz, czy czekają aż akcja porodowa sama się zacznie? Mam się zgłosić 5 dni po termine i jakoś nie uśmiecha mi się leżeć w szpitalu i czekać. Pytałam lekatza prowadzącego to stwierdził, że trudno powiedzieć. To nie wiem od ordynatora zależy czy jak?
Dziecko waży 4100g i troche się obawiam porodu:/ |
|