|
|
|
Witam,
potrzebuję skutecznie wyciszyć działkę przy domu jednorodzinnym od szczekającego psa sąsiada. Mam info, że dobre przy takim problemie są panele z poliwęglanu komorowego. Tak mówi sprzedawca. A ja chcę wiedzieć, czy w realu też tak będzie. Ktoś może ma coś takiego albo zetknął się z podobną kwestią??? Mijaj zdrów otwarte okna ! |
|
|
|
|
Mijaj zdrów otwarte okna ! |
|
|
|
|
co z tego że wywalisz kasę na komorówkę jak dźwięk odbije się od budy psa "szanownego" sąsiada i "ominie" górą. dalej będziesz słyszał szczekanie i inne odgłosy. fakt, w mniejszym stopniu ale będziesz słyszał. jedynym wyjściem jakie ja widzę to prosić sąsiada i zmianę usytuowania budy Fafika, albo jego uciszenie. prawo pozwala na karanie właściciela za uciążliwe ujadanie psa a w skutek kilku mandatów sąsiad pozbędzie się problemu
|
|
|
|
|
Kolego zakładaliśmy takie na Elektrowni przed generatorami, wcześniej z kilkudziesięciu metrów buczało jak skurczybyk ale były pomiary itp. Po założeniu takiego ekranu (stał coś 2-3m od generatora) stojąc przed nim nie było nic słychać. Według mnie dobre rozwiązanie tylko pytanie na jakie częstotliwości to działa
|
|